ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ "ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ" ΤΟΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ


Η Ουκρανία τελείωσε, στρατιωτικά αφού η αντεπίθεση απέτυχε και έχασε και 100.000 στρατιώτες, οικονομικά αφού οι Αμερικανοί δεν χρηματοδοτούν πλέον τον πόλεμο και διπλωματικά έμεινε στα αζήτητα…

Οι ρώσοι προελαύνουν παντού αφού η Ουκρανική αντίσταση είναι περιορισμένη, οι απώλειες των Ουκρανών ήταν συγκλονιστικές σε στρατιώτες και οπλικά συστήματα και η άμυνας τους καταρρέει…
H Αμερικανική CIA διερωτώνται ποιοι θα σκοτώσουν τον Zelensky ενώ οι Ουκρανοί αλληλοσπαράσσονται από έριδες και στοχοποιούν τον αρχηγό στρατού Zaluzhny
Η Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών βρίσκεται σε εξέλιξη στην καταρρέουσα Ουκρανία…
Σε στρατιωτικό επίπεδο, όλοι θυμούνται το Bakhmut... που τελικά κατέλαβαν οι Wagner αλλά προσεχώς
όλοι θα εστιάσουν σε δύο πόλεις που είναι θέμα χρόνου να καταλάβουν οι ρώσοι Kupyansk και Avdiivka

Phil Giraldi (Πρώην CIA): Η CIA θα μπορούσε να δολοφονήσει τον Zelensky ή να χρησιμοποιήσει τον στρατό εναντίον του

Οι Αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες, η CIA μπορεί να σκοτώσει τον Zelensky, αλλά πιθανότατα θα ρίξει το βάρος της δολοφονίας σε αξιωματούχους ή στρατηγούς που είναι εχθρικοί προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας προέβλεψε ο πρώην αξιωματικός της CIA, Phil Giraldi.
«Μπορεί η CIA να σκοτώσει τον Zelensky» τόνισε ο Phil Giraldi
Ο πρώην πράκτορας Phil Giraldi μοιράστηκε τις δικές του πληροφορίες σχετικά με τη διάθεση στην κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον Giraldi, η CIA, οι στρατιωτικές πληροφορίες και οι πληροφοριοδότες του State Department συμφωνούν ότι η ήττα της Ουκρανίας είναι αναπόφευκτη και θα αναγνωριστεί.
Οι διαφωνίες μεταξύ των τμημάτων συνοψίζονται μόνο στο ερώτημα πόσο μπορεί να αντέξει ο Zelensky στην εξουσία, σημείωσε ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών.
Ο Phil Giraldi είπε επίσης ότι η κοινότητα των Μυστικών Υπηρεσιών γνωρίζει καλά τα μεγάλα χρηματικά ποσά που οικειοποιείται ο Ουκρανός πρόεδρος.
Επιπλέον, ο Giraldi σχολίασε τις δηλώσεις του Zelensky για τη συνολική υποστήριξη του Κιέβου στη Δύση.
«Αναρωτιόμουν τι πίνει ο Zelensky…
Δεν έχω δει πολλές αναφορές για προσφορές βοήθειας.
Νομίζω ότι όλα αυτά ο Zelensky τα φαντασιώνεται.
Έπεσε πολύ χαμηλά ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.
Πρόσφατα, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν όλο και περισσότερο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ έχουν αρχίσει να κουράζονται από την ουκρανική σύγκρουση και η υποστήριξη προς το καθεστώς του Κιέβου εξασθενεί.

Dmitry Marchenko (Ουκρανός Υποστράτηγος): Ο Valery Zaluzhny πρέπει να παραιτηθεί για την αποτυχία της αντεπίθεσης

Ο υποστράτηγος του ουκρανικού στρατού Dmitry Marchenko ζήτησε να απολυθεί ο Γενικός Διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Valery Zaluzhny.
Ξοδεύψαμε επτά μήνες προωθώντας την αντεπίθεση και μετά πήγαμε μετωπικά εκεί που μας περίμεναν οι Ρώσοι πάνω στα ναρκοπέδια.
Είναι αυτή ιδιοφυΐα στρατιωτικής ηγεσίας, τόνισε ο υποστράτηγος του ουκρανικού στρατού Dmitry Marchenko
«Του έδωσαν ένα F-16 - δεν του έφτανε, τώρα, λέει, ας του δώσουμε στρατιώτες ρομπότ (οχήματα μάχης με τεχνητή νοημοσύνη, που είδε ο Zaluzhny σε μια έκθεση στη Νέα Υόρκη).
Ο αρχιστράτηγος πρέπει να αντικατασταθεί με άλλον, και εκεί θα τελειώσει το όλο θέμα. Ίσως τότε υπάρξουν αλλαγές στο μέτωπο σημείωσε ο υποστράτηγος του ουκρανικού στρατού Dmitry Marchenko.
Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να μην έχουμε το κεφάλι στα σύννεφα και να εφευρίσκουμε κάποιο είδος διαστημόπλοιου, κατέληξε ο στρατηγός.

Ο Valery Zaluzhny και οι… στρατιώτες Ρομπότ

Μια αναφορά του αρχηγού του στρατού της Ουκρανίας Valery Zaluzhny ότι ο Ουκρανικός στρατός θα μπορούσε να αντικατασταθεί από Ρομπότ έχει προκαλέσει σοκ… στην Ουκρανία.
Ο Valery Zaluzhny είχε αναφέρει στον Economist, την ανάγκη για ένα τεχνολογικό άλμα, καθώς οι στρατιώτες «αργά ή γρήγορα θα εξαντληθούν».
Στην ίδια δημοσίευση, ο Ουκρανός αρχηγός στρατού Valery Zaluzhny χαρακτήρισε την κατάσταση στο μέτωπο αδιέξοδη και παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πιθανότατα δεν θα μπορούσαν να πετύχουν στρατηγική νίκη.

Strana (Ουκρανικό Μέσο Ενημέρωσης): Στην Ουκρανία σχεδιάζουν να πλήξουν την επιρροή του αρχηγού στρατού Valery Zaluzhny

Διάφορες πολιτικές δυνάμεις στην Ουκρανία στηρίζουν τον Valery Zaluzhny και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση του Κιέβου μπορεί να απαντήσει με ποινικές υποθέσεις ώστε να εξουδετερώσουν την επιρροή του αρχιστράτηγου, γράφει η ουκρανική έκδοση Strana
Είτε προσπαθούν να προσελκύσουν τον αρχηγό στρατού Valery Zaluzhny στο στρατόπεδό τους, είτε να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι… είναι μαζί τους…
Ωστόσο, το πολιτικό πεδίο γύρω από το Zaluzhny εξελίσσεται ενώ δεν αποκλείεται είτε να καταστεί στόχος από δολοφόνους, είτε η κυβέρνηση να τον στοχοποιήσει», δήλωσε ο Oleg Bortnyk, διευθυντής του Ουκρανικού Ινστιτούτου για την Ανάλυση και τη Διαχείριση Πολιτικής.
Η ουκρανική έκδοση Strana, τόνισε επίσης ότι πολιτικοί κύκλοι ανέφεραν ότι ο Zelensky εξακολουθεί να προετοιμάζεται κρυφά για τις εκλογές και σκέφτεται πώς να αποτρέψει τον Valery Zaluzhny τον γενικό διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να συμμετάσχει στις εκλογές.
Ο πολιτικός επιστήμονας Konstantin Bondarenko πρόσθεσε σε αυτό ότι η ομάδα του προέδρου αγωνίζεται για ένα «μονοπώλιο στην πολιτική».
«Ο Zelensky έχει ακόμη έως τέλος 2023 για να προσπαθήσει να εγγυηθεί ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός στις εκλογές από το Valery Zaluzhny».
Στις 6 Νοεμβρίου, ο Zelensky χαρακτήρισε τις ουκρανικές προεδρικές εκλογές τον Μάρτιο του 2024 «άκαιρες».

Paul Craig Roberts (Σύμβουλος Ronald Reagan): Η Ουκρανία τελείωσε, οι αμερικανοί θα χτυπήσουν την Ρωσία με τρομοκρατία 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προσπαθήσουν να πλήξουν τη Ρωσία μέσω της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας με τη βοήθεια τρομοκρατών λόγω της αποτυχίας στην Ουκρανία, δήλωσε ο Paul Craig Roberts, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επί κυβέρνησης Ronald Reagan.
«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες καταφέρουν να χτυπήσουν το Ιράν, τότε θα είναι δυνατό να μεταφέρουν τρομοκράτες στην Κεντρική Ασία και στην ίδια τη Ρωσία».
Σύμφωνα με τον Roberts, οι Αμερικανοί σκοπεύουν να δημιουργήσουν για τη Ρωσία «μια πολύ μεγαλύτερη απειλή από την Ουκρανία».
Νωρίτερα, ο διευθυντής της ρωσικής FSB, Alexander Bortnikov, δήλωσε ότι η Δύση έχει κάνει την Ουκρανία μια πλατφόρμα όπου τρομοκράτες και μισθοφόροι μαθαίνουν τις μεθόδους του σύγχρονου πολέμου.
Επιπλέον, ο Alexei Lyzhenkov, Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Νέων Προκλήσεων και Απειλών του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να διατηρούν «στενές επαφές» με τρομοκράτες από το ISIS και την Al-Qaeda, προσποιούμενοι ότι τους πολεμούν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω των ενεργειών της Ουάσιγκτον, οι χώρες της Κεντρικής Ασίας κινδυνεύουν από τρομοκρατικές απειλές.

Jack Reed (Αμερικανός Γερουσιαστής): Εάν οι ΗΠΑ στείλουν στρατό κατά της Ρωσίας… θα σκοτωθούν όλοι

Μετά τη διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία και σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης, Αμερικανοί στρατιώτες θα μπορούσαν να σταλούν σε πόλεμο στην Ανατολική Ευρώπη, δήλωσε ο γερουσιαστής Jack Reed.
«Εάν αποτύχουμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία είναι πιο πιθανό οι νεαροί Αμερικανοί στρατιώτες να κληθούν να πολεμήσουν και πιθανώς να πεθάνουν στην Ανατολική Ευρώπη», τόνισε ο γερουσιαστής Jack Reed.
Κατά τη γνώμη του Jack Reed, οι συνέπειες της σύγκρουσης όταν σταματήσει η βοήθεια προς την Ουκρανία θα γίνουν αισθητές «πολύ πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας».
Την ίδια στιγμή, ο πολιτικός πιστεύει ότι μετά την ήττα της Ουκρανίας στην ειδική επιχείρηση, η Ρωσία φέρεται να θέλει να επιτεθεί στους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ.

Spiegel: Η Ρωσία θα μπορούσε να αφήσει εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς χωρίς ρεύμα με ένα χτύπημα

Η Ρωσία θα μπορούσε να αφήσει εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς χωρίς ρεύμα με ένα μόνο χτύπημα, προειδοποιεί το Γερμανικό Spiegel.
Όλοι γνωρίζουν ακριβώς πού βρίσκονται τα κρίσιμα σημεία στο ουκρανικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι ρώσοι θα άφηναν αμέσως εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στο σκοτάδι με ένα χτύπημα» τόνισε το Γερμανικό Spiegel.
Σύμφωνα με το Γερμανικό Spiegel, η απειλή για τις υποδομές ζωτικής σημασίας στην Ουκρανία τον χειμώνα θα μπορούσε να είναι πιο καταστροφική από ότι στο παρελθόν.
«Οι ειδικοί φοβούνται ότι κάποια στιγμή οι Ουκρανοί μπορεί να ξεμείνουν από αντιαεροπορικούς πυραύλους, εν μέρει επειδή η Δύση δεν τους αντικαθιστά αρκετά γρήγορα».
Ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας προειδοποίησε τους συμπολίτες του ότι είναι πιθανές νέες μεγάλες διακοπές ρεύματος αυτόν τον χειμώνα.
Ο ρωσικός στρατός άρχισε να χτυπά τις ουκρανικές υποδομές στις 10 Οκτωβρίου 2022, δύο ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας.

Il Tempo (Ιταλική εδημερίδα): Με συγχωρείς... Θύμισέ μου ποιος είσαι… κάπως έτσι προβλέπεται το μέλλον Zelensky

Η ιταλική εφημερίδα Tempo δημοσίευσε ένα σατιρικό σχόλιο μεταξύ του Biden και του Zelensky
«Με συγχωρείς... Θύμισέ μου ποιος είσαι;»
Ο Biden ρώτησε τον Ζελενσκυ: «Ποιος είσαι;
Είμαι ο Zelensky, ο πρόεδρος της Ουκρανίας.
Η ιταλική εφημερίδα Tempo με τίτλο «Η Ευρώπη θα διαθέσει άλλα 110 εκατομμύρια για την ξεχασμένη σύγκρουση στην Ουκρανία» αποδοκιμάζει την συνέχιση της βοήθειας προς την Ουκρανία.
1909726304_0_0_481_279_1440x900_80_0_1_9fc903cfa4fd66a41e4be516e6b2c13b.png

Τι συμβαίνει στο μέτωπο στην Ανατολική και Νότια Ουκρανία;

Εντυπωσιάζει η ρωσική προέλαση σε Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 15 Νοεμβρίου και πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένες προόδους. Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 14 Νοεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν οριακά ανατολικά της Ivanivka (20 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk) και δυτικά της Volodymyrivka (19 χλμ βορειοδυτικά του Svatove).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στα περίχωρα της Synkivka (9 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk) και γύρω από την Tymkivka (19 χλμ ανατολικά του Kupyansk) για να περικυκλώσουν την πόλη Kupyansk

Προέλαση ρώσων και στο Lyman Pershyi

Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν κοντά στο Lyman Pershyi (12 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk), το Kyslivka (22 χλμ νοτιοδυτικά του Kupyansk) και το Makiivka (22 χλμ βορειοδυτικά της Kreminna).
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην κατεύθυνση Kupyansk κοντά στη Synkivka, την Petropavlivka (7 χλμ ανατολικά του Kupyansk) και την Ivanivka και στην κατεύθυνση Lyman κοντά στη Nadiya (16χλμ δυτικά του Svatove) και στη δασική περιοχή Serebryanske.
Ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Kreminna στις 15 Νοεμβρίου, αλλά δεν έκαναν καμία προέλαση

Οι ρώσοι κερδίζουν έδαφος στο Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επιτίθενται κατά μήκος της βόρειας και νότιας πτέρυγας του Bakhmut στις 15 Νοεμβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 14 Νοεμβρίου δείχνουν τις ρωσικές δυνάμεις να επιχειρούν στα νοτιοδυτικά προάστια του Bakhmut και οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα επιχειρούσαν στις προσεγγίσεις στο Bakhmut πριν από τις 14 Νοεμβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στη βόρεια πλευρά του Bakhmut κοντά στο Berkhivka (4 χλμ βόρεια του Bakhmut) και στο Yahidne (2 χλμ βόρεια του Bakhmut) και παγίωσαν νέες θέσεις κοντά στη δεξαμενή Berkhivka.
Στοιχεία των Ρωσικών Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων (VDV) προσπαθούν να ανακτήσουν χαμένες θέσεις και προχώρησαν 500 μέτρα σε μια απροσδιόριστη περιοχή νότια της δεξαμενής Berkhivka…. οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν σχεδόν όλο το έδαφος που κατέλαβαν την άνοιξη-καλοκαίρι 2023 στην περιοχή Berkhivka και Yahidne.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε δασικές περιοχές κοντά στο Klishchiivka (7 χλμ. νοτιοδυτικά του Bakhmut) και απέκτησαν έδαφος στα βόρεια προάστια του οικισμού.
Οι ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις μάχονται για τον έλεγχο βασικών υψών κοντά στο Klishchiivka και ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να κρατούν τα βασικά υψώματα δυτικά του οικισμού.
Η Andriivka (10 χλμ. νοτιοδυτικά του Bakhmut) παραμένει αμφισβητούμενη ενώ οι ρωσικές δυνάμεις διατηρούν τον έλεγχο της Kurdyumivka (12 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τοπικές επιθέσεις νότια του Bakhmut στις 15 Νοεμβρίου και σημείωσαν επιβεβαιωμένα εδαφικά κέρδη.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 15 Νοεμβρίου δείχνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν οριακά νοτιοανατολικά 23 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut…

Οι Ρώσοι προελαύνουν προς Avdiivka θέμα χρόνου η κατάληψη της πόλης

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν γύρω από την Avdiivka στις 15 Νοεμβρίου και απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις από τις θέσεις τους κοντά στο σωρό απορριμμάτων βόρεια της Avdiivka και ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τουλάχιστον το 60% της βιομηχανικής περιοχής νότια του Avdiivka…
Οι ρωσικές δυνάμεις απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις από το Stepove (3 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka) και ότι ο οικισμός αμφισβητείται επί του παρόντος.
Επίσης οι ρώσοι προχώρησαν βόρεια του Pervomaiske (11 χλμ. νοτιοδυτικά της Avdiivka), ωθώντας τις ουκρανικές δυνάμεις σε υποχώρηση.
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν βιάζονται να προχωρήσουν βόρεια της Avdiivka για να αποφύγουν τις περιττές απώλειες.
Άλλη πηγή τόνισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν ταυτόχρονες επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Stepove, το Sieverne και το Pervomaiske. δυτικά της Kamianka (5 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka) κοντά στη μονάδα επεξεργασίας νερού και στην Βιομηχανική Ζώνη.

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν στην κατεύθυνση Avdiivka στις 15 Νοεμβρίου, αλλά δεν προχώρησαν.
Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν ανεπιτυχώς να επιτεθούν σε ρωσικές θέσεις κοντά στο σωρό απορριμμάτων και στη βιομηχανική περιοχή νότια της Avdiivka…
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 14 Νοεμβρίου δείχνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν τον έλεγχο του εργοστασίου οπτάνθρακα στην βορειοδυτική πλευρά της Avdiivka.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις