Οι «Simpsons» προέβλεψαν το 2005 πόλεμο μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου το φθινόπωρο του… 2023!

 Οι «Simpsons» προέβλεψαν το 2005 πόλεμο μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου το φθινόπωρο του… 2023!

Ένα επεισόδιο της περιβόητης

σειράς Simpsons που προβλήθηκε το 2005 είχε προβλέψει το «Oppenheimer» και ένα πόλεμο στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου που θα λάβει χώρα το φθινόπωρο του 2023, δηλαδή σε λίγους μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Simpsons μεταξύ άλλων έχουν προβλέψει μέσω των επεισοδίων τους, τον πόλεμο στην Ουκρανία, το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, την εκλογή του Τραμπ και την πανδημία του Covid-19!

 

Στο επεισόδιο «Home away from Homer» που προβλήθηκε το 2005 και αφορά το φθινόπωρο του 2023, προβλέπεται πόλεμος στα Βαλκάνια.

Στο ίδιο επεισόδιο που διαδραματίζεται την ίδια χρονιά, οι Simpsons έρχονται στο θέατρο όπου παρουσιάζουν την ταινία Oppenheimer.

Είναι 2023 και η ταινία Oppenheimer είναι στους κινηματογράφους.

Η πρόσφατη τραγωδία του βαθυσκάφους «Τιτάν» είναι ένα καλό παράδειγμα που υπενθυμίζει γιατί δεν πρέπει να υποτιμώνται οι προβλέψεις της σειράς που είναι πάρα πολλές και εξοργιστικά επιτυχείς.

Οι θαυμαστές του τηλεοπτικού έργου θυμήθηκαν τη σκηνή κατά την οποία το υποβρύχιο απέπλευσε στον βυθισμένο Τιτανικό και ο κύριος χαρακτήρας άρχισε να ξεμένει από οξυγόνο.

Μπορεί το σενάριο να μην είναι ολόιδιο, ωστόσο υπάρχουν πολλές τρομακτικές ομοιότητες, αφού και στο Titan υπήρχε ένας πατέρας με το παιδί του.

Φυσικά, όπως επισημαίνουν πολλοί, το The Simpsons προβάλλεται από το 1989 με εκατοντάδες επεισόδια, οπότε φαίνεται λογικό πολλά σενάρια του να μοιάζουν όντως με πραγματικά γεγονότα.

Τουλάχιστον έτσι αυτοκαθησυχάζονται…

Πάντως, όπως και να έχει, η πρόβλεψη για πόλεμο το 2023.

Άλλωστε το τελευταίο χρονικό διάστημα Κόσοβο και Σερβία έφτασαν πολύ κοντά στην ένοπλη σύγκρουση μεταξύ τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

 

 

 

Σχόλια

  1. "ΤΗΕ ΒΕST NAME"
    Το να πετυχεις 2 πραγματα ταυτοχρονα, οπως η ταινια οπενχαιμερ και πολεμο στο κοσσοβο ειναι αν μη τι αλλο πολυ δυσκολο.
    Καποιοι λενε οτι ειναι απλα "λαγος" δηλαδη ενα μηνυμα του τι εχουν σκοπο να κανουνε καποιοι.
    Ομως αλλο ο πολεμος και αλλο η ταινια.
    Ο πολεμος μπορει να στηθει, αν και αυτο για πολλους λογους μπορει να αλλαξει γιατι οι μεταβλητες στο πεδιο -διπλωματικο και μη- ειναι πολλες, και μια κινηση απο ενα ασχετο κρατος μπορει να αλλαξει πολλα σχεδια, παρ'ολα αυτα μια επεμβαση και ενα επεισοδιο μπορουν παντα να στηθουνε.
    Μια ταινια ομως η οποια βγαινει μετα απο 15-20 χρονια, και η σειρα το λεει αυτο πολυ πριν γινει, ειναι πολυ περιεργο.
    Αν πεσει παντος μεσα, τοτε σιγουρα κατι βρωμαει.
    Για μενα -ως γραφικος- η ο συγγραφεας της σειρας εχει ακρες πολυ δυνατες μεσα σε περιεργες κυβερνητικες οργανωσεις, η εχει προσβαση σε συστημα ΑΙ "προβλεψης του μελλοντος" μια μηχανη ας πουμε οπου μπορουνε να δουνε στιγμιοτυπα απο ενα πιθανο μελλον, και μας τα δινει μεσω της σειρας ως προειδοποίηση, για το τι μας περιμενει στο μελλον. Με αλλα λογια θα μπορουσε και να μας προειδοποιει ωστε να λαβουμε τα μετρα μας.
    Η ακομη και να μας το τριβει στα μουτρα μας λεγοντας μας οτι "εμεις ετσι θα το κανουμε, δειτε το και αντε γ@μηθητε, δεν μπορειτε να μας σταματησετε".
    Ολα ειναι πιθανα πλεον.
    Το φθινοπωρο ειναι κοντα παντος, για να δουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις