ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ τα ΣΟΔΟΜΑ και ΓΟΜΟΡΑ μαζί ΜΕ τα ΑΙΤΙΑ της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ τους; (video)





Είναι γνωστή η ιστορία για τις πόλεις Σόδομα και Γόμορα τις οποίες κατέστρεψε ο Θεός επειδή ήταν κακόφημες και η αμαρτία τους δεν βαστούσε άλλο. Έβρεξε, λοιπόν, φωτιά και θειάφι από τον ουρανό και κατέστρεψε τα πάντα. Μόνο μερικοί άνθρωποι γλίτωσαν, επειδή ήταν δίκαιοι σύμφωνα με την κρίση του Θεού.
Οι πόλεις αυτές χάθηκαν, εξαφανίστηκαν από τον χάρτη. Δεν τις βρήκε ποτέ κανείς, αν και πολλοί αρχαιολόγοι ισχυρίστηκαν ότι εντόπισαν τις
περιοχές αυτές. Ωστόσο τα ευρήματα, δεν φάνηκαν να δικαιώνουν ιδιαίτερα τα λεγόμενά τους.
Τώρα, ο αρχαιολόγος, Steven Collins του Trinity Southwest University του Νέου Μεξικού, υποστηρίζει με την σειρά του, πως έχει πάρα πολλά στοιχεία που μπορούν να επαληθεύσουν τους ισχυρισμούς του ότι ανακάλυψε τις αμαρτωλές πόλεις που κατέστρεψε ο Θεός.

Αυτός και η ομάδα του φαίνεται πως εντόπισαν ένα χρυσωρυχείο από το οποίο εξόρυσσαν χρυσό με το οποίο φιλοτεχνούσαν πολλά λατρευτικά αγάλματα. Επίσης, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως και πολλά έργα τέχνης, κρύσταλλα από γύψο, χαλκό και άλλα πολλά.
Αλλά αυτά από μόνα τους δεν μαρτυρούν παρά ότι η περιοχή ήταν μία ακόμα πόλη σαν όλες τις άλλες.

Εκείνο που κάνει ξεχωριστή την ανακάλυψη του Collins και, ενδεχομένως, στοιχειοθετεί μία από τις σημαντικότερες βιβλικές ανακαλύψεις, είναι το θειάφι και κάτι που μοιάζει με στάχτη.
Αν πάρουμε σαν οδηγό την Γένεση, μπορεί αυτά τα ευρήματα να αποτελούν τις αποδείξεις ότι ανακαλύφθηκαν οι δύο πόλεις που κατέστρεψε ο Θεός, μαζί με τους αμαρτωλούς ανθρώπους;

Βέβαια, υπάρχουν και οι οπαδοί της θεωρίας που θέλουν οι εξωγήινοι να κατέστρεψαν τις πόλεις, βασιζόμενοι σε στοιχεία μέσα από το ίδιο βιβλικό κείμενο και στο γεγονός ότι ο Θεός δεν έδειξε κανένα οίκτο -πέρα από τους χιλιάδες ανθρώπους- στα αθώα ζώα που δεν του έφταιγαν σε τίποτα, ούτε στον ανήμπορο κάμπο και την Φύση της γύρω περιοχής.
Σύμφωνα με αυτές τις θεωρίες, τα Σόδομα και τα Γόμορα, όπως και πολλές άλλες αρχαίες πόλεις και περιοχές -με βάση διάφορα ευρήματα- υπήρξαν "θύματα" βομβαρδισμών με πυρηνικά ή άλλους είδους όπλα που η τεχνολογία τους ξεπερνάει τις γνώσεις της εποχής...
Δείτε το πολύ ενδιαφέρον video για την ανακάλυψη του Steven Collins:









ΠΗΓΗ



















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις