Η ΩΡΑ της Τουρκίας να κλείσει τα ΣΤΕΝΑ;

putin-erdogan



Η ΩΡΑ της Τουρκίας να κλείσει τα ΣΤΕΝΑ;
Τέτοιο καψόνι δεν το αντέχουν οι γείτονες για πολύ καιρό ακόμα.
Να βλέπουν Κυριακάτικα να περνάει από τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου η Ρωσική Αρμάδα.
¨Με φανερό δέος αλλά και μεγάλη ταραχή τα τουρκικά ΜΜΕ παρακολουθούσαν σήμερα το πρωί της Κυριακής επί ώρα ένα μεγάλο ρωσικό πολεμικό πλοίο καθώς περνούσε με ξεχωριστή
μεγαλοπρέπεια τα Στενά του Βοσπόρου.
Συγκεκριμένα σήμερα Κυριακή, 4/9 και ώρα 06,30 π.μ., το ρωσικό πολεμικό πλοίο, Caesar Kunikov, με νούμερο 158 bordo, πέρασε τα Στενά του Βοσπόρου ενώ οι Τούρκοι είχαν στηθεί από πολλές μεριές και παρακολουθούσαν την διέλευση του.
Το πλοίο γύρω στις 09. π.μ. έφτασε στα Στενά του Ελλησπόντου και διάβηκε το Τσανάκ Καλέ για να ανοιχτεί στο Αιγαίο Πέλαγος.
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το πλοίο κατευθύνεται προς την ρωσική βάση της Ταρτούς στην Συρία, όπου και αναμένεται να ενισχύσει την ρωσική δύναμη ενώ προβλέπεται να αποβιβάσει αριθμό Ρώσων κομάντος καθώς και ορισμένα οπλικά συστήματα. ¨ http://nikosxeiladakis.gr 4Οκτωβρίου 2015
Και να βλέπουν Δευτεριάτικα να παραβιάζεται ο ¨εθνικός εναέριος χώρος ¨τους στο μαλακό τους υπογάστριο στα σύνορα με την Συρία.
¨Το NATO σε άτυπη σύνοδο λόγω ΜΙΑΣ παραβίασης Ρώσων στη Τουρκία!
Εξηγήσεις στην Άγκυρα για την παραβίαση του εναέριου χώρου της από Ρωσικά μαχητικά έδωσε η Μόσχα σύμφωνα με το RIA Novosti.
Η Ρωσία ενημέρωσε την Άγκυρα ότι το περιστατικό με το στρατιωτικό αεροσκάφος στο τουρκικό εναέριο χώρο ήταν λάθος και δεν θα επαναληφθεί με τη Ρωσική πλευρά στη Τουρκική πρεσβεία στη Μόσχα. ¨ 5 Οκτωβρίου 2015 http://national-pride.org/
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΨΟΝΙ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ στους Τούρκους δεν αντέχεται για πολύ.
Τι μέλλει γενέσθαι;
Ο γρηγορότερος εφοδιασμός της Συρίας από τους Ρώσους γίνεται μέσω θαλάσσης δια μέσου των Στενών του Βοσπόρου και του Ελληνικού Αρχιπελάγους του Αιγαίου.
Όσο τα πράγματα θα σφίγγουν στην Συρία ,τόσο οι Τούρκοι θα τρίζουν τα δόντια τους βλέποντας προς τα ΣΤΕΝΑ.
Αν κλείσουν τα ΣΤΕΝΑ αυτόματα αποκλείουν την Ρωσία από την δυνατότητα να εφοδιάσει την Συρία με στρατιωτικό εξοπλισμό και όχι μόνο γιατί μαζί θα αποκλειστεί και το Ρωσικό Ανθρώπινο Δυναμικό που ενεργεί αυτές τις ημέρες ατύπως κατά των τζιχαντιστών.
Τα γεωπολιτικά προβλήματα κατεβαίνουν με φόρα στα Στενά του Βοσπόρου και στο Αιγαίο… λέγαμε στις 18 Μαρτίου 2014 .
¨Το νομικό πλαίσιο των Στενών του Βοσπόρου χρήζει πολλών ερμηνειών και είναι στην ευχέρεια του ελεγκτού των Στενών δηλ. της Τουρκίας να το ερμηνεύσει κατά το δοκούν και σύμφωνα με της γεωπολιτικές συγκυρίες που υφίστανται αυτή την στιγμή στην ευρύτερη περιοχή.
Το σπίρτο άναψε την φωτιά με την προσάρτηση της Κριμαίας και η φωτιά πλέον επεκτείνεται στο διπλωματικό προς το παρόν μέτωπο δια μέσου Μαύρης Θαλάσσης, Στενών του Βοσπόρου και πιθανώς λίαν συντόμως στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου.
Στα Στενά του Βοσπόρου που είναι οι θαλάσσιες Θερμοπύλες της Ευρώπης,
η ιστορία κατέγραψε τις καλύτερες και σημαντικότερες στιγμές με την χιλιόχρονη Ρωμαίικη Ιστορία της Αυτοκρατορίας και από ότι φαίνεται η μοίρα της είναι να συνεχίσει να καταγράφει στο ίδιο μέρος και άλλα συγκλονιστικά πράγματα που πρόκειται να συμβούν.
Σε αυτό το σημείο που η μακρινή Αιγαιοπελαγίτικη Αύρα με το παγωμένο αγέρι της Μαύρης Θάλασσας φτιάχνουν το καλύτερο μικροκλίμα της Ευρώπης πρόκειται να στηθεί η μεγαλύτερη στρατηγική παγίδα και να διαδραματισθεί η αντίστοιχη τραγωδία.
Φυσικά οι νατοϊκοί Τούρκοι θα προβληματισθούν να κλείσουν τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων την στιγμή μάλιστα που η απόσταση και ο χρόνος δράσης των Ρωσικών Δυνάμεων Ταχείας Επέμβασης μειώθηκε κατά πολύ μετά την ηπειρωτική προβολή της Ρωσικής Κυριαρχίας μέσω της Κριμαίας στην Μαύρη Θάλασσα και σήμερα μετά την ανεξαρτητοποίηση της Κριμαίας.
Αντίθετη απόφαση των Τούρκων θα είναι αποτέλεσμα τελικής διεργασίας εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων , αφόρητων πιέσεων , διπλωματίας ανταλλαγμάτων περιοχών στην ευρύτερη περιοχή ή και προβοκάτσιας που συνηθίζεται στις μέρες μας.
Πως νομιμοποιείται αυτό το γεγονός του κλεισίματος των ΣΤΕΝΩΝ;
Από την ιστορία των διασκέψεων που αφορούν τα Στενά του Βοσπόρου διαβάζουμε..
Η τελική διάσκεψη που έγινε στην Ελβετική πόλη Μοντρέ με διαπραγματευτές από τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, τη Γιουγκοσλαβία και τις τότε χώρες που βρεχόταν από τη Μαύρη Θάλασσα στις 20 Ιουλίου 1936 είχε ως αποτέλεσμα να υπογραφεί η αντίστοιχη συνθήκη.
Η Τουρκία αποκτούσε πάλι το δικαίωμα να οχυρώσει τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων. Την ίδια μέρα, 30.000 Τούρκοι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στις επίμαχες περιοχές.
Νέοι κανονισμοί καθόρισαν το συνολικό εκτόπισμα των πολεμικών πλοίων που θα περνούν σε καιρό ειρήνης, ενώ ειδικά η Σοβιετική Ένωση δεν χρειαζόταν άδεια για τα δικά της πλοία, εκτός από τα αεροπλανοφόρα και τα υποβρύχια.
Σε περίπτωση πολέμου, η Τουρκία μπορεί να απαγορεύει τη διέλευση πολεμικών πλοίων.
Αν, όμως, δεν μετέχει στον πόλεμο, δεν μπορεί να απαγορεύσει τη διέλευση ναυτικών δυνάμεων που εκτελούν απόφαση της Κοινωνίας των Εθνών (του ΟΗΕ πλέον) ή δυνάμεων που ανήκουν σε κράτος με το οποίο έχει υπογράψει συνθήκη αμοιβαίας βοήθειας (π.χ. χώρας μέλους του κατοπινού ΝΑΤΟ). Και πάλι η Τουρκία ως είθισται μπορεί να τα ερμηνεύσει με τον δικό της τρόπο.
ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΥΔΕΤΕΡΗ στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για να έχουν τα Στενά ανοικτά.
Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Πώς μπορεί να εμπλακεί η Τουρκία και να έχει την καλύτερη δικαιολογία προς τον σκοπό αυτόν;
Ακριβώς απέναντι από τα Στενά δηλ στην θαλάσσια περιοχή του Ελληνικού Αρχιπελάγους οι Τούρκοι έχουν μια πολυποίκιλη γκάμα προβοκατόρικων ευκαιριών.
Διεθνείς διάδρομοι ναυσιπλοΐας του Αιγαίου, η πολυσυζητημένη ΑΟΖ με τα συμπαραμαρτούμενα της βλ. ενεργειακά κοιτάσματα, γκρίζες ζώνες, υφαλοκρηπίδα κ.α
Είναι λοιπόν το καλύτερο ¨εύφλεκτο υλικό¨ το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν φυτίλι για να ανάψει ευρύτερες γεωπολιτικές ανατροπές και μάλιστα εν μέσω προεκλογικών συνθηκών σ την Τουρκία.¨
Φυσικά η Ρωσία δεν θα μείνει απαθής σε αυτές τις ενέργειες των Τούρκων. Ουσιαστικά η ίδια τους προκαλεί να πράξουν το απονενοημένο που θα φέρει πολύ κόσμο στην γειτονιά μας.
ΑΣ ΜΗΝ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ
Η ιστορία ΕΊΝΑΙ ΑΜΕΊΛΙΚΤΗ και ανακυκλώνεται μάλιστα φέρνει με το ζόρι τους απογόνους των Λατίνων και τους Τούρκους να αναμετρηθούν μαζί ΤΗΣ και να πάρουν στα ΣΤΕΝΑ το αντίδωρο των ιστορικών εγκληματικών τους πράξεων που ΚΑΤΑΓΡΆΦΗΚΑΝ εναντίον του Έλληνα-Ορθόδοξου πολιτισμού και της Ρωμιοσύνης που δεν πέθανε όπως θα ήθελαν , αλλά σαν σπινθήρας σιγοκαίει στις στάχτες της ιστορίας για να δώσει όποτε πρέπει στον κόσμο όχι φωτιά αλλά ΦΩΣ.
ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ και ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΦΤΑΝΕΙ.


Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις