Ο στρατηγός Σμιθ πυροβολήθηκε με όπλο καρδιακής προσβολής, λένε τα ευρήματα.

 

Οι γιατροί στο Ναυτικό Νοσοκομείο

στρατόπεδο Pendleton συμπέραναν ότι ο στρατηγός Έρικ Μ. Σμιθ χτυπήθηκε από βλήμα λίγες στιγμές πριν υποστεί καρδιακή προσβολή πριν από μια εβδομάδα την Κυριακή, είπαν πηγές από το γραφείο του στρατηγού .

Αμέσως μετά το συμβάν, οι πεζοναύτες στο Walter Reed στάθηκαν φρουροί του στρατηγού καθώς οι γιατροί φιλικοί προς την αιτία τον εξέταζαν, έκαναν αιματολογικές εξετάσεις και έκαναν εξετάσεις EKG και EGG. Το καρδιακό επεισόδιο, είπε η πηγή μας, τους εμπόδισε επειδή ο στρατηγός Σμιθ θεωρήθηκε πυλώνας υγείας και λάτρης της άσκησης που είχε δύο φορές πρώτος στο Κύπελλο Διοικητών του Σώματος Πεζοναυτών. Η προηγούμενη φυσική του κατάσταση και η αρτηριακή του πίεση, η χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια που ειχαν μετρηθει το Σεπτεμβριο  ηταν εντός των καθιερωμένων κανόνων. Δεν είχε ιστορικό εμβολιασμών για τον Covid-19 και το αίμα του ήταν απαλλαγμένο από πρωτεΐνες αιχμής.

Μόλις σταθεροποιήθηκε, ο στρατηγός οδηγήθηκε στο Πέντλετον για περαιτέρω αξιολόγηση. Εκεί, το άτυπο έμφραγμα του μυοκαρδίου του στρατηγού μπέρδεψε τη γνωμη των καρδιολόγων και των νευρολόγων που, επίσης, τον έκαναν εξετάσεις και τον επανέλεξαν με την ελπίδα να εξορθολογίσουν την κατάρρευσή του. Έδωσαν μεγάλη προσοχή στα αποτελέσματα αλλά δεν βρήκαν τίποτα που να υποδηλώνει ότι ο στρατηγός ήταν υποψήφιος για καρδιακή προσβολή.

Μια πιο ενδελεχής εξέταση, ωστόσο, αποκάλυψε μια μικρή, κυκλική μελανιά και ένα ρηχό τραύμα διάτρησης στην εσωτερική γάμπα του στρατηγού, καθώς και ένα γυάλινο θραύσμα ενσωματωμένο στο δέρμα του.

Ο στρατηγός φέρεται να είπε ότι οι μώλωπες και τα χτυπήματα «έρχονται σαν παρασημα», αλλά δεν μπορούσε να εξηγήσει το τραύμα του τρυπήματος. Είπε ότι ένιωθε σαν να τον δάγκωσε μια «αλογόμυγα» ενώ έκανε τζόκινγκ πριν από την καρδιακή προσβολή.

Γιατροί τεχνικοί έκαναν άλλη μια αιμοληψία, αυτή τη φορά ελέγχοντας για εξωτικές τοξίνες, και βρήκαν ίχνη παραλυτικού δηλητηρίου οστρακοειδών, το οποίο σε συγκεντρωμένες δόσεις κλείνει το καρδιαγγειακό σύστημα και εξαπλώνεται στην καρδιά του θύματος, μιμούμενος καρδιακή προσβολή και προκαλώντας θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο στρατηγός Σμιθ είχε χτυπηθεί με ένα γυάλινο σφαιρίδιο που έσπασε κατά την πρόσκρουση και παρέδωσε το δηλητήριο στην κυκλοφορία του αίματος του.

«Όποιος έκανε τη βολή είναι ικανός σκοπευτής», είπε η πηγή μας. « Ο Σμιθ φορούσε σορτς και μπλουζάκι, οπότε ο σκοπευτής ήθελε να χτυπήσει γυμνό δέρμα. Το να χτυπήσεις το πίσω μέρος της γάμπας ενός άνδρα δεν είναι εύκολο κατόρθωμα. Αυτήν τη στιγμή, έχουμε βαλλιστικούς εμπειρογνώμονες που εργάζονται για να εντοπίσουν την τροχιά και ελπίζουμε να μάθουμε από πού προήλθε η βολή. Ο στρατηγός Σμιθ είναι τυχερός που επέζησε». 





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..
















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις