Ζωικά αντισυλληπτικά και αντιβιοτικά που βρίσκονται στα πιο δημοφιλή fast food

 

Μια νέα εργαστηριακή έκθεση

ανακάλυψε κτηνιατρικά φάρμακα και ορμόνες σε τρόφιμα που πωλούνται από μερικά από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια γρήγορου φαγητού στις ΗΠΑ. Αλήθεια μόνον στις ΗΠΑ;;; Αναρωτιόμαστε εμείς.. Γιατί μπορεί το άρθρο που θα διαβάσετε να αναφέρεται στις ΗΠΑ, αλλά ποιος μας λέει πως όλες κυρίως οι δυτικές χώρες δεν αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα;;; Και η χώρα μας φυσικά…

To thepeoplesvoice.com αναφέρει: Σύμφωνα με μια έκθεση Moms Across America (MAA) για τα κτηνιατρικά φάρμακα και τις ορμόνες, τα παιδιά των Αμερικανών μπορεί εν αγνοία τους να καταναλώνουν ένα ζωικό αντισυλληπτικό όταν τρώνε ένα σάντουιτς κοτόπουλου στο Chick-fil-A.

Τον Σεπτέμβριο, η MAA υπέβαλε δείγματα τροφίμων από 10 δημοφιλείς αμερικανικές αλυσίδες τροφίμων στο Health Research Institute , ένα μη κερδοσκοπικό εργαστήριο με έδρα την Αϊόβα που ελέγχει τα τρόφιμα για θρεπτική αξία, βιολειτουργικότητα, ρύπους και τοξίνες. Ζήτησαν από το εργαστήριο να ελέγξει τα δείγματα για περισσότερα από 100 κοινά κτηνιατρικά φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων αντιβιοτικών και ορμονών.

Το Defender αναφέρει: Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ένα σάντουιτς κοτόπουλου Chick-fil-A περιείχε νικαρβαζίνη , ένα αντιπαρασιτικό που λειτουργεί και ως αντισυλληπτικό πτηνών .

Το 60% των δειγμάτων από τις 10 κορυφαίες αλυσίδες γρήγορου φαγητού των ΗΠΑ περιείχε επίσης το αντιβιοτικό μονενσίνη , το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στους ανθρώπους και παραμένει μη εγκεκριμένο για ανθρώπινη χρήση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Ο Zen Honeycutt, ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του MAA, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα «σοκαριστικά» και «ανησυχητικά», ειδικά επειδή ορισμένες αλυσίδες γρήγορου φαγητού παρέχουν σχολικά γεύματα .

Η Honeycutt και άλλοι υποστηρικτές της υγιεινής διατροφής στις 17 Οκτωβρίου θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των δοκιμών στους αμερικανούς νομοθέτες κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης στο Κογκρέσο σχετικά με την τοξικότητα των τροφίμων στις ΗΠΑ.

« Τριάντα εκατομμύρια σχολικά γεύματα σερβίρονται στα παιδιά μας κάθε μέρα», είπε ο Honeycutt στο The Defender , «και για εκατομμύρια μη προνομιούχα παιδιά, αυτά τα τοξικά γεύματα είναι η μόνη τους πρόσβαση στη διατροφή». Αυτή πρόσθεσε:

«Ο αντίκτυπος εκατομμυρίων Αμερικανών, ιδιαίτερα παιδιών και νεαρών ενηλίκων, που καταναλώνουν ένα γνωστό ζωικό αντισυλληπτικό καθημερινά είναι ανησυχητικός.

«Με τα προβλήματα υπογονιμότητας να αυξάνονται, η αναπαραγωγική υγεία αυτής της γενιάς βρίσκεται μπροστά και στο επίκεντρο για εμάς, υπό το φως αυτών των αποτελεσμάτων».

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία δοκιμών γρήγορου φαγητού του MAA, ο δικηγόρος Michael Baum , ανώτερος συνεργάτης στο Wisner Baum είπε:

«Οι τοξίνες όπως αυτές που δοκιμάζουν οι μαμάδες σε όλη την Αμερική που βρέθηκαν στα μεγάλα φαστ φουντ δεν ανήκουν στο φαγητό κανενός, ειδικά στο φαγητό των παιδιών.

“Η επανειλημμένη έκθεση σε αυτά μπορεί να συσσωρευτεί και να προκαλέσει απροσδόκητες βλάβες – συγχαρητήρια στις μαμάδες σε όλη την Αμερική που έκαναν και δημοσιεύτηκαν αυτή η δοκιμή.”

Υπό την ηγεσία του Baum, η δικηγορική εταιρεία έχει κερδίσει δισεκατομμύρια δολάρια σε υποθέσεις απάτης καταναλωτών και ευθύνης προϊόντων εναντίον μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών και εταιρειών βιοεπιστημών, συμπεριλαμβανομένης της Bayer Corp. (πρώην Monsanto), Eli Lilly , Forest Labs, GlaxoSmithKline , Pfizer και άλλα.

Ο Baum πρόσθεσε: «Αυτές οι εταιρείες γρήγορου φαγητού θα πρέπει τώρα να λάβουν μέτρα για να εξαλείψουν τις τοξίνες από αυτό που προσφέρουν σε παιδιά και ενήλικες να φάνε».

Το Ινστιτούτο Ερευνών Υγείας εξέτασε δείγματα από τα Taco Bell, Chipotle, Dunkin’, Wendy’s, Domino’s, Burger King, Subway, Starbucks, Chick-fil-A και McDonald’s.

Μόνο τα προϊόντα της Chipotle και της Subway δεν είχαν ανιχνεύσιμα επίπεδα κτηνιατρικών φαρμάκων και ορμονών.

Οι δοκιμές βρήκαν μονενσίνη, ένα αντιβιοτικό που χρησιμοποιείται για την αύξηση της παραγωγής γάλακτος σε αγελάδες γαλακτοπαραγωγής , σε: McDonald’s Big Mac, Burger King’s Quarter Pounder, Domino’s extra pepperoni pizza, Wendy’s Cheeseburger, Dunkin’s λουκάνικο, αυγά και τυρί Breakfast Sandwich και Taco Bell’s Supreme Bell’s.

Το σάντουιτς Dunkin, η πίτσα Domino και το Double-Smoked Bacon, Cheddar & Egg Sandwich των Starbucks είχαν ίχνη ναρασίνης, ενός αντιβιοτικού που χρησιμοποιείται στα ζώα και τα πουλερικά. Το Wendy’s Cheeseburger περιείχε επίσης σημαντική ποσότητα ναρασίνης .

Η μονενσίνη και η ναρασίνη είναι αντιβιοτικά ιονοφόρα που δρουν αυξάνοντας τη διαπερατότητα ιόντων των κυτταρικών μεμβρανών. Χρησιμοποιούνται κυρίως για την πρόληψη της κοκκιδίωσης , μιας εντερικής παρασιτικής λοίμωξης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις