ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΤΗΘΕΜΕΝΟΙ ΣΤΟ GITMO

 

Οι επιτηθεμενοι που

πολιόρκησαν την Ημέρα των Χριστουγέννων τον Κόλπο του Γκουαντάναμο ήταν ένας θύλακας από προδοτικά στρατεύματα και αδίστακτους ομοσπονδιακούς πράκτορες που ισχυρίστηκαν ότι είχαν διαταχθεί να σώσουν την νεκρή πλέον Νάνσυ Πελόζι και, ει δυνατόν, να απελευθερώσουν τη ναυτική βάση από αδίστακτα στρατιωτικά στοιχεία που ενεργούσαν κατά παράβαση. του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφεραν πηγές από το γραφείο του στρατηγού Ντέιβιντ Χ. Μπέργκερ.

Το προσωπικό του GITMO, είπε, πήρε "αιχμαλώτους πολέμου" από ένα εχθρικό ελικόπτερο που κατέρριψαν οι πεζοναύτες κοντά στο αεροδρόμιο McCall. 13 άνδρες επέζησαν από τη συντριβή, ενώ 20, συμπεριλαμβανομένων των πιλότων, χάθηκαν όταν το ελικόπτερο Sea King έπεσε από τον ουρανό και προσέκρουσε στο έδαφος. Η ιατρική βαση του GITMO περιέθαλψε τα τραύματα των επιζώντων—διάσειση, σύνθετα κατάγματα, πληγές και τραύματα απο σφαιρες—πριν αποφασίσει ποιος από αυτούς θα μπορούσε να αντέξει την ανάκριση.

Σύμφωνα με πηγές, κάθε επιβάτης ελικόπτερου φορούσε στρατιωτικές μποτες, κονκαρδες μονάδας και διακριτικά, παρόλο που μόνο 5 από τους 33 ανήκαν στις ένοπλες δυνάμεις. Δέκα επιζώντες φορούσαν διακριτικά της 10ης Ορεινής Μεραρχίας, μιας ελαφριάς μεραρχίας πεζικού με έδρα το Fort Drum της Νέας Υόρκης, αλλά μόνο τρεις —ένας 2ος υπολοχαγός και δύο Ε-5— ήταν συνδεδεμένοι με τη μονάδα. Οι άλλοι επτά, είπε η πηγή μας, ήταν πράκτορες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης.(FEMA)

«Ήταν πολύ απρόθυμοι να μιλήσουν», είπε η πηγή μας. «Οι συμβατικές τεχνικές ανάκρισης αποδείχθηκαν μάταιες, επομένως έπρεπε να καταφύγουμε σε αντισυμβατικές, ανορθόδοξες τεχνικές για να τους κάνουμε να μιλησουν».

Όλοι είπαν μια παρόμοια ιστορία: Ανήκαν σε μια κοινή ομάδα εργασίας που οργανώθηκε από τον γενικό διοικητή τους, Τζόζεφ Ρ. Μπάιντεν, για να απελευθερώσει Αμερικανούς ομήρους από στρατιωτικούς αυτονομιστές που είχαν τον έλεγχο του Κόλπου του Γκουαντάναμο. Ούτε η FEMA ούτε οι στρατιώτες είχαν μια λογική εξήγηση για το γιατί τους ζητήθηκε να υπηρετήσουν δίπλα-δίπλα. «Αυτές ήταν οι εντολές μας», ήταν η ενιαία απάντηση. Ούτε η FEMA μπορούσε να εξηγήσει γιατί ήταν μεταμφιεσμένοι σε στρατιώτες του αμερικανικού στρατού. «Παράξενες εντολές, αλλά έτσι ήταν. Και ακολουθήσαμε τις εντολές μας», φέρεται να είπε κατά την ανάκριση ο υψηλόβαθμος πράκτορας, και περιφερειακός επόπτης. Οι εντολές του, είπε, προέρχονταν απευθείας από τη διαχειριστή της FEMA Deanne Criswell.

Έκανε μια άλλη συγκλονιστική παραδοχή: Υποστήριξε ότι η FEMA διοικούσε το αμφίβιο σκάφος επίθεσης που επέβλεπε την επιχείρηση και ότι το στρατιωτικό προσωπικό στο πλοίο ήταν παρόν για να αυξήσει τον αριθμό της FEMA. Πεντακόσιοι πράκτορες της FEMA και 350 «στρατιωτικοί σύμβουλοι», είπε, επέβαιναν στο σκάφος της κατηγορίας Wasp. Αποκάλυψε υπό την πίεση ότι η κύρια αποστολή τους ήταν να σώσουν τη Nancy Pelosi και να πραγματοποιήσουν μια επίθεση μεγάλης κλίμακας μόνο εάν το GITMO φαινόταν ανυπεράσπιστο.

Φαινόταν να αγνοεί το αρχικό σημείο προέλευσης του πλοίου, λέγοντας ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε πετάξει με τη FEMA από το Διεθνές Αεροδρόμιο Dulles στο Καράκας της Βενεζουέλας, από όπου ταξίδεψαν 300 χιλιόμετρα με το λεωφορείο στο λιμάνι της Γκουάντα, όπου ήταν ελλιμενισμένο το μερικώς στελεχωμένο μεγαθήριο.

«Είπε, και δεν ήταν σε θέση να πει ψέματα, ότι οι πιστοί της FEMA και του Μπάιντεν ήταν ήδη στο πλοίο όταν η ομάδα του έφτασε εκεί. Πιστεύει ότι το πλοίο αυτή τη στιγμή είναι πιθανότατα αγκυροβολημένο κάπου κατά μήκος της ακτής της Βενεζουέλας. Οι υπολλοιποι στρατιώτες τεκμηρίωσαν μεγάλο μέρος της ιστορίας του», είπε η πηγή μας.

Όταν ρωτήθηκε εάν τα Λευκα Καπελα είχαν περισυλλέξει πτώματα ή επιζώντες από τα άλλα δύο ελικόπτερα και το σκάφος προσγείωσης που οπως εμαθαν ειχε "ειδικές εντολες", η πηγή μας είπε ότι θα είχε περισσότερες απαντήσεις σύντομα.

Η ιστοσελιδα υποσχεθηκε να αποκρύψει το όνομα του πλοίου έως ότου τα Λευκα Καπελα ολοκληρώσουν την έρευνά τους. 





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....












ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις