"ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ...."

 

Στο στρατοδικείο του τη Δευτέρα, ένας

αμετανόητος Thomas J. Vilsack προσπάθησε να δώσει διάλεξη στον αντιναύαρχο Darse E. Crandall για τα οφέλη του σοσιαλισμού, υποστηρίζοντας ότι η άναρχη πρόσβαση σε απεριόριστο, φθηνό φαγητό είχε μετατρέψει την Αμερική σε ένα έθνος παχύσαρκων ανθρωπων. Χρειαζόταν μια απότομη και άμεση στροφή, είπε, για να διορθωθούν οι «γλουτενώδεις τρόποι μας», έτσι οι «αχάριστοι Αμερικανοί» θα μάθουν να εκτιμούν αυτά που είχαν αντί να κλαίνε για αυτά που δεν είχαν. Η παθιασμένη δήλωσή του υποστήριξε τον υπερπληθωρισμό και την κυβερνητική κατανομή των τροφίμων ως μεθόδους ευθυγράμμισης της Αμερικής με τον «φωτισμένο κόσμο».

«Φωτισμένος κόσμος», επανέλαβε βαριά ο αντιναύαρχος Κράνταλ. «Σίγουρα η Κίνα και η Βενεζουέλα, αλλά ο κόσμος ολος κρατούμενε Vilsack....?... Κατηγορείσαι για προδοσία, ένα έγκλημα που τιμωρείται με θάνατο. Εάν θέλετε να ομολογήσετε, μπορεί να δείξουμε επιείκεια».

«Δεν παραδέχομαι τίποτα εκτός από το να υπηρετώ τη χώρα μου», είπε ο Βίλσακ.

Ο αντιναύαρχος Crandall υπέβαλε σε αποδεικτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε στείλει ο Vilsack στην Υπουργό Εμπορίου Gina Raimondo στις 13 Απριλίου 2022,μερικες ημέρες προτού τα εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων σε όλη τη χώρα άρχισαν «κατά λάθος» να τυλίγονται στις φλόγες. Τα email, αν και μονοκατευθυντικά και περιείχαν μόνο μια έμμεση παραδοχή ενοχής, εξέφραζαν ξεκάθαρα τις απόψεις του Vilsack σχετικά με το ποιος θα έπρεπε να ελέγχει την προσφορά τροφίμων του έθνους. Διάβασε δυνατά πολλά αποσπάσματα: «Μικρά, μεμονωμένα γεγονότα δεν θα καλύπτονται αλλά θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στον πληθωρισμό. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να σισταζουν να πληρώνουν υψηλότερες τιμές, έχουν πάρα πολύ φαγητό ως τωρα. Λίγη καύση δεν είναι κακό». «Πώς πάει το ρητό; Όταν λέμε άλμα, ρωτάμε «πόσο ψηλά». Τα αεροπορικά ατυχήματα συμβαίνουν συνέχεια, δεν χρειάζεται να είναι 767 ή 757». «Ο καλύτερος τρόπος για να κρύψεις ένα έγκλημα είναι να το κρύψεις ανάμεσα σε άλλα φαινομενικά άσχετα εγκλήματα». «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να καλυψουμε τον εαυτό μας αν χρειαστεί».

«Διαπιστώσαμε ότι αυτά τα email προέρχονται από τον κρατικό λογαριασμό σας. Αυτά τα έγραψες, κρατούμενε Βίλσακ;» ρώτησε ο αντιναύαρχος Κράνταλ.

«Αυτό πρέπει να το αποφασίσετε εσεις», είπε ο Βίλσακ.

Ο αντιναύαρχος Crandall ζήτησε από τους τρεις αξιωματικούς που ήταν επιφορτισμένοι με τη στάθμιση της υπόθεσης της JAG να επικεντρωθούν σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό: την καταστροφή ενός εργοστασίου της General Mills στο Covington της Τζόρτζια, το οποίο υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά όταν ένα αεροσκάφος, ένα Cessna A340, έπεσε από τον ουρανό. Το NTSB και το FBI ισχυρίστηκαν αργότερα ότι το λάθος του πιλότου προκάλεσε τον θάνατο ενός πιστοποιημένου εκπαιδευτή πτήσεων και ενός μαθητή πιλότου, ισχυρισμός που αποδοκιμάστηκε από έναν πληροφοριοδότη του FBI που είπε ότι το αεροπλάνο ήταν χωρίς πιλότο και τηλεχειριζόμενο.

Ο ναύαρχος έδειξε στον πίνακα ένα μπερδεμένο μεταλλικό αντικείμενο περίπου στο μέγεθος και το σχήμα ενός αναπτήρα Zippo. Είπε ότι ήταν ένα τσιπ απομακρυσμένης καθοδήγησης που ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του Cessna A340. Η τεχνολογία, πρόσθεσε, ήταν σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή που βρέθηκε στα εμπορικά διαθέσιμα drones και δεν ήταν εντελώς διαφορετική από τη στρατιωτική τεχνολογία.

"Αναγνωρίζετε αυτή τη συσκευή;" Ο αντιναύαρχος Κράνταλ ρώτησε τον Βίλσακ.

«Όχι, γιατί να το κάνω; Δεν είμαι μηχανικός», είπε ο Βίλσακ.

«Φυσικά και δεν είσαι, αλλά έχεις σχεδιάσει αρκετά», απάντησε ο αντιναύαρχος Κράνταλ.

Κάλεσε μάρτυρα τον πληροφοριοδότη του FBI, το όνομα του οποίου ζητήθηκε να αποκρύψει η ιστοσελιδα. Υπό άμεση εξέταση, κατέθεσε ότι ο Βίλσακ είχε διατάξει το FBI να αναλάβει την υπόθεση και να «αποκλείσει» το NTSB. Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο άρθρο, το NTSB έχει απόλυτη εξουσία σε θέματα που αφορούν ατυχήματα αεροσκαφών που λαμβάνουν χώρα σε αμερικανικό έδαφος ή περιλαμβάνουν αμερικανικές απώλειες. Η μόνη εξαίρεση είναι εάν το NTSB υποπτεύεται έγκλημα και ζητήσει βοήθεια από το FBI.

«Γνωρίζετε αν το NTSB υποπτευόταν έγκλημα ή ζήτησε βοήθεια από το FBI;» Ο αντιναύαρχος Crandall ρώτησε τον πληροφοριοδότη.

«Το NTSB δεν είχε χρόνο να υποψιαστεί ένα έγκλημα. Μόλις έφτασαν στο σημείο "βγηκαν εκτος". Το FBI ήταν ήδη εκεί. Το NTSB στάλθηκε σπίτι», είπε.

«Και αυτό ήταν ασυνήθιστο;» ρώτησε ο αντιναύαρχος Κράνταλ.

«Μπορούσα να βρω μόνο ένα άλλο προηγούμενο: TWA 800», είπε.

«Λοιπόν, είναι ασφαλές να πούμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Πώς ξέρετε ότι ο κρατούμενος Vilsack έδωσε αυτή την εντολή; Τι εξουσία θα είχε ένας υπουργός Γεωργίας για να διοικήσει το FBI;»

«Θεωρητικά, καμία εξουσία. Αλλά το έκανε. Η υπογραφή του ήταν στα έγγραφα που εξουσιοδοτούσαν το FBI να αναλάβει την υποθεση», είπε.

«Και το ξέρεις αυτό γιατί…»

«Επειδή είδα την παραγγελία, ήμουν μέλος της ομάδας του FBI που εξέτασε τα συντρίμμια και είμαι αυτή που βρηκε το τσιπ καθοδήγησης», είπε.

Ο αντιναύαρχος Crandall έδειξε στο πάνελ μια επιστολή που έφερε την υπογραφή του Vilsack. «Προς τον Διευθυντή Christopher Wray: Με το παρόν εξουσιοδοτείστε να αναλάβετε την πλήρη διερευνητική εξουσία για το ατύχημα στο εργοστάσιο της General Mills στο Covington της Τζόρτζια, το οποίο αφορούσε ένα δίκινητήριο Cessna A340, με αριθμό ουράς N84GR, σύμφωνα με την τηλεφωνική μας συνομιλία νωρίτερα σήμερα, » έγραφε μέρος του.

Ο Αντιναύαρχος Κράνταλ γύρισε στον Βίλσακ και είπε: «Θα ήθελες να μας πεις τι ειπες σε εκείνο το τηλεφώνημα;»

Ο Βίλσακ έμεινε σιωπηλός. Ο αντιναύαρχος Crandall ευχαριστησε κι απεσυρε τον πληροφοριοδότη. 

«Σας αναφέρω», απευθυνόμενος στο πάνελ, «ότι ο κρατούμενος Vilsack ενορχήστρωσε την καταστροφή πολλών εργοστασίων επεξεργασίας τροφίμων σε αυτή τη χώρα και τη συντριβή του αεροσκάφους στις εγκαταστάσεις General Mills στη Τζόρτζια. Αν τον βρειτε ένοχο, είναι προδοσία».

Η επιτροπή συζήτησε μόνο πέντε λεπτά πριν καταλήξει σε ενοχη. Συνέστησε στον JAG να του επιβάλει τη μέγιστη επιτρεπόμενη ποινή - θάνατο ...!!!

«Συμφωνώ με την απόφαση της επιτροπής, η ποινή να εκτελεστεί μία εβδομάδα από σήμερα, 16 Μαΐου», είπε ο αντιναύαρχος Κράνταλ πριν διακόψει το δικαστήριο.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατυρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 












Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις