Για να λέει Γερμανός «μην ξεπουλάτε»… φαντάσου «πάρτι»

Jens_Spahn


Εντυπωσιακό είναι τορεπορτάζ που αφορά στις δηλώσεις του Γερμανού υφυπουργού Οικονομικών, Γενς Σπαν, ο οποίος προέβη σε έμμεση έκκληση-σύσταση προς την Αθήνα, να μην προχωρήσει σε «ξεπούλημα» των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας, αφού σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα αποδώσουν τα προσδοκώμενα έσοδα!
Κατά τα άλλα, εξέφρασε την ικανοποίηση για το ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στήριξε την συμφωνία με τους Θεσμούς από την
προεκλογική κιόλας περίοδο και όλα αυτά κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Συνέδριο του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με τον Γερμανό υφυπουργό, το νέο πρόγραμμα στήριξης αποτελεί «ευκαιρία που πρέπει από κοινού να αξιοποιηθεί» δίνοντας έμφαση στην υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων και τόνισε με νόημα, ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα είναι ένα από τα κομβικά σημεία στην αξιολόγηση των Θεσμών.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ανάγκη ρευστότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, λέγοντας πως αν και υπήρχαν αρχικά διαφορετικές σκέψεις, έχει αποφασιστεί συνειδητά η συμμετοχή στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, «για να δώσουμε σε αυτή τη δύσκολη φάση το μήνυμα ότι θέλουμε να τηρήσουμε αυτό που υποσχεθήκαμε» (σ.σ. αναφέρεται στην συμμετοχή της κρατικής γερμανικής τράπεζας KfW με 100 εκατομμύρια ευρώ).
Αυτό που χρήζει σχολιασμού είναι σαφώς η αναφορά στην ανάγκη αποφυγής του ξεπουλήματος των περιουσιακών στοιχείων. Διότι ενώ θα μπορούσε να ερμηνευτεί ότι πρόκειται για μια καθησυχαστική πολιτικώς ορθή αναφορά, σύμφωνη προς τη διάθεση της ελληνικής κοινωνίας, έχει και αντίστροφη ανάγνωση, ότι δηλαδή στην Ελλάδα γινόταν «πάρτι» στον τομέα, με τα συνήθη «αρπακτικά να θησαυρίζουν σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας, αποκομίζοντας τεράστιες υπεραξίες, έναντι πινακίου φακής. Ενίοτε δε και χωρίς να βάλουν ούτε ένα ευρώ…




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις