ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ GITMO ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

 

Ένοπλες δυνάμεις πιστές

στο εγκληματικό καθεστώς Μπάιντεν οργάνωσαν μια επίθεση τύπου Χριστουγέννων στον Κόλπο των Χοίρων στον Κόλπο του Γκουαντάναμο, αλλά απωθήθηκαν από τα Λευκα Καπελα που είχαν οχυρώσει το προπύργιο του νησιού εν αναμονή μιας επιθεσης του Deep State, ειπαν πηγές στο GITMO και στο γραφείο του στρατηγού Μπέργκερ.

Καθώς ο ήλιος έδυε και το λυκόφως γέμιζε τον ουρανό, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας (ATC) στο Αεροδρόμιο Leeward Point έκαναν διακοπτόμενη κύρια επαφή με ραντάρ με ένα άγνωστο αεροσκάφος 20 μίλια νότια του ναυτικού σταθμού. Το στιγμα εμφανίστηκε, εξαφανίστηκε και επανεμφανίστηκε και δεν εκπέμπει τη λειτουργία C, που σημαίνει ότι είχε έναν ανενεργό ή απενεργοποιημένο αναμεταδότη, μια ηλεκτρονική συσκευή που παράγει μια απόκριση όταν λαμβάνει σημα ραδιοσυχνότητας. Τα αεροσκάφη έχουν αναμεταδότες για να τους βοηθούν στην αναγνώρισή τους στο ραντάρ ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Οι μονάδες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας χρησιμοποιούν τον όρο "squawk" όταν εκχωρούν σε ένα αεροσκάφος έναν κωδικό αναμεταδότη, π.χ. "Squawk 7421".

Το ATC εκπέμπει σε συχνότητες στρατιωτικής και γενικής αεροπορίας, ζητώντας από το στιγμα να ενεργοποιήσει τον αναμεταδότη του για ν αναγνωριστει, γιατί πλησίαζε σε περιορισμένο εναέριο χώρο. Ένας ελεγκτής έκανε ένα αστείο, λέγοντας ότι το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη έκανε ένα GITMO pitstop, αλλά η χαρά του έσβησε όταν η επαφή χωρίστηκε σε δύο και μετά σε τρεις μεμονωμένες επαφές. Το ATC δεν έλαβε ψηφιακή ή ακουστική απάντηση στα ερωτήματά του. Οι επαφές πετούσαν πολύ αργά για να είναι στρατιωτικά ή εμπορικά αεροσκάφη.Αυτο σημαινε οτι ελικόπτερα προσπαθούσαν να αποφύγουν τα ραντάρ πετώντας χαμηλά στον ορίζοντα. Το ATC σήμανε συναγερμό και οι σειρήνες ηχουσαν σε όλη τη βάση.

Αλλού, παρατηρητές στη νότια παραλία είδαν τρία επιθετικά σκάφη, το καθένα από τα οποία μετεφερε έναν άγνωστο αριθμό στρατευμάτων, να τρέχουν προς το μέρος τους. Στην πλώρη κάθε σκάφους υπήρχαν διπλά πολυβόλα διαμετρήματος 0,50. Η παρουσία τους σήμαινε ένα μητρικό πλοίο, πιθανότατα ένα αμφίβιο επιθετικό πλοίο, 840 ποδιών ικανο να μεταφέρει 2.500 άντρες και ένα τεράστιο ωφέλιμο φορτίο, που θα ηταν κάπου σε απόσταση αόρατη.

Μέχρι τότε, ο αναπληρωτής διοικητής του GITMO, υποστράτηγος Andrew A. Croft, είχε μάθει για την επικείμενη εισβολή. Αυτός και το ανώτερο προσωπικό που παρέμενε στη βάση για τις διακοπές των Χριστουγέννων υποχώρησαν σε ένα απόρθητο κέντρο διοίκησης και ελέγχου και σχεδίασαν μια αντεπίθεση. Τέσσερις χιλιάδες πεντακόσιοι σκληραγωγημένοι πεζοναύτες πήραν τις θέσεις τους, προετοιμασμένοι για την επίθεση. Επίσης στη βάση υπηρχε ενισχυση απο Λευκα Καπέλα του Στρατού των ΗΠΑ.Εθεαθησαν δύο διμοιρίες MANPADS οπλισμένες με πυραύλους εδάφους-αέρος Stinger. Ετοιμες να εμπλακούν με τρεις εκτοξευτες CH-53 Sea Stallions λίγα μίλια από τη βάση, ίσως με διαταγές να εξοντώσουν το GITMO ή να προσγειώσουν στρατεύματα στην επικράτεια των Λευκων Καπελων.

Το μολύβδινο Sea Stallion, ακόμα πάνω από το νερό, χτυπήθηκε δύο φορές και εξερράγη με μια κατακόκκινη βολίδα. Ανατιναγμενα σώματα έπεσαν στη θάλασσα. Ένα τρίτο βλήμα χτύπησε το δεύτερο ελικόπτερο, χτυπώντας κοντά στην ουρα και προκαλώντας τον ιστό του ρότορα να διαχωριστεί από το πλαίσιο του αεροσκάφους με αποτελεσμα να βυθιστει στα νερά νότια του κόλπου του Γκουαντάναμο.

Ο τρίτος "επιβήτορας" προσπαθησε να ν ανοιξει δρομο υπο την καλυψη των Stingers. Ένας πυροβολητής άνοιξε πυρ και χτύπησε τέσσερα μέλη του πληρώματος πεζοναυτών και MANPADS που αναζητούσαν κάλυψη ενώ εμπλέκονταν στο ελικόπτερο με πυρά φορητών όπλων. Οι σφαίρες διέλυσαν τα σώματά τους και έπεσαν νεκροί.

Όταν το "πουλί" προσπάθησε να επεκταθεί για να κάνει άλλο ένα πέρασμα, δύο διμοιρίες πεζοναυτών το πυροβολησαν με φυσίγγια από τα τουφέκια και τα αυτόματα όπλα της ομάδας. Ο πυροβολητής του ελικοπτερου σωριάστηκε προς τα εμπρός και έπεσε από τον ελικόπτερο καθώς συννεφα μαύρου καπνού ξεχύθηκαν από τη μηχανή. Χτύπησε δυνατα στο έδαφος.

Εν τω μεταξύ, διμοιρίες πεζοναυτών καθήλωσαν σκάφη προσγείωσης προσπαθώντας να προσγειώσουν στρατεύματα δίπλα στο McCall Field, τον ανενεργό αεροδιάδρομο της βάσης, πυροβολώντας πίσω από χαλύβδινα φράγματα, τοίχους βράχων και άμμο. Δύο γενναίοι πεζοναύτες θυσιάστηκαν ορμώντας προς τα εμπρός και ρίχνοντας χειροβομβίδες σε ένα από τα σκάφη. Αναχαιτιστηκαν, αλλά οι χειροβομβίδες χτύπησαν το σημάδι τους. Όλοι οι πυροβολισμοί που προέρχονταν από το σκάφος σταμάτησαν αμέσως εν μέσω κραυγών για βοήθεια. Τα υπόλοιπα σκάφη έκαναν όπισθεν και άρχισαν να υποχωρούν.

Ο στρατηγός διέταξε όλες τις δυνάμεις να παύσουν το πυρ, λέγοντας ότι είχε χυθεί αρκετό αίμα. 

Καθώς ο καπνός καθάρισε, ένα V-22 Osprey απογειώθηκε από το Leeward Point Airfield με εντολή να εντοπίσει οποιοδήποτε σκαφος. Οι πιλότοι εντόπισαν τον στόχο τους, ένα πλοίο Amphibious Assault κλάσης Wasp που κατευθυνόταν νοτιοανατολικά προς την ακτή της Βενεζουέλας. Έβγαλαν προειδοποίηση στις στρατιωτικές συχνότητες, «Εχθρικό πολεμικό πλοίο, εχθρικό πολεμικό πλοίο, προειδοποιήθηκες να βγεις από τη γύρω περιοχή".

 Έχουμε στη διάθεσή μας δύο αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke που ομως θ αργησουν να φτασουν.

Πηγή του GITMO δήλωσε τη Δευτέρα ότι παρά τις απώλειες ζωών, οι δυνάμεις της βάσης απέδωσαν θαυμάσια και κατάφεραν να αποκρούσουν μια ένοπλη εισβολή.

«Νομίζω ότι ήλπιζαν να μας πιάσουν στον ύπνο, ξέρετε, αφού ήταν Χριστούγεννα. Ότι οι κοιλιές μας θα ήταν γεμάτες απο το φαγητο και θα χαλαρωναμε λογω των ημερων. Λοιπόν, έκαναν λάθος. Οι οχυρώσεις μας κρατήθηκαν».

Το GITMO πέρασε μήνες οχυρώνοντας τον εαυτό του για μια αναμενόμενη επίθεση. Το προσωπικό άρχισε να ενισχύει την άμυνα και να αυξάνει το ανθρώπινο δυναμικό αφού οι ομοσπονδιακοί εισεβαλλαν παράνομα στην περιουσία του προέδρου Ντόναλντ Τζ. Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο. Έκαναν άλλες βελτιώσεις στις αρχές Δεκεμβρίου, μετά από τελεσίγραφο από τον υπουργό Άμυνας του καθεστώτος που απαιτούσε από τους αξιωματικούς των Λευκων Καπέλων να του παραδοθούν έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Η πηγή είπε ότι «ορισμένες» εχθρικές δυνάμεις επέζησαν από την τρίτη συντριβή ελικοπτέρου και έχουν αιχμαλωτιστεί.

«Οι πληγές τους αντιμετωπίστηκαν. Θα κρατηθούν ως αιχμάλωτοι πολέμου, εχθρικοί μαχητές. Δεν έχουμε ακόμη απολογισμό των νεκρών τους. Εάν τα υπολλοιπα σκαφη ήταν φορτωμένα, θα μπορούσαν να υπήρχαν 55 στρατιώτες σε καθένα. Αυτή τη στιγμή, μπορούμε να πούμε 47 νεκρούς. Χάσαμε επτά άνδρες και 14 τραυματίες. Συνολικά, είχαμε τεράστια επιτυχία», είπε

Μια πηγή στο γραφείο του στρατηγού Ντέιβιντ Χ. Μπέργκερ, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη: είπε ότι ο στρατηγός Μπέργκερ, αφού εξέτασε την έκθεση μετέπειτα δράσης, χαρακτήρισε τις προσπάθειες των Λευκών Καπέλων άθλια αποτυχία. Το αμφίβιο επιθετικό πλοίο, είπε ο στρατηγός, θα έπρεπε να είχε εντοπιστεί οπτικά και στα ραντάρ πολύ πριν τα ελικόπτερα αντιμετωπιστουν και το σκάφος προσγείωσης σηκωθει . Η απώλεια εστω κι ενός μόνο πεζοναύτη ήταν απαράδεκτη.

Επιπλέον, το GITMO θα πρέπει να επανεξετάσει την υπερασπιστή του, καθώς ένας τεράστιος ναυτικός βομβαρδισμός θα το εξάλειφε μέσα σε λίγα λεπτά. Το προσωπικό του σταθμού έχει μόνο δύο τρόπους διαφυγής, είτε δια θαλάσσης είτε φυγαδευμενο βόρεια πάνω από το τείχος στην Κούβα, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει διεθνές επεισόδιο.

Κλείνοντας, υπαρχει διαχυτη η υποψια εάν η περιορισμένη επίθεση είχε σκοπό να απελευθερώσει τη Nancy Pelosi, η οποία έχει προγραμματιστεί να κρεμαστεί αύριο.

«Η Νάνσυ Πελόζι θα κρεμάσει αύριο, ανεξάρτητα απο αυτο το γεγονος», είπε μια πηγή του GITMO.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....














ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις