Απομάκρυναν τη νύχτα μνημείο των Δέκα Εντολών από το Καπιτώλιο της Οκλαχόμα

ten commandments



Ένα μνημείο με τις Δέκα Εντολές απομακρύνθηκε από το χώρο του Καπιτωλίου της Οκλαχόμα, σύμφωνα με δικαστική απόφαση.
Η εφημερίδα Daily Oklahoman ανέφερε ότι το μνημείο ύψους 6 ποδών θα πρέπει να επανεγκατασταθεί έξω από το Συμβούλιο των Δημοσίων Υποθέσεων, (συντηρητική δεξαμενή σκέψης, think tank).
Ο ανάδοχος που ανέλαβε το έργο άρχισε την απομάκρυνση του μνημείου λίγο μετά τις 22:30 τοπική ώρα, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Οκλαχόμα τον Ιούνιο, ότι το μνημείο παραβιάζει συγκεκριμένη συνταγματική απαγόρευση σχετικά
με τη χρήση της δημόσιας περιουσίας ως μέσο, για την υποστήριξη "κάθε αίρεσης, εκκλησίας, δόγματος ή θρησκευτικού συστήματος."
Το κράτος πληρώνει 4700 δολάρια για να αφαιρεθεί το μνημείο και να μεταφερθεί στα γραφεία του Συμβουλίου Δημοσίων Υποθέσεων της Οκλαχόμα λίγα τετράγωνα μακριά, δήλωσε ο John Estus, εκπρόσωπος του Associated Press.
Η εφημερίδα Daily Oklahoman ανέφερε ότι ο ιδιώτης εργολάβος είχε προσληφθεί για να μετακινήσει το μνημείο, βάρους 4.800 λιβρών λόγω ανησυχίας, ότι οι υπάλληλοι του δημοσίου δεν θα μπορούσαν να κάνουν με ασφάλεια τη δουλειά, χωρίς να το βλάψουν ή να το καταστρέψουν.
Υπήρχαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας γύρω από το μνημείο νωρίτερα τη Δευτέρα, και είχαν ανεγερθεί εμπόδια για να κρατήσουν τους επισκέπτες μακριά από αυτό. Ο Estus δήλωσε ότι η απόφαση για την απομάκρυνση του μνημείου, υπό την κάλυψη του σκότους, έγινε για να μην ενοχλούνται οι εργαζόμενοι στο Καπιτώλιο και για να κρατηθούν μακριά οι διαδηλωτές, που θα διαμαρτύρονταν.
«Θέλαμε να γίνει με τον ταχύτερο και αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο, και το βράδυ μας έδωσε την καλύτερη ευκαιρία για να το κάνουμε αυτό», είπε ο Estus.
Η ένσταση σχετικά με την έγερση του μνημείου αρχίζει από το 2012 με μια μήνυση του Bruce Πρέσκοτ, ενός Βαπτιστή ιερέα από το Norman, ο οποίος κατήγγειλε ότι η τοποθέτησή του παραβίασε το σύνταγμα.
"Ειλικρινά, χαίρομαι που τελικά ο κυβερνήτης και ο Γενικός Εισαγγελέας συμφώνησαν να αφήσουν το μνημείο να μετακινηθεί σε ιδιωτική ιδιοκτησία, η οποία είναι πιστεύω το πιο κατάλληλο μέρος," δήλωσε ο Πρέσκοτ τη Δευτέρα. «Δεν είμαι αντίθετος στις Δέκα Εντολές. Το πρώτο μου κήρυγμα αφορούσε τις Δέκα Εντολές. Είμαι απλά σε αντίθεση με το να είναι σε δημόσια περιουσία."
Η τοποθέτηση του μνημείου στο Καπιτώλιο είχε προκαλέσει πολλές αιτήσεις από αρκετές ομάδες να εγκαταστήσουν τα δικά τους μνημεία, συμπεριλαμβανομένης μιας σατανικής εκκλησίας στη Νέα Υόρκη, που θέλησε να ανεγείρει ένα ψηλό άγαλμα 7 ποδών, που απεικονίζει τον Σατανά ως Baphomet, μια φιγούρα με κεφάλι κατσίκας και κέρατα, φτερά και μια μεγάλη γενειάδα. Ένας Ινδουιστής ηγέτης στη Νεβάδα, μια ομάδα για τα δικαιώματα των ζώων και η σατιρική Εκκλησία «Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας» (Flying Spaghetti Monster) έκανε επίσης αιτήματα.
Ο πρώην βουλευτής των Δημοκρατικών Mike Reynolds, που ψήφισε για να εγκριθεί το μνημείο, ήταν ένας από μια χούφτα οπαδών, οι οποίοι παρακολούθησαν την αφαίρεση του μνημείου το βράδυ της Δευτέρας.
"Αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός", δήλωσε ο Reynolds. "Τώρα ξέρουμε ότι πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα. Θα ήταν καλό επίσης να απαλλαγούμε από μερικούς δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου. "
Αρκετοί συντηρητικοί νομοθέτες έχουν υποσχεθεί να εισαγάγουν ένα ψήφισμα, όταν το νομοθετικό σώμα συνέλθει το Φεβρουάριο για να στείλουν σε δημόσια ψηφοφορία μια τροπολογία που θα αφαιρέσει το άρθρο του συντάγματος, που εμποδίζει τη χρήση των δημοσίων χρημάτων ή περιουσιακών στοιχείων για θρησκευτικούς σκοπούς.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις