ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
Τα αποξηραμένα φρούτα περιέχουν ένα σύνολο μετάλλων που απορροφώνται πολύ εύκολα από τον οργανισμό, και γενικά δεν περιέχουν λίπη που δεν χρειάζεται ο οργανισμός. Τα αποξηραμένα φρούτα έχουν ακόμη πιο ευεργετικές ιδιότητες από τα φρέσκα, γιατί οι βιολογικά δραστικές ουσίες σε αυτά είναι σε συμπυκνωμένη μορφή.
Οι αποξηραμένοι χουρμάδες παρέχουν στον οργανισμό ενέργεια. Περιέχει πολλές βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων των Β5, Ε, Ν.
Το αποξηραμένο αχλάδι απομακρύνει τις τοξικές ουσίες και τα βαρέα μέταλλα από το σώμα, και επίσης βελτιώνει την εντερική λειτουργία.
Τα βερίκοκα, ή αποξηραμένα βερίκοκα, περιέχουν βιταμίνη Β5, φώσφορο, ασβέστιο, καροτίνη, σίδηρο.
Τα σύκα έχουν θετική επίδραση στη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα και επίσης μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, επομένως βελτιώνουν την όραση και βελτιώνουν επίσης τη λειτουργία του γαστρεντερικού σωλήνα.
Προσοχή όμως να μην περιέχει ζάχαρη διότι όλα τα παραπάνω πάνε περίπατο. Μόνο τα φυσικά του σάκχαρα να έχει.
ΑπάντησηΔιαγραφή