ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛ ΣΤΗΝ ΝΑΝΣΥ ΠΕΛΟΖΙ


Ο Paul Pelosi, τον οποίο το προσωπικό του GITMO έχει αποκαλέσει υπόδειγμα φυλακισμένου, ρωτήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων αν είχε να πει τα τελευταία λόγια για τη σύζυγό του πριν πάει στην αγχόνη το πρωί της Τρίτης.

Η απλή αναφορά του ονόματός της πυροδότησε στον Πωλ μια συναισθηματική έκρηξη. Το πρόσωπό του κοκκίνισε και δάκρυα κύλησαν στα μάγουλά του — δεν γεννήθηκαν από λύπη, είπε, αλλά από ευτυχία. Είπε ότι ήλπιζε ότι η πτώση της Nancy θα ήταν κάθαρση, ότι ο θάνατός της θα τον απελευθέρωνε από όλα τα χρόνια ταλαιπωρίας και αγωνίας που είχε υπομείνει στα χέρια της. Ο θάνατός της, πρόσθεσε, θα τον εκτόξευε στην ελευθερία, γιατί ζωντανή ακόμη και έγκλειστη, τον ταλαιπώρουσε ακομα και στο μυαλο του.

Ο Πολ είπε στο προσωπικό ότι θα ήταν στην ευχάριστη θέση να αποτίσει τον τελευταίο φόρο τιμής, υπό όρους. Ζήτησε να φιμωθεί η Νάνσυ. Διαφορετικά, θα ξεκινούσε εκεινη να μιλαει και εκείνος δεν θα ελεγε ποτέ λέξη. Η ομιλία της Νάνσυ, μόλις ξεκινουσε, ήταν σαν ένα βαρέλι που κυλούσε πανω από το λόφο,αναπηδούσε και στο τελος εβγαινε εκτός ελέγχου. Παραδόξως, το προσωπικό συμμορφώθηκε. Η καλή συμπεριφορά και η μαρτυρία του Πολ εναντίον της Νάνσυ πρέπει να του χάρισε μερικές ευεργεσίες. Είπε επίσης ότι ήθελε τα σχόλιά του στη Νάνσυ «να καταγραφουν», για χάρη της ιστορίας.

Ένας μυώδης πεζοναύτης και ένας αξιωματικός συνόδευσαν τον Πολ σε ένα μικρό, τετράγωνο δωμάτιο που φωτιζόταν από φωτα φθορισμού στην οροφή. Από κάτω, δύο άδειες καρέκλες γραφείου βρίσκονταν η μια απέναντι στην άλλη και απείχαν 2 μετρα η μια από την άλλη. Ο Πωλ πήρε το κάθισμα πιο μακριά από την πόρτα και πήρε μια βαθιά ανάσα καθώς η Νάνσυ -δεμένη με χειροπέδες, προσπαθώντας να ουρλιάξει εμφανίστηκε στην πόρτα, με τα παπούτσια της φυλακής της να γλιστρούν στο δάπεδο με πλακάκια. Πίσω της στεκόταν ένας πεζοναύτης, με τα χέρια του που την έπιαναν και της εσφιγγαν τα μπράτσα της σαν να ήταν ακορντεόν. Την προειδοποίησε να ηρεμήσει και να συμπεριφερθεί καλα ενώ έσπρωχνε το σώμα της που έτρεμε απέναντι από τον Πολ.

Ο θυμός άστραψε στα μάτια της Νάνσυ. Η μουρη της κοκκίνισε. Κοίταξε τον Πολ σαν δαιμονισμένο πλάσμα.

«Γεια σου, Νάνσυ», είπε ο Πολ ήρεμα. «Αυτό θα ειναι σύντομο, οπότε δεν είχα χρόνο να κάνω λίστα. Ξέρω ότι η Χριστίνα δεν είναι η βιολογική μου κόρη. Ναι, έχει κάποια από τα χαρακτηριστικά μου, όχι, δεν έκανα τεστ. Ένας άντρας τα ξέρει αυτά. Σιώπησα, αλλά θέλω να ξέρεις, το ήξερα από παλιά. Σε μισώ με τρόπους που δεν μπορώ καν να εκφράσω και έχω λόγια που δεν θα πω σε αλλους ανθρωπους. Για περισσότερα από 20 χρόνια μου φέρεσσαι σαν έναν ανεπιθύμητο επισκέπτη ή σαν κατοικιδιο αλλά όταν ήθελα να φύγω, απειλούσατε να με καταστρέψετε ή να με σκοτωσετε. Όχι επειδή με αγάπησεςαλλα για να μην διαρρευσουν οι βρωμιες σας. Χρειαζόσασταν κάποιον φοβισμενο. Μπορεί να είμαι στη φυλακή, αλλά εσύ θα πεθάνεις και δεν θα ρίξω ούτε ένα δάκρυ για σένα. Είμαι πιο χαρούμενος εδώ από ό,τι ήμουν μαζί σου — εδώ, έχω ειρήνη. Δεν με ενοχλεί κανείς. Όχι αδιάκοπη γκρίνια. Όχι τσακωμοί. Καμία απειλή για τη ζωή μου. Είσαι η πιο μοχθηρή γυναίκα στη γη. Η Χίλαρι Κλίντον ήταν η Μητέρα Τερέζα σε σύγκριση με σένα, αχάριστη, εγωκεντρική, μεγαλομανή. Είσαι ναρκισσος, αδιάφορη σκύλα και ψυχοπαθής. Τώρα είμαι νηφάλιος και βλέπω καθαρά. Και τώρα εγώ και ο κόσμος θα απαλλαγούμε από σένα μια για πάντα».

Ο θυμος της την εκανε να βγαλει αφρους απο το στομα και μούσκεψε το φιμωτρο της. Ο πεζοναύτης έβαλε τα χέρια του στους ώμους της, εμποδίζοντάς την να κινηθεί από το κάθισμα.

«Καλά Χριστούγεννα, Νάνσυ», είπε ο Πολ, με τη φωνή του αδιαφορη και χωρίς συναισθήματα. «Η συνειδηση μου είναι καθαρή».

Οι πεζοναύτες και ο αξιωματικός συνόδευσαν τον Πολ στο κελί του και τη Νάνσυ στο δικό της.

Φήμες λένε ότι ο Paul μπορεί να λάβει μειωμένη ποινή. 




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....













ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις