ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 14/08/21

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Δέκα γεγονότα σχετικά με την ρύπανση της  ατμόσφαιρας | Έμβολος 

 Οτι συμβαινει στον πλανητη

σε μια μονο μερα....

1) Μεγάλο σεισμό 7.2 Ρίχτερ εκανε πριν από λίγες ώρες στην Αϊτή όπου υπάρχουν νεκροί και χιλιάδες κτίρια κατέρρευσαν και υπέστησαν ζημιές.
 
2) Περισσότερα από 1.000 παιδιά εκκενώθηκαν από κατασκήνωση στη πόλη Anapa του Krasnodar στην Ρωσία λόγω ξαφνικής πλημμύρας.
 
3)Ο Ινδικός Στράτος με αφορμή την ημέρα της ανεξαρτησίας του Πακιστάν αντάλλαξε γλυκά και φιλοφρονήσεις με στρατεύματα του Πακιστάν κατά μήκος των συνόρων στο Poonch και Mendhar με λευκές σημαίες.
 
4) Χιλιάδες όπλα κατέσχεσαν οι Ταλιμπάν από την 207ή στρατιωτική βάση Zafar Corps στην Χεράτ.
 
5) Ξαφνικές πλημμύρες στην Ιαπωνία με υψηλά επίπεδα συναγερμού από της ιαπωνικές αρχές για την Χιροσίμα και άλλες πόλεις, η πόλη Kurime βρίσκεται κάτω από το νερό και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
 
6) Παραιτήθηκε ο δικαστής Mathieu Chanlatte που χειριζόταν την υπόθεση της δολοφονίας του προέδρου της Αϊτής Jovenel Moise.
 
7)Η Εθνική Αστυνομία της Νικαράγουας κατέσχεσε το κτίριο και τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας La Prensa στα πλαίσια των ερευνών που διεξάγονται, κατηγορούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απόκτηση περιουσιακών και αγαθών στοιχείων από παράνομες δραστηριότητες, τελωνειακές απάτες και απάτες κατά του κράτους της Νικαράγουας. Η Εθνική Αστυνομία εξέδωσε ενημερωτικό δελτίο για τον λαό της Νικαράγουας.
 
8)Ο Αφγανός πρόεδρος Ashraf Ghani καλεί την διεθνή κοινότητα να βοηθήσει στη μάχη της χώρας κατά των Ταλιμπάν, καθώς οι φόβοι μεγαλώνουν ότι η Καμπούλ μπορεί να πέσει σύντομα στα χέρια των Ταλιμπάν.
Ο πρόεδρος έχει μειωμένη υποστήριξη καθώς χιλιάδες στρατιώτες του παραδίδονται μαζικά.
 
9) Τεράστιες ταραχές με βροχές δακρυγόνων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών μπροστά από το προεδρικό μέγαρο στο Κίεβο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή.
 
10)Ο 31 ετών Βρετανός ράπερ Courtney Freckleton (Nines) μπήκε στη φυλακή καθώς κρίθηκε ένοχος για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και ξέπλυμα εισόδων από παράνομες δραστηριότητες.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις