ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ


Στις 28/3/2002 είχε σχεδιαστεί να ξεκινήσει η σύσκεψη των Κρατών του Αραβικού Κόσμου στο Λίβανο. Με πρωτεργάτη τη Σαουδικη Αραβια θα γίνονταν προσπάθεια να γίνει αποδεκτό σχέδιο ώστε να αποκτήσουν φυσιολογικές σχέσεις ο Αραβικός Κόσμος με το Ισραήλ με αντάλλαγμα τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους. 

Την προηγούμενη ημέρα, ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε 30 Ισραηλινούς που γιόρταζαν το Πάσχα, στη λεγόμενη «σφαγή του Πάσχα». Τη ευθύνη ανέλαβε η Χαμάς.

 Το σχέδιο της ΣΑ ουσιαστικά δεν προχώρησε. Το Ισραήλ ξεκίνησε την επιχείρηση «Αμυντική Ασπίδα» στη Δυτική Όχθη εξουδετερώνοντας δεκάδες στελέχη της Χαμάς. 

 Στις 7/10/2023, πάλι σε θρησκευτική εορτή, πάλι ενώ εξελίσσονταν προχωρημένες διαπραγματεύσεις της ΣΑ με το Ισραήλ με σκοπό την περαιτέρω κανονικοποίηση των σχέσεων Ισραηλ με τον Αραβικό Κόσμο, πάλι ενώ η ΣΑ πίεζε το Ισραήλ για παραχωρήσεις προς τους Παλαιστινίους με αντάλλαγμα την κανονικοποίηση των σχέσεων, πάλι η Χαμάς προκάλεσε μια σφαγή, που πάλι οδήγησε σε επιχείρηση του Ισραήλ κατά της Χαμάς, που πάλι θα οδηγήσει σε εξουδετέρωση πολλών στελεχών της Χαμάς και που προς το παρόν ακύρωσε την περαιτέρω πορεία προς την Ειρήνη μεταξύ Ισραήλ-Αράβων. 

 Ποιος θέλει την Ειρήνη λιγότερο από όλους...?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις