Η Νέα Τάξη προωθεί την αχρήματη κοινωνία – Όλα πλέον ψηφιακά για τον πλήρη έλεγχο της καθημερινής οικονομικής δραστηριότητας του ατόμου

 

Και ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη

στην Ελλάδα ανακοίνωσε νέα δέσμη μέτρων για τον περιορισμό των μετρητών και πολλοί Έλληνες πλέον πληρώνουν μέχρι και…τσίχλες με κάρτες, άλλοι πάνε με πιο γρήγορο βηματισμό.
Πέρα από ορισμένα κράτη της Ευρώπης που ήδη έχουν σχεδόν εξ ολοκλήρου αποχωριστεί τα μετρητά, η Αυστραλία θέτει έναν στόχο 5ετίας για την ΠΛΗΡΗ κατάργηση των μετρητών.

Κι όταν λέμε πλήρη, εννοούμε πως θα εξαφανίσουν μέχρι και τα…κέρματα!

Εξάλλου οι ίδιοι το λένε:

«Είναι το καλύτερο να μετατραπούμε σε μία αχρήματη κοινωνία. Σε 5 χρόνια θα είμαστε λειτουργικά αχρήματοι εκτός κι αν η Τράπεζα Αποθεμάτων ενεργήσει ακόμα νωρίτερα.

Την 1η χρονιά θα ξεφορτωθούμε το χαρτονόμισμα των 50 δολαρίων, την 2η χρονιά τα χαρτονομίσματα των 20 και 10 δολαρίων και την 3η χρονιά θα αποτελειώσουμε τα μικρά ψιλά και αυτό θα έδινε στον κόσμο χρόνο να προσαρμοστεί. Για τους πιο ηλικιωμένους θα είναι πιο δύσκολο».

Στον αντίποδα υπάρχουν αυτοί που επικαλούνται το παράδειγμα της Σουηδίας, η οποία, ως η πρώτη δυτική χώρα που αποπειράθηκε να καταργήσει πλήρως τα μετρητά, αντιμετώπισε κάποια δομικά προβλήματα. Το πρώτο και κύριο ήταν η αδυναμία των ηλικιωμένων και όσων ζούσαν σε απομονωμένες περιοχές να κάνουν οποιεσδήποτε συναλλαγές.

«Αυτό θα έπρεπε να λειτουργήσει ως προειδοποίηση για την Αυστραλία».

Ωστόσο προς ώρας στην μακρινή ήπειρο συνεχίζουν -όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα- να καταργούν ΑΤΜ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις