Που είναι η Γκρέτα οεο......?

 

Εδώ και αρκετό καιρό, στο όνομα πάντα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ξεκίνησε μια ιστορία με απίστευτα καταστροφικές

συνέπειες για τον πλανήτη, στο όνομα των γεωπολιτικών συμφερόντων της αμερικανικής ολιγαρχίας. Εκεί λοιπόν που όλοι οι μεγαλοαστοί των ΗΠΑ προσκυνούσαν την "πράσινη ενέργεια" και έβαζαν με το ζόρι τις χώρες να ακολουθήσουν το μοντέλο τους, το βιολί άλλαξε μέσα σε μια νύχτα.

Ένα πανικοβλημένο και σε αποσύνθεση πολιτικοοικονομικό σύστημα, όρμησε ξανά με λύσσα σε πηγές ενέργειας που μέχρι πρότινος είχε αναγορεύσει σε απαγορευτικές για την επιβίωση του πλανήτη. Βλέπετε το μόνο κριτήριο ήταν πάντα και εξακολουθεί να είναι το κέρδος και η συντήρηση της δύναμης και της εξουσίας της μεγαλοαστικής τάξης των ΗΠΑ, ιδιαιτέρως του τραπεζικού και τεχνολογικού κεφαλαίου.

Έτσι λοιπόν... πάνε περίπατο οι οικολογικές ανησυχίες. Χωρίς κανένα πρόσχημα ενεργοποιήθηκαν ξανά οι λιγνίτες, χωρίς την παραμικρή οικολογική πρόβλεψη. Ταυτόχρονα, η ανάγκη να υπακούσουν οι ολιγάρχες της Ευρώπης στις προσταγές των Αμερικάνων για κυρώσεις στη Ρωσία τους έκανε να αναζητήσουν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας την ενεργοποίηση μιας σειράς πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας που είχαν τεθεί σε αχρηστία επειδή δεν διέθεταν τα στοιχειώδη σύγχρονα μέσα ασφάλειας.

Και σαν να μην ήταν αρκετά όλα αυτά, ήρθε κατ΄εντολήν των ΗΠΑ η εκτόξευση της παραγωγής και της διάθεσης του λεγόμενου υγροποιημένου σχιστολιθικού φυσικού αερίου, το οποίο με αλαλαγμούς χαράς και ανακούφισης υποδέχτηκαν όλοι στην Δύση, από πολιτικούς και δημοσιογράφους μέχρι "ειδικούς" διεθνολόγους και "επιστήμονες" σαν το... υπερόπλο που θα μας γλίτωνε από τον Ρωσικό μπαμπούλα και την τρομακτική προοπτική να παίρνουμε φυσικό αέριο απ' τους... κακούς.

Το ότι το υγροποιημένο αέριο είναι τριπλάσιο σε τιμή από το Ρωσικό αέριο και οδηγεί στην φτωχοποίηση των λαών δεν ενδιαφέρει τον κάθε Μαρινάκη της Ευρώπης. Το χειρότερο όμως είναι πως η μέθοδος παραγωγής του, και αυτό καθ΄ αυτό το σχιστολιθικό αέριο, αποτελεί μια τρομακτική απειλή για την επιβίωση του πλανήτη και μάλιστα απειλή δεκαετίας και όχι κάποιων μακρινών χρόνων.

Το σχιστολιθικό αέριο παράγεται από την διοχέτευση τεράστιων όγκων νερού αναμεμιγμένου με τρομακτικής έντασης και δύναμης οξέων και δηλητηριωδών ουσιών σε πετρώματα που βρίσκονται σε μεγάλο βάθος στο υπέδαφος της γης. Έτσι, με χημικές ουσίες απίστευτης δύναμης, "σπάνε πέτρες" σε τεράστιες ποσότητες στον φλοιό της γης και από εκεί βγάζουν το περιβόητο αέριο. Το τι επιπτώσεις έχει αυτή η μέθοδος καθώς και οι ανάγκες διατήρησης, υγροποίησης και ξανά... εξαέρωσης αυτού του "ενεργειακού τέρατος" είναι πραγματικά τρομακτικές.Θα υπάρξουν επιπτώσεις στην διαθεσιμότητα και ρύπανση υδάτων, στην ποιότητα αέρα, στην επαγώμενη σεισμικότητα, στον υδροφόρο ορίζοντα με μόλυνση του εδάφους και του υπεδάφους, καθώς και αλλαγές στη μορφολογία των τοπίων.

Κι όλα αυτά περνάνε "στο ντούκου" προκειμένου να βρει διέξοδο ένα σύστημα που αναζητάει εναγωνίως σωσίβια ύπαρξης. Κανείς δεν μιλάει γι' αυτά, κανείς δεν ψελλίζει ούτε καν μια ερώτηση για το τι είναι αυτή η ιστορία και γιατί πρέπει ο πλανήτης να την υποστεί. Και φυσικά τον πιο βρώμικο ρόλο παίζουν αυτοί που υποτίθεται "δημιουργήθηκαν" ακριβώς για την προστασία του πλανήτη, οι λεγόμενοι Πράσινοι και Οικολόγοι και οι Βαρουφάκηδες ανά την υφήλιο, που έχουν αποδειχθεί τα μεγαλύτερα τσιράκια των πολυεθνικών ενέργειας.

Μια απειλή, που με τον ρυθμό, τον όγκο και την πλήρη περιφρόνηση για τις ζωές των λαών και του ίδιου του πλανήτη, είναι θέμα χρόνου να εμφανιστεί με δραματικό τρόπο πολύ σύντομα μπροστά μας.

Παραφράζοντας τα λόγια του φιλοσόφου, "ο ευρωατλαντισμός ή θα νικηθεί ή θα καταστρέψει τον πλανήτη".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Διαολο-Κοπρανο-Βυζιτο-φάτσα...

    Παπουτσωμένος Γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο είναι ο Γκρέτος στα πράγματα μην φοβάστε τίποτα.
    Μην σας γεγελάνε τα κοτσίδια.
    τί να κανε άλλωστε το Σουαμπικό, το μόνο που διέθετε για να περάσει ως Γκρέτα.
    Η ξευτίλα τους στο αποκορύφωμά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις