«Maskirovka»: Στόχος της παραβίασης των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία... «Στόχος επετεύχθη»!

http://ichef-1.bbci.co.uk/news/624/media/images/80576000/jpg/_80576196_balaclava.jpg

Η «τυχαία εισβολή» λόγω καιρικών συνθηκών των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-30 στον εναέριο χώρο της Τουρκίας, στην ουσία ήταν μια ακόμη αποστολή στα πλαίσια της ρωσικής «Maskirovka» (маскиро́вка - ανάλυση όρου παρακάτω). Σκοπός ήταν η αποκάλυψη των θέσεων και των συχνοτήτων , των νατοϊκών πυραυλικών συστημάτων Patriot.
Σχετικό δημοσίευμα της newsland, αναφέρει οτι η εκδοχή αυτή πλησιάζει στην πραγματικότητα μιας στρατιωτικής επιχείρησης από την Μόσχα στην Συρία. Η αποκάλυψη της ενεργοποίησης του συστήματος αεράμυνας του ΝΑΤΟ που
έχει αναπτυχθεί στην Τουρκία, εντάσσεται στα πλαίσια των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Μόσχας.
Στην γείτονα χώρα Τουρκία υπάρχουν τρεις συστοιχίες πυραύλων SAM Patriot , οι οποίες ευρίσκονται ναι μεν σε φάση απόσυρσης, αλλά τώρα τα δεδομένα ενδέχεται να αλλάξουν.
Σκοπός δηλαδή της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας είναι η αποκάλυψη όλων των στοιχείων σχετικά με τις θέσεις της νατοϊκής αεράμυνας, των ραντάρ του ΝΑΤΟ αλλά και η διερεύνηση των πραγματικών δυνατοτήτων και συχνοτήτων των πυραυλικών συστημάτων Patriot.
Όλα αυτά για το ενδεχόμενο σενάριο αντιμετώπισης από την ρωσική αεροπορία των συστημάτων αυτών. Η καταστολή των νατοϊκών συστοιχιών θα λάμβανε χώρα σε περίπτωση πιθανής άμεσης στρατιωτικής αντιπαράθεσης της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και της Πολεμικής Αεροπορίας του ΝΑΤΟ στην Τουρκία.
Χρήσιμο είναι να αναφέρουμε και τι σημαίνει ο όρος «Maskirovka».... Η «maskirovka», ως γενικότερο φαινόμενο/ στρατηγική της Ρωσίας (σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο) αποτελεί μια μακρά και επιτυχή παράδοση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
Ο Ρώσος στρατηγός Αλεξάντερ Βλαντιμίροφ, συγγραφέας της «Θεωρίας και Επιστήμης του Πολέμου» (τρεις φορές μεγαλύτερη σε όγκο από το «Πόλεμος και Ειρήνη» του Τολστόι, όπως επισημαίνει ο ίδιος), θεωρείται «γκουρού» της maskirovka, που μεταφράζεται ακριβώς ως «κάτι μασκοφορεμένο».
Η εν λόγω «τέχνη» (δεν είναι υπερβολή η χρήση του συγκεκριμένου χαρακτηρισμού) βρίσκεται στο επίκεντρο πρόσφατης ανάλυσης του BBC, με τίτλο «πώς η Ρωσία ξεγελά τους εχθρούς της» (How Russia outfoxes its enemies), με αφορμή την ουκρανική κρίση και την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσικής Ομοσπονδία, η οποία αποτέλεσε αιφνιδιασμό για τους πάντες.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις