ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ....ΗΠΑ: 158 Δημοκρατικοί βουλευτές ψήφισαν κατά της απέλασης λαθρομεταναστών που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα

 

Η βουλευτής Nancy Mace, RS.C.,

κάλεσε την Τετάρτη πάνω από 150 από τους Δημοκρατικούς συναδέλφους της να καταψηφίσουν το νομοσχέδιό της για απέλαση μεταναστών που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα.

Το μέτρο, που τιτλοφορείται ο νόμος για τη βία κατά των γυναικών από παράνομους αλλοδαπούς, θα τροποποιήσει τον νόμο περί μετανάστευσης και ιθαγένειας για να καταστήσει όσους διαπράττουν σεξουαλικά εγκλήματα απαράδεκτους και απελαθέντες. Πέρασε από τη Βουλή την Τετάρτη, αλλά δεν υποστηρίχθηκε ομόφωνα από όλους τους βουλευτές.

«158 Αριστερά μέλη του Κογκρέσου μόλις ψήφισαν κατά της απέλασης βιαστών, παιδεραστών και δολοφόνων γυναικών και παιδιών», έγραψε ο βουλευτής Μέις μέσω του X.

Μεταξύ αυτών που ψήφισαν όχι ήταν οι γνωστοί και μή εξαιρετέοι Ιλχάν Ομάρ, Νάνσυ Πελόζι και Αλεξάντρια Οκέζιο – Κόρτεζ.
Υποστήριξαν το νομοσχέδιο 51 Δημοκρατικοί. Και οι 215 παρόντες Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν υπέρ.

Το νομοσχέδιο έρχεται καθώς αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) συνεχίζουν να ανακοινώνουν τις συλλήψεις μεταναστών που κατηγορούνται για σεξουαλικά εγκλήματα. Η υπηρεσία ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα τη σύλληψη ενός υπηκόου της Γουατεμάλας που κατηγορείται για τον βιασμό ενός κατοίκου της Μασαχουσέτης. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον μετανάστη τον Αύγουστο και του έδωσαν ειδοποίηση για να εμφανιστεί ενώπιον δικαστή μετανάστευσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις