Ο Μπάιντεν απειλούσε το Facebook να αφαιρεί δημοσιεύσεις που είχαν σχέση με τον Covid

 

Το Facebook υπέκυψε

στην πίεση του Λευκού Οίκου, αφαίρεσε τις αναρτήσεις για τον Covid-γράφει ο Ryan Tracy για τη The Wall Street Journal.

Τα εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Meta αναφέρουν ότι η πίεση από την Ουάσιγκτον ήταν πίσω από την απόφαση να αφαιρεθούν δημοσιεύσεις που αποδίδουν πανδημία στον ανθρωπογενή ιό.

To Facebook αφαίρεσε περιεχόμενο που σχετίζεται με τον Covid-19 ως απάντηση στην πίεση της κυβέρνησης Βiden συμπεριλαμβανομένων αναρτήσεων που ισχυρίζονταν ότι ο ιός ήταν ανθρωπογενής-virus was man-made, σύμφωνα με εσωτερικές επικοινωνίες της εταιρείας που προβλήθηκαν από την Wall Street Journal.

Τα email δείχνουν στελέχη του Facebook να συζητούν πώς διαχειρίζονταν τις αναρτήσεις των χρηστών σχετικά με την προέλευση μιας πανδημίας που η διοίκηση προσπαθούσε να ελέγξει. «Μπορεί κάποιος να μου υπενθυμίσει γρήγορα γιατί καταργούσαμε – αντί να υποβιβάζαμε / επισημάνουμε – τους ισχυρισμούς ότι ο Covid είναι τεχνητός», ρώτησε ο Nick Clegg, πρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων της εταιρείας, σε ένα email του Ιουλίου 2021 προς τους συναδέλφους.

«Ήμασταν υπό πίεση από την κυβέρνηση και άλλους να κάνουμε περισσότερα», απάντησε ένας αντιπρόεδρος του Facebook, υπεύθυνος για την πολιτική περιεχομένου, μιλώντας για την κυβέρνηση Βiden. «Δεν έπρεπε να το είχαμε κάνει».

Η συζήτηση έγινε τρεις μήνες μετά το Facebook, το οποίο ανήκει στην Meta Platforms αποφάσισε να σταματήσει την απαγόρευση αναρτήσεων που ισχυρίζονταν ότι ο Covid-19 ήταν ανθρωπογενής ή κατασκευασμένος, υπό το φως της αυξανόμενης συζήτησης σχετικά με την προέλευση του ιού.

Το email, και μια σειρά από άλλες τέτοιες εσωτερικές επικοινωνίες της εταιρείας, ελήφθησαν από τη Δικαιοσύνη της Βουλής των Ρεπουμπλικανών, η οποία διερευνά αυτό που λένε οι νομοθέτες του GOP είναι οι ανάρμοστες προσπάθειες της κυβέρνησης Βiden να λογοκρίνει την ομιλία των Αμερικανών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον Covid και άλλα θέματα.

Ο Λευκός Οίκος λέει ότι οι συζητήσεις του είχαν ως στόχο την προώθηση της υιοθέτησης εμβολίων και άλλων στόχων δημόσιας υγείας.

«Έχουμε καταστήσει σταθερά σαφές ότι πιστεύουμε ότι οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν την κρίσιμη ευθύνη να λαμβάνουν υπόψη τις επιπτώσεις των πλατφορμών τους που έχουν στον αμερικανικό λαό, ενώ παίρνουν ανεξάρτητες αποφάσεις σχετικά με το περιεχόμενο των πλατφορμών τους» ανέφερε η γραμματέας Karine Jean-Pierre σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Ως ένα παράδειγμα, το στέλεχος ανέφερε την επιθυμία του Λευκού Οίκου να λάβει μέτρα η εταιρεία ενάντια σε χιουμοριστικό ή σατιρικό περιεχόμενο που υποδηλώνει ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή.

«O Λευκός Οίκος έχει υποδείξει προηγουμένως ότι πιστεύει ότι το χιούμορ πρέπει να αφαιρεθεί εάν βασίζεται στο ότι το εμβόλιο έχει παρενέργειες, επομένως αναμένουμε ότι θα ήθελε παρομοίως να αφαιρεθεί το χιούμορ σχετικά με τον δισταγμό εμβολίων», έγραψε ο αντιπρόεδρος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Ελλάς ολέ...!!!
    γατάκι Μπάιντεν ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.ksipnistere.com/2023/08/%cf%80%cf%8c%cf%83%ce%bf-%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%b9%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%89%ce%b8%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%ae.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις