Η JAG καταδίκασε την ειδική εκπρόσωπο των ΗΠΑ για την οικονομική ανάκαμψη της Ουκρανίας, Penny Pritzker

 

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Πολεμικού Ναυτικού

των Ηνωμένων Πολιτειών καταδίκασε την Ειδική Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ για την Οικονομική Ανάκαμψη της Ουκρανίας, Πένι Πρίτζκερ, ανέφεραν πηγές της JAG .

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, οι ερευνητές της JAG συνέλαβαν την Pritzker με την κατηγορία της προδοσίας και της εξαπάτησης των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς άφηνε το φαξ του Λευκού Οίκου από το Tyler Perry Studios στις 22 Σεπτεμβρίου, μετά από το οποίο οδηγήθηκε στο Guantanamo Bay για να περιμένει ένα στρατιωτικό δικαστήριο. Μόλις τέθηκε υπό κράτηση,μια συνηθως αμιλητη Πρίτσκερ έκανε ένα απίστευτο αίτημα, λέγοντας στους ανακριτές ότι αν καλούσαν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα ξεκαθάρισε τυχόν παρεξηγήσεις και θα εξασφάλιζε την απελευθέρωσή της. Ενδιαφέρον, το προσωπικό της JAG τηλεφώνησε στον αριθμό που είχε απομνημονεύσει η Pritzker, αλλά οι επαναλαμβανόμενες κλήσεις πήγαν σε ένα τηλεφωνητή στη Βαρσοβία της Πολωνίας. Στη συνέχεια, επικοινώνησε με 15 από τα πιο διάσημα ποινικά δικηγορικά γραφεία στις Η.Π.Α. κανένας όμως δεν θα την υπερασπιζόταν. «Είσαι στο GITMO; Δεν μπορούμε να δεχθούμε την περίπτωσή σας», της είπαν.

Έτσι, εμφανίστηκε στο δικαστήριο στις 7 Νοεμβρίου καθώς ο αντιναύαρχος Darse E. Crandall έδειξε στην ομάδα 3 αξιωματικών οικονομικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η παγκόσμια επενδυτική εταιρεία του Pritzker, PSP Partners, έλαβε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια από το Υπουργείο Οικονομικών δύο ημέρες μετά τον παράνομο πρόεδρο Joseph R. Ο Μπάιντεν διόρισε τον Εκπρόσωπό της για την Οικονομική Ανάκαμψη της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τραπεζικές δηλώσεις, η Pritzker έστειλε ένα κομμάτι 200 εκατομμυρίων δολαρίων από την πίτα στον προσωπικό της λογαριασμό ταμιευτηρίου πριν μετατρέψει τα υπόλοιπα 1,4 δισ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα και τα στείλει στην Oschadbank, μια κρατική Ουκρανική Τράπεζα με έδρα το Κίεβο.

«Η κατηγορούμενη, η κρατούμενη Penny Pritzker, είναι το τέταρτο άτομο που προσήχθη στο δικαστήριο που έχει διαβιβάσει παράνομα τα χρήματα της χώρας μας —χρήματα των φορολογουμένων— σε τραπεζικά ιδρύματα στην Ουκρανία. Δεν υπάρχει δημόσιο αρχείο για την εκταμίευση. Το προσωπικό της δίκτυο ήταν 3 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά την κατανάλωσε τόσο η απληστία που έκοψε 200 εκατομμύρια δολάρια. Αρνήθηκε να καταθέσει…»

«Θα ήθελα να πω κάτι, αλλά δεν καταθέτω εναντίον του εαυτού μου», διέκοψε η Πρίτζκερ.

«Τότε πρέπει να ορκιστείς», απάντησε ο ναύαρχος.

«Δεν θα βάλω το χέρι μου στη Βίβλο γιατί δεν πιστεύω στον Θεό σου»,ειπε η Πρίτσκερ κουνώντας τους καρπούς της με χειροπέδες.

«Έχουμε ακούσει αυτή τη γραμμή στο παρελθόν», είπε ο ναύαρχος. «Ξέρουμε σε τι πιστεύετε: στα χρήματα». Γύρισε στο πάνελ. «Αυτό το άπληστο πλάσμα, αυτό το βδέλυγμα, είναι απλώς μια εγωίστρια, υλιστική γυναίκα με μια μεγάλη τρύπα στο κεφάλι της εκεί που ήταν η συνείδησή της, αν είχε ποτέ. Έκανε κατάχρηση της εξουσίας της. Έκλεψε 1,6 δισ. δολάρια. Είναι πραγματικά καθαρμα. Η JAG και το Γραφείο Στρατιωτικών Επιτροπών ζητούν από εσάς τους αξιωματικούς να βρείτε την κατηγορούμενη ένοχη με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία».

Το πάνελ είχε έναν τριμερή διάλογο 45 λεπτών για να αποφασίσει τη μοίρα της Pritzker. Βρήκαν την Pritzker ένοχη, αλλά θεώρησαν ότι τα εγκλήματά της δεν δικαιολογούσαν μια θανατική ποινή. Αντίθετα την καταδίκασαν σε 20 χρόνια φυλάκιση χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης.

Ο ναύαρχος Κράνταλ διαφώνησε με την απόφαση της επιτροπής, αλλά είπε ότι θα σεβόταν τη σύστασή της.

Η Pritzker προφυλακίστηκε και επέστρεψε στο Camp Delta για να εκτίσει την ποινή της.

Μια πηγή του GITMO είπε ότι η JAG κατέσχεσε τα εγχώρια περιουσιακά στοιχεία της Pritzker. 






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..















ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. Μια ερευτήτρια και συγγραφέας σε κάποια συνέντευξηή της, κατέταξε την οικογένεια της Πένι στις δέκα πιό επικίνδυνες και με βαθύ ιστορικό οικογένειες.
    Γι αυτό ο θεός τους (GOD=Gold+Oil+Diamonds), επέλεξε το αδερφάκι της που ζυγίζεται μόνο σε πλάστιγγα, κυβερνήτη της Πολιτείας Ιλλινοις, ο οποίος ακολουθεί κατά γράμμα τον λόγο του θεού:

    "Θα στείλω τον φόβο μου να πηγαίνει μπροστά σας. Θα φέρνω σύγxυση σε κάθε λαό που θα πολεμάτε και θα κάνω τους εχθρούς σας να τρέπονται σε φυγή". (Εξοδος 23, 27)

    Με παραστάτη λοιπόν τον ίδιο τον θεό ας τολμήσει κάποιος/α να αμφισβητήσει την ιερότητα των πράξεών των............ στο απυρόβλητο όλοι τους.
    Και ας μην ξεχνάμε ότι οι δύο οικογένεις που έσπρωξαν τον Ομπάμα και τον σύζυγόν του Μάικ στο Λευκό οίκο για να τον φωτίσουν με τα χρώματα της αρεσκείας των, ήταν κι αυτές της ιδίας "ευλογημένης" σειριάς.
    Χαλάλι τα τρίς, των φορολογουμένων γκόιμ.

    Κοσμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις