Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη Ilyushin Il-76

 Ilyushin Il-76: Το ρωσικό, ιπτάμενο τάνκερ που βομβαρδίζει με νερό και  «βρέχει» στην
 
Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη Ilyushin Il-76, που αποστέλνονται ως έκτακτη βοήθεια στην Ελλάδα, είναι από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως. 
 
Το Il-76 μεταφέρει 42 τόνους νερό στις δυο δεξαμενές του. Γεμίζει με νερό μέσα σε 12-15 λεπτά, το οποίο ρίχνεται από το ύψος έως 50 μέτρα σε 8 δευτερόλεπτα, καλύπτοντας μεγάλη επιφάνεια 600x100 μέτρα. Χάρη στην υψηλή ταχύτητα φτάνει γρήγορα ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές. Καθόλου τυχαία το αποκαλούν «υδάτινο βομβαρδιστικό».
 
Έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς σε Ελλάδα, Αρμενία, Ισραήλ, Συρία, Τουρκία, Χιλή κ.α.
 
Το ελικόπτερο Mi-8 μεταφέρει έως 5 τόνους νερό και χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες, όπως κάθε χρόνο στην Ελλάδα βάσει εμπορικών συμφωνιών με εταιρείες.
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Σχόλια

  1. Οι σύμμαχοί μας αμερικάνοι τι έστειλαν; Αέρα κοπανιστό. Αριμνηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.faros-24.gr/2021/08/blog-post_43.html
    Φωτιά στην Εύβοια: «Καταπέλτης» ο επικεφαλής του ρουμανικού πυροσβεστικού σώματος – «Δεν ήθελαν να τη σβήσουν»


    https://vimaiteas.blogspot.com/2021/08/blog-post_81.html

    “'ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ...”
    Ο επικεφαλής των Ρουμάνων πυροσβεστών που ήρθαν στην Ελλάδα και σβήνουν φωτιές,μιλώντας σε κρατικό κανάλι της χώρας του φέρεται να υποστήριξε ότι απ΄ αυτά που είδαν έχουν καταλήξει σε δύο παρατηρήσεις:
    • “Η φωτιά θα μπορούσε να είχε σβήσει από την πρώτη μέρα”.
    • “Επιχειρούσαν σαν να μην ήθελε κάποιος να σβήσει η φωτιά”. Προφανώς αναφέρεται σε λάθος τακτικές καθώς επισημαίνει ότι “είναι δύσκολο να ελεγχθούν οι φωτιές στην Ελλάδα”.
    Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες θα καταθέσουν σχετικό φάκελο με όλα όσα διαπίστωσαν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό NATURA. Όσο για την πρόληψη; Διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε τίποτα. Αργότερα πάντως Ρουμάνοι διέψευδαν ότι ο επικεφαλής της δύναμης τους στην Ελλάδα υποστήριξε ότι “η φωτιά θα μπορούσε να έχει σβήσει από την πρώτη ημέρα” και ότι διαφώνησε με τις τακτικές που ακολουθούνται. “Εμείς στείλαμε πυροσβέστες για βοήθεια στην Ελλάδα αλλά δεν θέλουμε να εμπλακούμε σε πολιτικά παιχνίδια” έλεγαν... .


    συνεντευξη στη ρουμανικη τηλεοραση:
    https://www.youtube.com/watch?v=EnWnhtVLrP4


    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΕΛΙΚΑ. ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΟΜΟΛΑΣΤΙΧΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΒΗΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΨΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΙΧΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ,ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΑ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ. ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ , ΞΕΝΟ Ή ΕΛΛΗΝΑ? ΤΙ ΦΑΣΙΣΜΟς ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ? ΛΥΠΑΜΑΙ. ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ. ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ.
    ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις