Το Ανώτατο Δικαστήριο της Μινεσότα μπλοκάρει την προσπάθεια απομάκρυνσης του Τραμπ από την προκριματική ψηφοφορία στην αμφισβήτηση της 14ης τροπολογίας


 Το Ανώτατο Δικαστήριο της Μινεσότα απέρριψε την Τετάρτη μια προσπάθεια να αποκλειστεί ο Ντόναλντ Τραμπ από την προκριματική ψηφοφορία του GOP της πολιτείας το επόμενο έτος με βάση τη «ρήτρα εξέγερσης» της 14ης Τροποποίησης, αλλά είπε ότι οι αμφισβητίες μπορούν να προσπαθήσουν ξανά να αποκλείσουν το ψηφοδέλτιο των γενικών εκλογών εάν ο πρώην πρόεδρος κερδίσει το Υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών.

Η 14η Τροποποίηση, που επικυρώθηκε μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, λέει ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που δίνουν όρκο να τηρήσουν το Σύνταγμα απαγορεύεται από το μελλοντικό τους αξίωμα εάν «εμπλακούν σε εξέγερση». Αλλά το Σύνταγμα δεν λέει πώς να επιβληθεί η απαγόρευση, και έχει εφαρμοστεί μόνο δύο φορές από το 1919, γι' αυτό πολλοί ειδικοί βλέπουν αυτές τις προκλήσεις ως μακρινό πλάνο.

Σε προφορικές συζητήσεις νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αρκετοί από τους δικαστές εμφανίστηκαν δύσπιστοι ως προς την απομάκρυνση του Τραμπ από το ψηφοδέλτιο. Ένας δικαστής είπε ότι μπορεί να είναι συνετό να ασκηθεί «δικαστικός περιορισμός», ενώ ένας άλλος έγνεψε καταφατικά στην ιδέα ότι οι ψηφοφόροι θα πρέπει πιθανώς να είναι αυτοί που θα αποφασίσουν εάν ο Τραμπ θα επιστρέψει στην προεδρία.
















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις