Ναζίνο: το νησί των κανιβάλων (Σιβηρία) Η ιστορία φρίκης ενός σοβιετικού... πειράματος


Ο Μπολσεβίκος Εβραίος Γκένριχ Γιάγκοντα αρχηγός  της μυστικής αστυνομίας του Στάλιν, της ΕΣΣΔ δημιούργησε ένα  σύστημα  που εξόντωνε τους πάντες.
Άστεγοι, κρατούμενοι, κουλάκοι, ηλικιωμένοι, παιδιά, απλοί άνθρωποι συνέθεταν την ομάδα που επρόκειτο να οδηγηθούν στης Σιβηρία για να ξεκινήσουν τις καλλιέργειες. 

Περίπου 5.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νησάκι κοντά στο χωριό Ναζίνο  Οι φρουροί είχαν στη διάθεσή τους 20 τόνους αλεύρι για να μοιράσουν στους χιλιάδες ανθρώπους που είχαν μεταφερθεί στο νησάκι.  Η διανομή ήταν δύσκολη καθώς ξεσπούσαν επιθέσεις από αυτούς που ήθελαν μεγαλύτερη μερίδα.

Στο νησί δεν υπήρχε τίποτα: καμία εγκατάσταση για να μείνουν, καθόλου φαγητό εκτός από το αλεύρι που τους έδωσαν.
Κάποιοι προσπάθησαν να φύγουν από το νησί φτιάχνοντας αυτοσχέδιες βάρκες, ωστόσο είτε πνίγηκαν στον ποταμό είτε πέθαναν από τα πυρά των φρουρών που κυνηγούσαν όσους προσπαθούσαν να ξεφύγουν.

Τα πτώματα άρχισαν να συσσωρεύονται στο νησί από αυτούς που πέθαναν από τους φρουρούς ή τις συμμορίες, ή από την πείνα, τις αρρώστιες και το κρύο.

Οι απεγνωσμένοι «κάτοικοι» του νησιού δεν άργησαν να στραφούν στον κανιβαλισμό, για να επιβιώσουν ήδη από την πρώτη εβδομάδα Οι γιατροί από τις πρώτες μέρες ανέφεραν ότι εντόπισαν πέντε πτώματα με σημάδια κανιβαλισμού. Τα νέα έφτασαν ως το Τομσκ, ωστόσο η απάντηση ήταν να στείλουν άλλους 1.200 κρατούμενους στο νησί.
Σύντομα άνθρωποι άρχισαν να δολοφονούνται με μοναδικό σκοπό να φαγωθούν,
Παραμένει καταγραμμένη η κυνική παραδοχή ενός ποινικού ότι «τους σφάζαμε και ξεριζώναμε καρδιά και συκώτι για να τα ψήσουμε στη φωτιά»..
Πολλά άτομα δέθηκαν και φαγώθηκαν  ζωντανοί.

Οι φρικαλεότητες που συνέβησαν εκεί και η ιστορία του Νησιού των Κανιβάλων θα είχε ξεχαστεί για πάντα αν δεν υπήρχε ο  Βασίλι Βελίτσκο.
Έπρεπε όμως να έρθει το 1989 και ο αποχαρακτηρισμός των φακέλων της υπηρεσίας των Γκούλαγκ για να βρεθεί η αναφορά Βελίτσκο

Αυτοί που χάθηκαν στο νησί ήταν μόνο 1% αυτών που πέθαναν εκείνη τη χρονιά. Υπήρξαν πολλά άλλα Ναζίνο· απλώς δεν ξέρουμε γι΄ αυτά

















ΠΗΓΗ


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις