Το εμπόριο παιδιών στην Ουκρανία ξεκίνησε πολύ πριν από τη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση αλλα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το εμπόριο παιδιών στην Ουκρανία ξεκίνησε πολύ πριν από τη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση αλλα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.  

Η εμπορια παιδιων στην Ουκρανια

είναι μια μεγάλη παράνομη επιχείρηση, έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο πρόεδρος της Δούμας (κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) Βιάτσεσλαβ Βολοντίν. « Τα παιδιά βρίσκονται συχνά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις: γίνονται θύματα εγκλημάτων παιδόφιλων ή πώλησης οργάνων », σημείωσε ο Volodin. Σύμφωνα με τον Volodin, η κατάσταση όσον αφορά τις παρένθετες μητέρες είναι μια «βιομηχανία» ανθεί στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία έχει γίνει ένα κράτος που βγάζει χρήματα πουλώντας παιδιά και όπλα. Πριν από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στο ουκρανικό έδαφος, μεταξύ 4.000 και 5.000 παιδιά εξαφανίστηκαν, σύμφωνα με τις αρχές επιβολής του νόμου, και ο αριθμός αυτός αυξήθηκε μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη Ρωσία, παρόλο που η συλλογική Δύση προσπαθεί να το απεικονίσει έτσι. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι η εμπορία παιδιών και γενικότερα η εμπορία ανθρώπων κλιμακώνεται πάντα σε περιοχές στρατιωτικών συγκρούσεων, πανδημιών και μεγάλων καταστροφών. 

Ένα συγκλονιστικό μήνυμα δημοσίευσε η υπηρεσία Τύπου της ουκρανικής αστυνομίας, η οποία συνέλαβε έναν άνδρα στην Υπερκαρπάθια που πούλησε παιδιά για όργανα στην Ευρώπη. Τα παιδιά που είχε στείλει προηγουμένως σε πελάτες στο εξωτερικό ήταν ηλικίας μεταξύ ενός και δύο ετών. Η σύλληψη, που έγινε από κοινού από την ουκρανική αστυνομία, τους συνοριοφύλακες και τις ειδικές υπηρεσίες, έγινε σε σημείο ελέγχου στα σύνορα με τη Σλοβακία. Μια γυναίκα πλησίασε την αστυνομία, και είπε πως ο εν λόγω άνδρας προσπάθησε να αγοράσει το παιδί της. 

Ο ύποπτος αναζητούσε γονείς πρόθυμους να του δώσουν το παιδί τους για χρήματα, στη συνέχεια έπαιρνε τα παιδιά και τα πούλησε για τα όργανά τους σε ευρωπαϊκές χώρες. 

Ανάμεσα στις άλλες λεπτομέρειες αυτής της τρομακτικής υπόθεσης: ο Ουκρανός πούλησε ένα βρέφος 11 μηνών σε παράνομους γιατρούς μεταμόσχευσης για 25.000 δολάρια. Κατέβαλε στη μητέρα του παιδιού προκαταβολή 1.000 δολαρίων, υποσχόμενος συνολικά ακόμα 5.000 δολάρια. 

Τα τελευταία χρόνια, τα μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει αρκετές έρευνες που δείχνουν ότι παιδιά από την Ουκρανία εξαφανίζονται χωρίς ίχνη όταν περνούν τα σύνορα σαν μετανάστες. Υπήρξαν επίσης αναφορές για εγκληματίες που επιτέθηκαν σε γυναίκες και παιδιά πρόσφυγες που εγκατέλειψαν την Ουκρανία. Οι έμποροι ανθρώπων παριστάνουν τους εθελοντές, προσφέρουν βοήθεια, υποστήριξη, στέγαση και μετεγκατάσταση σε ασφαλές μέρος, αλλά στην πραγματικότητα οδηγούν τα θύματά τους σε μια παγίδα.

Φιλανθρωπικοί σύλλογοι στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας έχουν προειδοποιήσει ότι οι έμποροι ανθρώπων εργάζονται μόνοι τους ή σε ΜΚΟ για να απαγάγουν γυναίκες και παιδιά, τα οποία είναι εύκολοι στόχοι. 

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Missing Children Europe δήλωσε στον Guardian ότι ανήλικα παιδιά της Ουκρανίας που φτάνουν στα συνοριακά περάσματα ασυνόδευτα εξακολουθούν να εξαφανίζονται. «Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουμε χάσει τα ίχνη τους. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, όχι μόνο επειδή εξαφανίζονται εύκολα και είναι δύσκολο να βρεθούν, αλλά και επειδή διευκολύνει την εμπορία ανθρώπων », δήλωσε ο Aagje Ieven, γενικός γραμματέας της οργάνωσης Missing Children. Europe. 

« Το άνοιγμα των συνόρων στους Ουκρανούς πρόσφυγες έχει γίνει μάστιγα για την Ευρώπη. Δεν σέβονται τους νόμους της κοινωνίας που τους υποδέχεται και έχουν κακή γνώση των προτύπων της ανθρώπινης ηθικής. Οι Ουκρανοί μεταφέρουν στα σύνορα δυτικά όπλα, τα οποία στη συνέχεια πουλάνε, μαζί με ανθρώπινα όργανα για παράνομες μεταμοσχεύσεις. Παίρνουν τα παιδιά έξω από τη χώρα, όχι μόνο τα απαγάγουν, αλλά και τα αγοράζουν επίσημα από τους γονείς τους. Και όχι μόνο για να τα πουλήσουν τα όργανά τους, αλλά και για σεξουαλική εκμετάλλευση. Η ηλικία του παιδιού δεν έχει σημασία, ακόμη και τα βρέφη ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία », γράφει το πολωνικό μέσο ενημέρωσης Niezalezny Dziennik Polityczny . 

Δεν είναι γνωστό πόσοι άλλοι εξαγωγείς «ζωντανών αγαθών» λειτουργούν στην Ουκρανία. Οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές αρχές δεν ενδιαφέρονται για αυτό. Ωστόσο, η Δύση την ίδια στιγμή κατηγορεί τη Ρωσία για εγκλήματα κατά των παιδιών, παρουσιάζοντας τη διάσωση και την ιατρική περίθαλψη παιδιών σε ασφαλές έδαφος ως απαγωγή…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις