Το GITMO κυνηγάει το γιοτ που ισχυρίζεται ότι είναι πλοίο βοηθειας του Ερυθρού Σταυρού

 

Οι δυνάμεις του Γκουαντάναμο

έριξαν προειδοποιητικές βολές την Παρασκευή σε ένα σκάφος επιφανείας που ζητούσε άδεια να ελλιμενιστεί στο ναυτικό σταθμό για να αξιολογήσει ιατρικά την υγεία των «παράνομα κρατουμένων» αξιωματούχων που κρατούνταν στο Camp Delta, δήλωσε πηγή του GITMO .

Περίπου στις 1:00 μ.μ., το GITMO έλαβε μια ραδιοφωνική μετάδοση από ένα σκάφος που ισχυριζόταν ότι ήταν ένα «ιατρικό πλοίο σε αποστολή βοηθειας» που μετέφερε μια αντιπροσωπεία αξιωματούχων του Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού επιφορτισμένο με τη διερεύνηση των αναφορών του προσωπικού του GITMO που βασάνιζε ανελέητα αβοήθητους κρατούμενους. Ο καλών, ο οποίος αρνήθηκε να ταυτοποιήσει τον εαυτό του και το σκάφος, είπε ότι το πλοίο βρισκόταν 30 ναυτικά μίλια νότια της ναυτικής βάσης και θα έδενε μέσα σε δύο ώρες. «Πρόκειται για σκάφος ανθρωπιστικής βοήθειας. Είμαστε άοπλοι. Μην πυροβολείτε», επανέλαβε ο καλών.

Η παρεκκλίνουσα ραδιοφωνική κλήση σηματοδότησε τη δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες που το GITMO είχε ακούσει από τον Ερυθρό Σταυρό. Όπως αναφέρθηκε, το γραφείο της JAG στην Pensacola της Φλόριντα, έλαβε μια επιστολή από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του Ερυθρού Σταυρού, Gail McGovern. Είχε παρακαλέσει «στρατιωτικό προσωπικό με συμμετοχή στις πολιτικές φιλοδοξίες του Ντόναλντ Τραμπ» να σταματήσουν τα εξώδικα δικαστήρια και να σταματήσουν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά ατόμων που κρατούνται στο Γκουαντάναμο. Πηγές από το Naval Air Station Pensacola είπαν αργότερα ότι η JAG αγνόησε την υπονοούμενη απειλή του McGovern και διέλυσε την επιστολή.

«Προφανώς, η σιωπή μας την προσέβαλε», είπε μια πηγή του GITMO . «Παρακολουθούσαμε ήδη το πλοίο στα ραντάρ και υποθέσαμε ότι ήταν ένα μεγάλο σκάφος αναψυχής από τη Βενεζουέλα ή μια χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Το συμβουλεύσαμε να αλλάξει πορεία ή να διακινδυνεύσει προληπτικά μέτρα. Συνέχιζε να επαναλαμβάνει το ίδιο μήνυμα, το οποίο φαινόταν αυτοματοποιημένο».

Η ηγεσία του GITMO, πρόσθεσε, ετοιμασε δύο ελικόπτερα UH-1Y Venom γεμάτα πεζοναύτες για να αναχαιτίσουν και να αναγνωρίσουν το σκάφος και να το πείσουν να ελλιμενιστεί αλλού. Οι παρατηρητές το αναγνώρισαν πράγματι ως σκάφος αναψυχής, το Sherakhan, ένα πολυτελές γιοτ 230 ποδιών με σημαία Δανίας με καταλύματα για 19 μέλη πληρώματος και 26 επισκέπτες, σύμφωνα με το charterindex.com.

«Ήταν μπερδεμένο. Το Sherakhan ήταν πολύ μικρό για να κρατήσει μια δύναμη εισβολής. Και γιατί να το ρισκάρει ο Ερυθρός Σταυρός σε μια ενοικίαση 600.000 $/εβδομάδα; Δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι ήταν εκτροπή ή κόλπο. Αλλά διάολε, αυτό το πλοίο θα μπορούσε να ήταν φορτωμένο με εκρηκτικά για όσα ξέραμε», είπε η πηγή μας.

Καθώς το Sherakhan αγνόησε τις εντολές για αλλαγή πορείας, ένα από τα Venom έπεσε χαμηλά, με τον πυροβολητή της πόρτας να πυροβολεί μια φάλαγγα προειδοποιητικών βολών από την πλώρη του πλοίου. Αρκετές εκρήξεις από το μίνι όπλο M134 τράβηξαν την προσοχή του πληρώματος. Όποιος επάνδρωσε το ραδιόφωνο του Sherakhan έκανε μια τρομακτική έκκληση: «Είσαι τρελός; Έχουμε στο πλοίο ιατρικές προμήθειες και προσωπικό, με εντολή να ελλιμενίσουμε στο Γκουαντάναμο για να ελέγξουμε ιατρικά τους κρατούμενους του Camp Delta. Δεν έχουμε όπλα, οπότε σταματήστε την επίθεσή σας».

Ένας άνδρας με ιατρική φόρμα εμφανίστηκε στο κατάστρωμα, κυματίζοντας μια λευκή σημαία με έναν κόκκινο σταυρό. Έτρεξε πίσω μέσα καθώς περισσότεροι προειδοποιητικοί πυροβολισμοί έπεσαν στη θάλασσα.

«Σεράχαν, μπήκες σε απαγορευμενα νερά και θα σε πυροβολήσουν εκτός και αν αλλάξεις αμέσως πορεία. Όχι άλλες προειδοποιήσεις», είπε ένας από τους πιλότους του Venom στο Sherakhan.

Η πηγή μας είπε ότι τα ελικόπτερα ήταν λίγα λεπτά μακριά από τον τεμαχισμό του Sherakhan όταν έστριψε απότομα προς το λιμάνι και υποχώρησε νότια σε μια πορεία που τελικά θα οδηγούσε στην ακτή της Βενεζουέλας.

Ερωτηθείς γιατί οι Venoms δεν εξολοθευσαν το πλοιο, είπε: «Δεν είμαστε δολοφόνοι και δεν ξέρουμε ποιος ήταν στην πραγματικότητα στο Sherakhan. Ίσως ήταν, ή ίσως δεν ήταν ο Ερυθρός Σταυρός. Αν ήταν, πήραν μια μεγάλη ευκαιρία. Αλλά έπρεπε επίσης να ξέρουν ότι δεν θα έμπαιναν εδώ. Θα μπορούσε να ήταν άλλη μια προσπάθεια από το Deep State να διερευνήσει τις άμυνες για αδυναμίες. Πάντα υπάρχουν απώτερα κίνητρα. Αν προσπαθήσουν ξανά, θα είμαστε λιγότερο επιεικείς».

Το Sherakhan αξίζει 100.000.000 δολάρια και ανήκει στον Jan Verkerk, ιδρυτή της Unlimited Yacht Charter. Η ιστοσελιδα προσπάθησε να ζητήσει ένα σχόλιο από την εταιρεία, αλλά ένας εκπρόσωπος με το όνομα «Yana» είπε ότι η επιχείρηση δεν μοιράζεται τα ονόματα των πελατών.

 

 

 

 

 

 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν.. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις