Προαναγγελία θερμού επεισοδίου από Erdogan

Προαναγγελία θερμού επεισοδίου από Erdogan: Το επόμενο διάστημα θα κάνουμε έρευνες για αέριο στη Μεσόγειο 

«Ας ελπίσουμε ότι

θα ανοίξουμε περισσότερα πηγάδια στη Μαύρη Θάλασσα την επόμενη περίοδο, ενώ θα κάνουμε δύο σεισμικές έρευνες. Δεν θα αρκεστούμε όμως σε αυτό, θα επικεντρωθούμε και στις ερευνητικές μας δραστηριότητες στη Μεσόγειο»...  

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan ανακοίνωσε την ανακάλυψη άλλων 58 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ προανήγγειλε έρευνες στη Μεσόγειο.
«Το γεωτρύπανο Fatih ανακάλυψε 58 δισεκ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, σε βάθος 3.023 μέτρων κάτω από τη θάλασσα, στο οικόπεδο Τσαϊτζούμα 1» ανέφερε ο Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα.
Επισημαίνοντας ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα ανέρχονται συνολικά σε 710 δισεκ. κυβικά μέτρα, με εμπορική αξία 1 τρισεκ. δολαρίων, ο Ερντογάν είπε ότι ο στόχος της χώρας είναι να ανεξαρτητοποιηθεί από το ξένο πετρέλαιο και φυσικό αέριο το συντομότερο δυνατόν.
«Οι νέες γεωτρήσεις μας θα ανοίξουν τον δρόμο για παρόμοιες σε άλλα, γειτονικά οικόπεδα.
Θα ξεκινήσουμε νέες γεωτρήσεις όσο το δυνατόν συντομότερα», πρόσθεσε.

Προαναγγελία για τη Μεσόγειο…

«Σύμφωνα με την τελευταία αποτίμηση του υπάρχοντος αποθέματος, το φυσικό αέριο που ανακαλύψαμε στη Μαύρη Θάλασσα ανέρχεται σε 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στις διεθνείς αγορές.
Είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι που φέραμε μεγάλη οικονομική αξία στη χώρα μας.
Ας ελπίσουμε ότι θα ανοίξουμε περισσότερα πηγάδια στη Μαύρη Θάλασσα την επόμενη περίοδο, ενώ θα κάνουμε δύο σεισμικές έρευνες.
Δεν θα αρκεστούμε όμως σε αυτό, θα επικεντρωθούμε και στις ερευνητικές μας δραστηριότητες στη Μεσόγειο.
Με τη βοήθεια του Κυρίου μας και την υποστήριξη του έθνους μας, ελπίζουμε να εμφανιστούμε ενώπιον του κοινού με νέα καλά νέα το 2023 και μετά».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. ηδη εβγαλαν νοταμ για κεντρκο αιγαιο (σχεδον και δυτικοτερα του 25ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις