Ραγδαίες εξελίξεις! Ξαφνικά «πυρά» κατά Μπάιντεν ακόμα και από το CNN: «Ταπείνωση» και «προδοσία»!

 

«Η ανακατάληψη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν κι η ταπεινωτική, χαοτική αποχώρηση των ΗΠΑ συνιστά μια πολιτική

καταστροφή για τον Τζο Μπάιντεν».

Έτσι σχολιάζουν αμερικανικά ΜΜΕ, ακόμα και το CNN, τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Κάποια μέσα μάλιστα κάνουν λόγο ακόμα και για «προδοσία» του αφγανικού λαού.

Το καζάνι της οργής, σημειώνει το BBC, βράζει μεταξύ πολιτικών και πρώην στρατηγών στην Ουάσιγκτον κατά του Μπάιντεν! Τον κατηγορούν πως η απόφασή του να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από την πλέον μακροχρόνια σύρραξη στην ιστορία τους ανέτρεψε 20 χρόνια σκληρής δουλειάς και θυσιών κι άνοιξε το δρόμο για μια ανθρωπιστική καταστροφή, θέτοντας και πάλι υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία της Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, η απόφαση δεν φαίνεται να ήταν του Μπάιντεν, αλλά του Βαθέος Κράτους που στηρίζει τον Μπάιντεν και θέλει αφενός να γεμίσει την Δύση με μεταναστευτικές ροές, αφετέρου να αντικαταστήσει τις πολιτικές ηγεσίες στον κόσμο, φέρνοντας διαφορετικό σύστημα διακυβέρνησης, εκείνο της Μεγάλης Επανεκκίνησης (αριστερόστροφη παγκόσμια κυβέρνηση).

Ειδάλλως δεν μπορεί να εξηγηθεί η «επίθεση» κατά Μπάιντεν από ΜΜΕ που τον στήριξαν αναφανδόν κατά του Τραμπ.

Χαρακτηριστική είναι η αλλαγή στάσης θερμού υποστηρικτή του στην Ελλάδα:

Μάλιστα, με την πτώση της Καμπούλ την Κυριακή αρκετοί αναρωτιούνται κατά πόσον είναι θέμα χρόνου οι Αμερικανοί ψηφοφόροι να μετανιώσουν την απόφαση του προέδρου τους να υλοποιήσει την παλιά υπόσχεση της αποχώρησης των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν. Δεν αποκλείεται να αναλάβει η Καμάλα Χάρις, ο Ομπάμα ή… κάποιος άλλος μέχρι να μην υπάρχει πια όρεξη για εκλογές!

«Να βασιστούμε στην Αμερική; Τα μαθήματα για την Ασία καθώς ο Μπάιντεν αφήνει στη μοίρα του το Αφγανιστάν», σχολιάζει το περιοδικό Time.

 

 

 

 

 

«Η έξοδος του Μπάιντεν από το Αφγανιστάν εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις επιδόσεις στην εξωτερική πολιτική του», αναφέρει Wall Street Journal.

Το The Atlantic σε άρθρο γνώμης κάνει λόγο για «προδοσία των Αφγανών από τον Μπάιντεν», που θα αμαυρώσει την υστεροφημία του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΠΗΓΗ

 

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις