H Wall Street Journal ξεφτιλίζει το ΔΝΤ: «Ζητήστε συγνώμη από τους Έλληνες κ. Λαγκάρντ – Επέβαλλαν με το ζόρι μέτρα λιτότητας, για να κλείσουν “τρύπα”, που…δεν υπήρχε»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Γενεές 14 περνάει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρθρογράφος της Wall Street Journal…

Επαναλαμβάνει την άποψη πως το ΔΝΤ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από την Ελλάδα και απορεί γιατί δεν γίνεται δεκτή η πρότασή του!
«Το 2013 ήθελαν με το ζόρι να επιβάλουν μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα για να καλυφθεί τρύπα στον προϋπολογισμό που δεν υπήρχε» αποκαλύπτει. Η πολιτική του ΔΝΤ ικανοποιεί μόνο τις αριστερές κυβερνήσεις σε Γαλλία και Ιταλία, γράφει ο Σάιμον Νίξον

Η… επίθεση αγάπης της Wall Street Journal προς την Ελλάδα συνεχίζεται, με την εφημερίδα να απαιτεί ξανά από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Κριστίν Λαγκάρντ να ζητήσουν συγγνώμη από τη χώρα μας.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει «να ζητήσει συγγνώμη» από την Ελλάδα, επαναλαμβάνει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, που συνεχίζει την κριτική της στην πολιτική του ΔΝΤ και τις προβλέψεις του όσον αφορά την εξέλιξη των οικονομιών διαφόρων χωρών, όπως η Μεγάλη Βρετανία, από την οποία η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ζήτησε συγγνώμη.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Σάιμον Νίξον γράφει ότι «είναι λυπηρό το ΔΝΤ να αρνείται να υιοθετήσει την πρότασή μου πως πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από την Ελλάδα για τις προσπάθειές του (ΔΝΤ) να εξαναγκάσει δια της βίας τη χώρα να λάβει περαιτέρω μέτρα λιτότητας, στο τέλος του 2013 ώστε να καλύψει μια τρύπα στον προϋπολογισμό που όμως δεν υπήρχε. Το ίδιο συνέβη τώρα με την Ισπανία, όπου ακόμη μια φορά οι προβλέψεις του Ταμείου αποδείχτηκαν λανθασμένες».

Όπως τονίζει ο Νίξον, «ακόμη και σήμερα, παρά την ανάκαμψη των οικονομιών και τις δικές του αποτυχημένες προβλέψεις, το ΔΝΤ συνεχίζει να προτείνει περαιτέρω δημοσιονομικά και νομισματικά μέτρα τόνωσης, μια πολιτική που ικανοποιεί τις αριστερές κυβερνήσεις στη Γαλλία και την Ιταλία, αλλά είναι απογοητευτική για πολλούς άλλους πολιτικούς της ευρωζώνης που πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ισχυρότερη ανάπτυξη της ευρωζώνης είναι η έλλειψη προόδου όσον αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως στη Γαλλία και την Ιταλία».
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις