ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 12.8.2021

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Δέκα γεγονότα σχετικά με την ρύπανση της  ατμόσφαιρας | Έμβολος 

 Δειτε τι συνεβει στον πλανητη

σε μια μονο μερα...

1)Η Τυνησία έχει βάλει υπό κράτηση 14 υπάλληλους αξιωματούχους για υποψία διαφθοράς στη βιομηχανία φωσφορικών σύμφωνα με εκπρόσωπους του δικαστικού σώματος.
 
2) Αρκετοί νεκροί και τραυματίες σε περιστατικό πυροβολισμών έκτακτης ανάγκης στο Keyham στην Αγγλία. Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.
 
3) Σεισμός 7.8 στα νησιά Sandwich χωρίς συναγερμό για τσουνάμι.
 
4) Μαζική έκρηξη στο POF (Pakistan Ordnane Factories) σε εργοστάσιο στο Rawalpindi της περιφέρειας Wah Cantt με 3 νεκρούς και τραυματίες.
 
5)Η Google και η Apple απολογήθηκαν επειδή μόνο το 12% των πολιτων της χώρας έλαβαν το EBS έκτακτης ανάγκης της FEMA στα κινητά τους. Είπαν ότι έκαναν γενική ενημέρωση των συστημάτων τους.
 
6)Το Εθνικό Συμβούλιο αντιδιαφθοράς του Ηνωμένου Βασίλειου είπε ότι περισσότερα από 460 άτομα βρίσκονται υπό διερεύνηση για κατηγορίες διαφθοράς, απάτη, υπεξαίρεση και κατάχρηση εξουσίας.
 
7) Εθνικές εκλογές διεξάγονται στη Ζάμπια και με εντολή της κυβέρνησης οι ζαμπιανοί δεν έχουν πρόσβαση σε ορισμένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και ούτε στα τηλεφωνικά δίκτυα της χώρας, έχουν γενικό blackout.
 
8)Το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου το Ningbo Zhoushan στην Κίνα έκλεισε λόγω ενός κρούσματος του Υιού. Το γεγονός αυτό δημιούργησε μεγάλη ανησυχία του παγκόσμιου εμπορίου και την κατανομή προμηθειών που μπορεί να προκαλέσουν ελλείψεις.
 
9)Στους 51°C έφτασε η θερμοκρασία στην Catania της Σικελίας.
 
10)Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι πρέπει να διερευνηθούν τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας του καθεστώτος του Νικολάς Μαντούρο στη Βενεζουέλα.
 
12)Ο Jamie Spears πατέρας της Britney Spears παραιτήθηκε από την κηδεμονία της κόρης του(διαχειριστή της περιουσιας της), μια θέση που την κατείχε για πάνω από 13 χρόνια.
 
13) Ελικόπτερο MI-8 με 9 τουρίστες συνετρίβη στην ηφαιστειακή λίμνη Kurilskoye της Ρωσίας όπου βυθίστηκε στα 130 μέτρα βάθος.
 
14)Η ατζέντα του Build Back Better θα μειώσει τις τιμές των φαρμάκων σύμφωνα με τον Μπάιντεν.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις