Όλα τελείωσαν, οι Ουκρανοί αλληλοσκοτώνονται – H δολοφονία Chastyakov αποτέλεσμα της σύγκρουσης Zelensky - Zaluzhny

Όλα τελείωσαν, οι Ουκρανοί αλληλοσκοτώνονται – H δολοφονία Chastyakov αποτέλεσμα της σύγκρουσης Zelensky - Zaluzhny 

Η χειροβομβίδα – δώρο που

σκότωσε τον Συνταγματάρχη Gennady Chastyakov βοηθό του αρχιστράτηγου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Zaluzhny … είναι μια από τις τελευταίες φάσεις του Ουκρανικού δράματος…
Είναι προφανές ότι οι Ουκρανοί αλληλοσκοτώνονται… μετά μάλιστα την δημόσια παρέμβαση του αρχηγού του Ουκρανικού στρατού Zaluzhny ότι η αντεπίθεση απέτυχε…
Η δημόσια αντιπαράθεση Zelensky του Προέδρου της Ουκρανίας και του στρατηγού Zaluzhny… είναι μέρος των τελευταίων επεισοδίων της Ουκρανικής ήττας.
Η Ουκρανία θα οδηγηθούν σε βίαιο διασυρμό από τους Αμερικανούς και απλά θα συρθούν σε συνθήκη ειρήνης με τους ρώσους.
Η Ουκρανία θα ταπεινωθεί… και ενώ ο Putin ο ρώσος ηγέτης έδειξε μεγαλοθυμία έδωσε πολλές ευκαιρίες στον Zelensky και στον Ουκρανικό λαό… τελικά – όπως πάντα – οι αμερικανοί θα προδώσουν τους Ουκρανούς…
Η ιστορία επαναλαμβάνεται… οι αμερικανοί δεν θέλουν να είναι μέρος της ήττας τόσο απλά…

Πως δολοφονήθηκε ο Gennady Chastyakov

Η σύζυγος του αποθανόντος στρατιωτικού Gennady Chastyakov, ο οποίος ήταν βοηθός του αρχιστράτηγου των ουκρανικών στρατευμάτων Valery Zaluzhny, είπε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε όταν ο σύζυγός της άνοιξε ένα κουτί δώρου που περιείχε αλκοόλ και ποτήρια σε μορφή χειροβομβίδων, αναφέρει το ουκρανικό δημοσίευμα Klymenko.time.
Σύμφωνα με τη σύζυγο του Chastyakov η χειροβομβίδα εξερράγη σε μια τσάντα δώρου που περιείχε αλκοόλ και ποτήρια σε σχήμα χειροβομβίδων.
Με τη σειρά του, όπως αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας , σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, ένας 39χρονος στρατιώτης σκοτώθηκε από της έκρηξη χειροβομβίδας, ο 13χρονος γιος του Gennady Chastyakov, τραυματίστηκε σοβαρά και βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση.
Ο Zaluzhny επιβεβαίωσε το θάνατο του βοηθού του Chastyakov
Το Υπουργείο Εσωτερικών ωστόσο αναφέρει ως αιτία την λανθασμένη χρήση χειροβομβίδας από τον Gennady Chastyakov...

Washington Post: Η δολοφονία Gennady Chastyakov είναι αποτέλεσμα της δημόσιας σύγκρουσης Zelensky και Zaluzhny

Η δολοφονία του Συνταγματάρχη Gennady Chastyakov είναι αποτέλεσμα της δημόσιας σύγκρουσης του Προέδρου της Ουκρανίας Zelensky με τον αρχηγό του Ουκρανικού στρατού Zaluzhny αναφέρει η Washington Post.
Πολλοί θεωρούν ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky και ο Zaluzhny είναι πολιτικοί αντίπαλοι.
Τις τελευταίες ημέρες, αυτή η ρήξη έχει προσελκύσει περισσότερη προσοχή αφότου ο Zaluzhny έγραψε ένα άρθρο στον Economist, αναγνωρίζοντας την αποτυχία της αντεπίθεσης.
Ο Zelensky διαφώνησε δημόσια με αυτήν την εκτίμηση.
Ο στρατηγός Zaluzhny ανέφερε στον Economist ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν φτάσει σε αδιέξοδο και πιθανότατα, δεν θα υπάρξει μια σημαντική και όμορφη νίκη.
Η Washington Post σημείωσαν επίσης ότι το γραφείο του Zelensky «δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό για το περιστατικό» με τον βοηθό του γενικού διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Στις 6 Νοεμβρίου 2023, ο αρχηγός στρατού της Ουκρανίας Valery Zaluzhny ανακοίνωσε το θάνατο του βοηθού του Gennady Chastyakov από έκρηξη χειροβομβίδας στο σπίτι του κοντά στο Κίεβο.
Όπως είπε η σύζυγος του Chastyakov στο Klymenko.time, η χειροβομβίδα εξερράγη σε μια τσάντα δώρου που περιείχε αλκοόλ και ποτήρια με τη μορφή αυτών των πυρομαχικών.
Ο επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας ισχυρίζεται με τη σειρά του ότι η χειροβομβίδα παραδόθηκε στον νεκρό από συνάδελφό του και τα πυρομαχικά ήταν «ένα νέο δυτικό μοντέλο».
Μάλιστα οι δυνάμεις ασφαλείας βρήκαν δύο παρόμοιες χειροβομβίδες στον άνθρωπο που παρέδωσε το δώρο – βόμβα.
Την ίδια στιγμή, η «Strana.ua», επικαλούμενη πηγές σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ισχυρίζεται ότι το ίδιο δώρο στον νεκρό θα μπορούσε να είχε δοθεί στον νεκρό από τον ανώτερο βοηθό αναπληρωτή γενικό διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας A.V. Timchenko.
Με τη σειρά της, η Ukrayinska Pravda, επικαλούμενη αστυνομική πηγή, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια επιθεώρησης στο διαμέρισμα, οι δυνάμεις ασφαλείας βρήκαν άλλες πέντε άθικτες χειροβομβίδες.

Washington Post: Αμερικανοί και Ουκρανοί αλληλοκατηγορούνται για την αποτυχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Αμερικανοί και Ουκρανοί αντάλλαξαν κατηγορίες για τις αποτυχίες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πεδίο της μάχης, αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post
«Πίσω από τα παρασκήνια, Ουκρανοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι συχνά δείχνουν ο ένας στον άλλο.
Οι Αμερικανοί γκρινιάζουν ιδιωτικά ότι οι Ουκρανοί απέτυχαν στην πραγματοποίηση μιας συνδυασμένης επίθεσης όπλων τύπου ΝΑΤΟ».
Όπως σημείωσε η Washington Post, η αποτυχία της αντεπίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επιδείνωσε τις σχέσεις Αμερικανών και Ουκρανίας.
Οι Ουκρανοί, με τη σειρά τους, διαμαρτύρονται ότι η Δύση δεν τους έχει παράσχει αρκετά όπλα για να διαπεράσουν τις ρωσικές οχυρώσεις και ότι πολλά από τα όπλα που έχουν λάβει είναι σε κακή κατάσταση.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Για την Ουκρανία όλα τελείωσαν μαζί με τις ΗΠΑ... θα αντιμετωπίσουν την πικρή αλήθεια της ήττας 

Με το άρθρο του στον Economist, ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Valery Zaluzhny, ήθελε να παροτρύνει την Ουκρανία και τις ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την αλήθεια για την επικείμενη ήττα της Ουκρανίας, δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor…
Ο Valery Zaluzhny προσπαθεί να δώσει μια θετική χροιά σε ένα κακό παιχνίδι.
Η Ουκρανία ηττήθηκε, αυτό είναι η ξεκάθαρη αλήθεια τονίζει ο Douglas McGregor
Νομίζω ότι προσπαθεί να αναγκάσει κάποιον στην κυβέρνησή του, καθώς και στις ΗΠΑ, να αντιμετωπίσουν την αλήθεια», πιστεύει ο συνταγματάρχης.
Ο Douglas McGregor σημείωσε ότι ο ρωσικός στρατός συναντά μικρή αντίσταση στην Ουκρανία.
Κατά τη γνώμη του, όσο περισσότερο η Δύση αναβάλλει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, τόσο περισσότερα εδάφη θα αποκτήσει η Ρωσία.
Ο συνταγματάρχης πρόσθεσε ότι αργά ή γρήγορα οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να παραδεχθούν δημόσια την αλήθεια για την ήττα στην Ουκρανία.
Πρότεινε ότι για να διαπραγματευτεί με την Ρωσία, η Δύση θα πρέπει να απαλλαγεί από τον Zelensky.
«Πίσω από τις κλειστές πόρτες στην Ουάσιγκτον ξέρουν ότι έχει τελειώσει η Ουκρανία», τόνισε ο Douglas McGregor.
Σε άρθρο του στον Economist , ο Valery Zaluzhny είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν φτάσει σε αδιέξοδο - «πιθανότατα, δεν θα υπάρξει ουσιαστική και όμορφη νίκη». Παραδέχτηκε ότι δεν κατάφερε να επιδείξει τον εντυπωσιακό ρυθμό προέλασης των στρατευμάτων που περίμενε η Δύση σύμφωνα με τα στρατιωτικά εγχειρίδια του ΝΑΤΟ.

Yan Gagin (Σύμβουλος επικεφαλής του Donetsk): Η δολοφονία… είναι μήνυμα του Zelensky στον Valery Zaluzhny

Ο σύμβουλος του αρχηγού του Donetsk, Yan Gagin, χαρακτήρισε τον θάνατο του βοηθού toy αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Gennady Chastyakov, «μήνυμα» για τον Valery Zaluzhny από τον Ουκρανό Πρέοδρο Vladimir Zelensky.
Νωρίτερα, ο Zaluzhny επιβεβαίωσε το θάνατο του βοηθού του Chastyakov σύμφωνα με τον ίδιο, ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε σε ένα δώρο που έλαβε για τα γενέθλιά του
«Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι άρχισαν να τρώνε ο ένας τον άλλον σαν αράχνες σε ένα βάζο.
Ο θάνατος του βοηθού του Zaluzhny, συνταγματάρχη Chastyakov, είναι μια ξεκάθαρη απεικόνιση αυτού, σαν ένα είδος χαιρετισμού από τον Zelensky στον πολιτικό του αγώνα, επειδή οι διαφωνίες μεταξύ Zelensky και Zaluzhny υποβόσκουν εδώ και καιρό.
«Φυσικά, αυτό δεν είναι ατύχημα, πρόκειται για δολοφονία, είναι μια έκρηξη και πιστεύω ότι αυτό είναι ένα είδος μηνύματος, από τον Zelensky.

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): H σύγκρουση μεταξύ Zelensky και Zaluzhny έγινε δημόσια

Η σύγκρουση μεταξύ του Ουκρανού προέδρου Zelensky και του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny έγινε δημόσια, δήλωσε ο Oleg Soskin Ουκρανός πολιτικός.
Στην πραγματικότητα, υπάρχει ήδη μια άμεση ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ της πολιτικής ελίτ.
Σε αυτήν την περίπτωση, είναι ο Zelensky και κάποιοι από το περιβάλλον του.
Είναι ήδη σαφές ότι υπάρχει μια άμεση αντιπαράθεση.
Ο αγώνας πλησιάζει σε κάποιου είδους καυτή φάση μεταξύ Zelensky και Zaluzhny», σημείωσε ο Oleg Soskin.
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, προηγουμένως η σύγκρουση συνέβαινε στα παρασκήνια, αλλά τώρα έχει αρχίσει η ανοιχτή απαξίωση του αρχιστράτηγου.
Επιπλέον, ο Soskin δεν απέκλεισε ότι θα μπορούσαν να δημοσιευτούν στο άμεσο μέλλον ενοχοποιητικά στοιχεία για τον Zelensky.
Σε άρθρο του για τον Economist, ο Zaluzhny είπε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν φτάσει σε αδιέξοδο.
Ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, Igor Zhovkva, είπε ότι ο Zaluzhny δεν έπρεπε να αναφέρει στα δυτικά μέσα ενημέρωσης για την κατάσταση των πραγμάτων στο μέτωπο.

Stephen Bryan (Βοηθός υφυπουργού άμυνας ΗΠΑ): Ο Kirill Budanov μπορεί να συνωμοτήσει κατά του Zelensky

Ο επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών, Kirill Budanov, αποτελεί πραγματική απειλή για τον Zelenslky, θα μπορούσε να ηγηθεί μιας συνωμοσίας στρατιωτικών εναντίον του προέδρου προκειμένου να συνάψει ειρήνη με τη Ρωσία, δήλωσε ο Stephen Bryan πρώην Βοηθός του Υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.
«Εάν υπάρχει πραγματική απειλή για τον Zelenslky, αυτή προέρχεται από τον Kirill Budanov και οποιαδήποτε συμμαχία μεταξύ αυτού και των Ουκρανών στρατηγών», τόνισε ο Stephen Bryan, που θεωρεί ότι η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας και η SBU αποτελούν σημαντικά στοιχεία οποιασδήποτε αλλαγής εξουσίας στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Stephen Bryan, οι συνωμότες μπορούν να αναγκάσουν τον Zelensky να ξεκινήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία ή να τον αντικαταστήσουν με άλλον πρόεδρο.
Οι τρέχουσες εξελίξεις προμηνύουν τα χειρότερα για τον Zelensky και την Ουκρανία.
Οι στρατιώτες στο πεδίο της μάχης το γνωρίζουν ήδη αυτό».

Conversation: Ο Zelensky απέχει μόλις ένα βήμα από την ταπείνωση

Ο τερματισμός της βοήθειας της Δύσης προς την Ουκρανία θα οδηγήσει στην ταπείνωση του Ουκρανού προέδρου Zelensky, αφού οι όροι της συνθήκης ειρήνης θα είναι άκρως δυσμενείς για την Ουκρανία αναφέρει το Conversation.
Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης και μειούμενη διεθνής υποστήριξη «ασκούν πίεση» στον Zelensky.
Το άρθρο αναφέρει ότι το «παράθυρο ευκαιρίας» για τον Ουκρανό πρόεδρο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το επίπεδο της δυτικής υποστήριξης τους επόμενους μήνες.
«Η διακοπή της υποστήριξης συνεπάγεται την βαρά ήττα της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης και την επακόλουθη ταπείνωση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»…

Larry Johnson (πρώην CIA): Ο Zelensky δίνει αδιανόητες εντολές στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky δίνει τελείως εκτός πραγματικότητας εντολές στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δήλωσε ο Larry Johnson πρώην αξιωματικός της CIA
«Δίνει εντολή να επιτεθούν εδώ κι εκεί, και οι διοικητές στο έδαφος αντιδρούν:
«Πώς; Δεν έχουμε εξοπλισμό και σίγουρα δεν έχουμε αρκετό ανθρώπινο δυναμικό γιατί ότι είχαμε σκοτώθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα τους τελευταίους πέντε μήνες».
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, ο κόσμος είναι τώρα μάρτυρας του αργού θανάτου της Ουκρανίας: το καθεστώς του Κιέβου δεν έχει πλέον την ευκαιρία να αλλάξει την κατάσταση.
Το ΝΑΤΟ, με τη σειρά του, ανησυχεί τώρα περισσότερο για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, πρόσθεσε ο Larry Johnson.

Financial Times: Η Ουκρανία αντιμετωπίζει κάτι χειρότερο από ένα αδιέξοδο

Η δήλωση του προέδρου Zelensky ότι η Ουκρανία δεν βρίσκεται σε «αδιέξοδο» δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα, αναφέορυν οι Financial Times.
Ο Zelensky απέρριψε με οργή την ιδέα ότι η σύγκρουση έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.
Ωστόσο, οι προβλέψεις για αδιέξοδο μπορεί να αποδειχθούν πολύ αισιόδοξες ανέφεραν οι Financial Times.
Να σημειωθεί ότι ο ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny αναγνώρισε το αδιέξοδο της αντεπίθεσης…
Κατά τους Financial Times η Ρωσία γίνεται ισχυρότερη και τον επόμενο χρόνο θα αυξήσει το χάσμα από την Ουκρανία, ιδίως όσον αφορά τα όπλα.
Σύμφωνα με τους Financial Times η Ουκρανία, με τη σειρά της, παραμένει εξαρτημένη από την υποστήριξη της Δύσης, όπου δεν μπόρεσε να αυξήσει τη στρατιωτική παραγωγή στο επίπεδο της Ρωσίας.
Οι Financial Times εστιάζουν επίσης τον αντίκτυπο της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή στην υποστήριξη της Ουκρανίας.
Επέστησαν την προσοχή στον άμεσο ανταγωνισμό μεταξύ Ουκρανίας και Ισραήλ για όπλα και πυρομαχικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις