Το Βατικανό στέλνει τους ομοφυλόφιλους ιερείς σε μοναστήρι στις Άλπεις για να... θεραπευθούν!

http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTUvMTAvMDYvMjMtc3lub2QtdmF0aWNhbi1yZXguanBn&t=0&w=820&h=457&a=Center

Μια απίστευτη είδηση έχει απασχολήσει πρόσφατα τον ιταλικό Τύπο. Μετά από καταγγελία πρώην καθολικού ομοφυλόφιλου κληρικού, αποκαλύφθηκε ότι το Βατικανό στέλνει κρυφά τους ομοφυλόφιλους κληρικούς και εκείνους που είναι εθισμένοι στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ, στο μοναστήρι Venturini, στην πόλη Τρέντο, που βρίσκεται στους πρόποδες των ιταλικών Άλπεων για να «θεραπευθούν».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου οι ιερείς που
παρουσιάζουν «ανάρμοστες σεξουαλικές τάσεις» στέλνονται από το Βατικανό στο μοναστήρι Venturini «για μία περίοδο εκπαίδευσης, προσωπικής αναζήτησης και φώτισης». Η αποκάλυψη έγινε σε μια χρονική στιγμή όπου εκατοντάδες καθολικοί επίσκοποι, ιερείς και λαϊκοί βρίσκονται στη Ρώμη και συμμετέχουν στην Τακτική Σύνοδο των Επισκόπων, που έχει διάρκεια τριών εβδομάδων (4-25 Οκτωβρίου) και θα ασχοληθεί με το θέμα: «Η κλήση και η αποστολή της οικογένειας μέσα στην Εκκλησία και στον σύγχρονο κόσμο», στο οποίο περιλαμβάνεται και συζήτηση για τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.
Η Σύνοδος γίνεται στην σκιά της απομάκρυνσης του 43χρονου Πολωνού ιερέα, Krzysztof Charamsa, ο οποίος το περασμένο Σαββατοκύριακο αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος και επί χρόνια είχε μόνιμο σύντροφο.
Την αποκάλυψη για το μοναστήρι Venturini έκανε ο πρώην κληρικός, Mario Bonfante, ο οποίος υποστήριξε, ότι, όταν οι ανώτεροί του ανακάλυψαν πως είναι ομοφυλόφιλος του υπέδειξαν να πάει στο μοναστήρι «για να βρει τον σωστό δρόμο». Όταν εκείνος αρνήθηκε, το Βατικανό τον απομάκρυνε από την θέση του.
Το μοναστήρι «για τους ομοφυλόφιλους κληρικούς, που χρήζουν θεραπείας», ίδρυσε το 1928 ο πατέρας Mario Venturini στους πρόποδες των Άλπεων και υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν σε αυτό δώδεκα κληρικοί. Η ιστοσελίδα του μοναστηριού αναφέρει ότι «διάφορα είδη θεραπείας προσφέρονται σε κληρικούς και θρησκευόμενους ανθρώπους για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες τους σε ένα χαλαρό και άνετο περιβάλλον».
Ο 72χρονος πατέρας Gianluigi Pastò, επικεφαλής του μοναστηριού, έδωσε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica και αρνήθηκε ότι το μοναστήρι του φιλοξενεί αποκλειστικά ομοφυλόφιλους και παιδεραστές ιερείς, αλλά, δεν αρνήθηκε ότι στο παρελθόν έχουν οδηγηθεί σε αυτό τέτοιοι κληρικοί. Ο ίδιος δήλωσε: «Αυτή την στιγμή δεν έχουμε ούτε ιερείς, ούτε ομοφυλόφιλους παιδεραστές ιερείς, φυσικά καθήκον μας είναι να καλωσορίζουμε τον καθένα».
Πάντως, ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την διάρκεια της Συνόδου, κάλεσε τους επισκόπους «να αφήσουν κατά μέρος τις προκαταλήψεις, να μη δείχνουν το δάχτυλο και να κρίνουν τους άλλους, ούτε να αισθάνονται ανώτεροι από αυτούς που έχουν διαφορετικές ιδέες»




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις