Χάος στο Δουβλίνο: Ολονύχτιες συγκρούσεις πολιτών– Έκαψαν τα ξενοδοχεία όπου διαμένουν παράνομοι αλλοδαποί

 


Στο χάος βρίσκεται η Ιρλανδία

και το Δουβλίνο όπου έλαβαν χώρα ολονύχτιες συγκρούσεις της αστυνομίας με χιλιάδες πολίτες που διαμαρτύρονταν για την επιθεση με μαχαιρι σε παιδιά δημοτικού σχολείου από άγνωστο άνδρα.

Ο δράστης στην αρχή χαρακτηρίστηκε Αλγερινός και σήμερα το πρωί αναφέρεται από τις αρχές ως… Ιρλανδός χωρίς όμως να έχει δοθεί στην δημοσιότητα η ταυτότητά του.

Το μόνο στοιχείο που έχει δοθεί είναι ότι «διαμένει στην χώρα τα τελευταία 20 χρόνια», το οποίο είναι ιδιαίτερα περίεργο καθώς αν ήταν «κανονικός» Ιρλανδός θα διέμενε στην χώρα από… πάντα.

‘Οπως και να έχει το περιστατικό χρησίμευσε ως αφορμή για να ξεσπάσει η ιρλανδική κοινωνία για κάτι που όπως φαίνεται την ενοχλεί ιδιαίτερα και είναι η παράνομη μετανάστευση.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ιρλανδικό δίκτυο TheJournal.ie, ο άνδρας που αφόπλισε τον δράστη είναι ένας 43χρονος μετανάστης από τη Βραζιλία, ο οποίος περνούσε με τη μηχανή του όταν είδε μια νεαρή κοπέλα να δέχεται επίθεση από έναν άνδρα με μαχαίρι και «χτύπησε τον δράστη με το κράνος του».

Τα επεισόδια ξεκίνησαν χθες το απόγευμα και διήρκεσαν όλη τη νύχτα μετατρέποντας το Δουβλίνο σε μία «κόλαση φωτιάς» ενώ πολλοί αναλυτές τα χαρακτήρισαν ως εξέγερση κατά της ιρλανδικής κυβέρνησης.

Οι πολίτες θεωρούν υπεύθυνη την κυβέρνησή τους για το πρόβλημα της αθρόας παράνομης μετανάστευσης και κατά την διάρκεια της νύχτας έκαψαν ξενοδοχεία στα οποία διαμένουν (δωρεάν φυσικά) παράνομοι αλλοδαποί.

Η κατάσταση με την παράνομη μετανάστευση έχει ξεφύγει τόσο πολύ που πολλοί λένε ότι το Δουβλίνο θα έπρεπε να διαιρεθεί σε δύο τμήματα.

Το δυτικό τμήμα θα έπρεπε να αποτελεί την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας και το ανατολικό τμήμα να είναι η πρωτεύουσα ενός «αλγερινού μεταναστευτικού κράτος», προφανώς θέλοντας να δείξουν το πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ιρλανδική κυβέρνηση όπως και η αστυνομία κατηγόρησαν τους διαδηλωτές (οι οποίοι είναι χιλιάδες) ως «ακροδεξιούς παρανοϊκούς χούλιγκαν».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις