ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΔΗΜΙΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΗΣ ΕΟΚΑ;;;


Ένα τεράστιο ερωτηματικό πλανάται πάνω από την είδηση ότι ο Βρετανός δήμιος των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, έχει ονοματεπώνυμο και μάλιστα τα στοιχεία και τα αντικείμενα που ο ίδιος κατείχε, παραδόδθηκαν πρόσφατα στην Κύπρο.
Πρόκειται για τον Harry Allen. Το θέμα πήρε διαστάσεις όταν η ηλεκτρονική έκδοση της Daily Mail ανήρτησε ότι τα ακόλουθα αντικείμενα του συγκεκριμένου δήμιου ήταν σε δημοπρασία: ένα ρόπαλο, προσωπικές φωτογραφίες, ένα παραδοσιακό νεροκόλοκο με σκαλισμένη την επιγραφή “εσκαλίσθη εις τας Κεντρικάς Φυλακάς στις 12 Σεπτεμβρίου του 1958”, ένα ρολόι ωμέγα και δύο επάργυρα ποτήρια.

Τα αντικείμενα αγοράστηκαν από ένα Βρετανό, ο οποίος στη συνέχεια τα μεταπώλησε σε απόδημους στην τιμή των 1100 στερλινών.

Ωστόσο ερευνητές εκφράζουν αμφιβολίες κατά πόσο ο Harry Allen, επαγγελματίας δήμιος, πραγματοποίησε απαγχονισμούς αγωνιστών της ΕΟΚΑ. Αυτό γιατί ο ίδιος ήρθε στην Κύπρο το 1957, όταν ήδη είχε γίνει ο τελευταίος απαγχονισμός, αυτός του Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Στην Κύπρο, αναφέρουν οι ίδιοι ερευνητές, ο Harry Allen έφτασε αποκλειστικά για να πραγματοποιήσει την εκτέλεση του Νίκου Σαμψών. Εκτέλεση η οποία ωστόσο ματαιώθηκε λόγω του ότι το δικαστήριο έκρινε πως η μαρτυρία του λήφθηκε κατόπιν βασανιστηρίων. Έτσι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη αντί σε θάνατο.

Ο Harry Allen αναχωρώντας από την Κύπρο, δεν αποκλείεται αν εξασφάλισε τόσο τα έγγραφα όσο και άλλα αντικείμενα, το οποία σήμερα κατέληξαν στον Πρόεδρο της Βουλής. Ο πραγματικός δήμιος, σύμφωνα με πηγές, ήταν ο αρχιφύλακας των κεντρικών φυλακών τότε.

Πάντως τόσο ο Harry Allen, όσο και ο Αρχιφύλακας, σήμερα δεν βρίσκονται εν ζωή.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις