ΤΟ CDC ΑΠΟΛΥΕΙ "ΣΙΩΠΗΛΑ" ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ "ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ" ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

Τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων ξεκίνησαν

αθόρυβα να απολύουν υπαλλήλους που δεν θα ακολουθήσουν την αφήγηση της δηθεν "ευλογιάς των πιθηκων", είπε ένας πληροφοριοδότης του CDC

Ο πληροφοριοδότης, επίσημος ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Αναδυόμενων και Ζωονοσογόνων Λοιμωδών Νοσημάτων (NCEZID), είπε ότι ο Δρ. Κρίστοφερ Μπρέιντεν, ο επικεφαλής του Τμήματος, έχει απολυσει από τις 16 Μαΐου έναν ιολόγο και δύο βοηθούς εργαστηρίου γιατι συμφωνουσαν με την αλήθεια των τρεχουσών κρουσμάτων ευλογιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι απολύσεις, πρόσθεσε, σημειώθηκαν μέσα σε λίγες μέρες που οι εργαζόμενοι αμφισβήτησαν εάν το CDC ενίσχυε τεχνητά την ύπαρξη ενεργών κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων για πολιτικό όφελος.

«Κοιτάξτε, καθ' όλη τη διάρκεια του Covid κάποιοι που εργάζονταν στο CDC έγιναν πολύ καχύποπτοι, ήξεραν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ότι η Rochelle Walensky έβγαζε πλασματικά ενεργά κρούσματα και έφτιαχνε συμπτώματα που απλά δεν υπήρχαν. Πολλοί από εμάς δεν θέλουμε να ξανασυμβεί αυτό, και κάποιοι έχουν μιλήσει ανοιχτά και έχουν μπει σε μπελάδες», είπε ο πληροφοριοδότης.

Ζητήθηκε από την ιστοσελιδα να αποκρύψει τις ταυτότητες των απολυμένων εργαζομένων επειδή το CDC τους είχε υποχρεώσει να υπογράψουν συμφωνίες εμπιστευτικότητας και μη αποκάλυψης ως προϋπόθεση για τη λήψη πακέτων απόλυσης.

Ο πρώτος που απολύθηκε ήταν ένας ιολόγος που εργαζόταν στο CDC για 17 χρόνια. Στις 16 Μαΐου του έδειξαν φωτογραφίες ενός υποτιθέμενου ασθενούς με ευλογιά των πιθήκων, ενός άνδρα από τη Μασαχουσέτη χωρίς ιστορικό διεθνούς ταξιδιού και του οποίου τα χέρια ήταν καλυμμένα με φουσκάλες και φλύκταινες—συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων. Το CDC είχε ήδη δηλώσει ότι ο άνδρας είναι θετικός στην ευλογιά των πιθήκων, αλλά ήθελε ο ιολόγος να υπογράψει τη διάγνωση. Ο ιολόγος προφανώς ένιωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, γιατί συνέκρινε την εικόνα με μια βάση δεδομένων του CDC παλαιότερων ασθενών με ευλογιά των πιθήκων και ανακάλυψε ότι ταίριαζε ακριβώς με την εικόνα ενός Αμερικανού ιεραπόστολου που είχε προσβληθεί από ευλογιά των πιθήκων ενώ βρισκόταν στην Ανατολική Αφρική το 2012. Αυτό το άτομο δεν είχε ζήσει ποτέ Μασαχουσέτη, και ήταν, στην πραγματικότητα, τώρα νεκρός.

«Ο ιολόγος για τον οποίο μιλάμε έφερε τα ευρήματά του στον Δρ Μπρέιντεν, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να υπογράψει με ελαφρα συνείδηση ​​κανένα έγγραφο επειδή η υπόθεση ήταν απάτη. Είπε ότι κάποιος μέσα στο κέντρο ανακύκλωσε παλιές φωτογραφίες και τις παρουσίαζε ως τρέχουσες ενεργές περιπτώσεις. Ο Μπρέιντεν τον ευχαρίστησε για την αποκάλυψη «μιας ασυνέπειας» και είπε ότι θα έθετε το θέμα στην προσοχή της Ροσέλ Βαλένσκι», είπε ο πληροφοριοδότης.

Όταν έφτασε στη δουλειά το επόμενο πρωί, ο ιολόγος απολύθηκε αμέσως. Οι λόγοι που αναφέρθηκαν ήταν «ανήθικη συμπεριφορά» και «κατάχρηση εταιρικής περιουσίας». Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, το CDC πρόσφερε στον ιολόγο ένα υγιές πακέτο αποχώρησης με αντάλλαγμα την υπογραφή μιας συμφωνίας εμπιστευτικότητας/μη αποκάλυψης δηλώνοντας ότι δεν θα μιλούσε στον Τύπο για την ευλογιά των πιθήκων ή τους λόγους για την απολυση του. Η ασφάλεια του CDC, είπε, παρακολούθησε τον ιολόγο να μαζεύει τα προσωπικά του αντικείμενα και μετά τον οδήγησε έξω από την πόρτα.

«Του είπαν, άμεσα, να αποφύγει τα μέσα ενημέρωσης, υπό την απειλή ότι θα ακυρωθούν οι πληρωμές και η ασφάλιση υγείας. Επίσης, η NDA όρισε ότι θα μπορούσε να δικαστεί εάν παραβίαζε την συμφωνια. Είναι επικίνδυνο να σας δώσω αυτές τις πληροφορίες, αλλά είναι θέμα δημόσιας σημασίας», είπε ο πληροφοριοδότης.

Δύο μέρες αργότερα, ο Μπρέιντεν απέλυσε τους δύο εργαστηριακούς βοηθούς του ιολόγου. Επίσης, δόθηκαν πακέτα απόλυσης μετά την υπογραφή συμφωνιών μη αποκάλυψης.

«Υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια να ωθηθεί η ευλογιά των πιθήκων στο προσκήνιο», είπε ο πληροφοριοδότης, «αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις για ένα πραγματικό ξέσπασμα ή ακόμη και ένα μόνο ενεργό κρούσμα στις ΗΠΑ».

 

 

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατυρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις