Έλληνες αξιωματούχοι στη χαρά για την γιορτή της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας… Δείτε ποιοι είναι…


Αυτοί οι «Ελληναράδες» συμμετείχαν: Ο περιφερειάρχης Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο δήμαρχος Σαππών Γιάννης Σταυρίδης και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης Δάμων Δαμιανός. Να τους χαίρεστε…
Γιορτάστηκε στην Κομοτηνή η γιορτή της Δημοκρατίας της 29/10 , η ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας. Στην δεξίωση που οργανώθηκε από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, μαζί με τους εκατοντάδες ομογενείς δυτικοθρακιώτες, μετείχαν και Έλληνες αξιωματούχοι.


Η 91η επέτειος ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας, τόσο στην μητέρα πατρίδα όσο και στα γραφεία εκπροσώπησης στο εξωτερικό, γιορτάστηκαν με δεξιώσεις.

Η γιορτή της δημοκρατίας γιορτάστηκε στην Ελλάδα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Κομοτηνή. Στην Κομοτηνή ο εορτασμός για την γιορτή της Δημοκρατίας δεν έγινε στις 29/10 αλλά δύο μέρες αργότερα στις 31/10.

Στην δεξίωση που έγινε στο ξενοδοχείο Cris&Eve, τους εκατοντάδες προσκεκλημένους υποδέχτηκαν στην είσοδο ο πρόξενος Ιλχάν Σενέρ και οι υποπρόξενοι Αλπέρ Ατάκ και Μουράτ Ερτάς. Οι υποπρόξενοι Αντνάν Οζτούρκ και Ουφούκ Γκιοζαϊντίν ήταν αυτοί που ενδιαφέρθηκαν στενά για τους ομογενείς που προσήλθαν και συζήτησαν μαζί τους.

Στην δεξίωση δεν μετείχαν οι εκλεγέντες μειονοτικοί βουλευτές Αχμέτ Χατζιοσμάν, Αϊχάν Καραγιουσούφ και Χουσείν Ζεϊμπέκ, ενώ μετείχαν οι εκλεγμένοι μουφτήδες Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο αντιπεριφερειάρχης Μακεδονίας-Θράκης Μουσταφά Κατραντζί, οι δήμαρχοι Ισμέτ Καντί, Τζεμίλ Καμπζά και Ριντβάν Αχμέτ, σύμβουλοι σε δήμους και στην περιφέρεια, πρώην βουλευτές, διοικούντες συλλόγων, θρησκευτικοί λειτουργοί, δάσκαλοι και μαθητές από το μειονοτικό λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ.

Στην δεξίωση από Έλληνες αξιωματούχους μετείχαν ο περιφερειάρχης Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο δήμαρχος Σαππών Γιάννης Σταυρίδης και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης Δάμων Δαμιανός.

Στην φετινή δεξίωση υπήρξε μια πρωτιά. Το συγχαρητήριο μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον πρόξενο Ιλχάν Σενέρ, αναγνώσθηκε από τον υποπρόξενο Αλπέρ Ατάκ και χειροκροτήθηκε από τους μετέχοντες.

Η δεξίωση για την γιορτή της Δημοκρατίας, για την οποία η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, έληξε γύρω στις 22:00.

Εφ. Μιλλέτ 1/11/2014 /
tourkikanea
hellasforce.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις