Η Ρωσία αποφάσισε να φτάσει μέχρι τέλους - Το ΝΑΤΟ δεν θα πάρει απολύτως τίποτα από την Ουκρανία ούτε καν το Κίεβο, όλα κρίθηκαν ...!!!

Η Ρωσία αποφάσισε να φτάσει μέχρι τέλους - Το ΝΑΤΟ δεν θα πάρει απολύτως τίποτα από την Ουκρανία ούτε καν το Κίεβο, όλα κρίθηκαν 

Στους 18 μήνες της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης

της Ρωσίας, υπήρχαν εικασίες, δημοσιεύματα, αμφίσημες δηλώσεις και γεωπολιτικές εκτιμήσεις σχετικά με το πού θα σταματήσει ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία και με ποια εδαφικά κέρδη θα θεωρείται Μόσχα κατοχυρωμένη.
Ειδικά μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση των Ουκρανών, πολλοί αναλυτές εκτίμησαν πως η Ρωσία με τα εδάφη που έχει ήδη προσαρτήσει (Donetsk, Lugansk, Zaporizhia, Kherson) μαζί με Οδησσό και Kharkiv θα είναι ευχαριστημένη.
Ωστόσο Ρώσοι αναλυτές, στρατιωτικοί και ιστορικοί – όλοι με το κοινό γνώρισμα πως βρίσκονται πολύ κοντά στη ρωσική ηγεσία – εκτιμούν με δηλώσεις τους στην Pravda, πως η Ρωσία δεν θα ησυχάσει ποτέ, εάν δεν καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία.

Η ενδιαφέρουσα...πρόταση

Όλα άρχισαν από την τροχιοδεικτική βολή του επιτελάρχη του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, Stian Jenssen, o οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας ένταξης της Ουκρανίας στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο με την ταυτόχρονη παράδοση κάποιων εδαφών στη Ρωσία.
Στη συνέχεια το ΝΑΤΟ προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως υποστηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.
Η Βορειοατλαντική Συμμαχία προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από την δήλωση του Jenssen, που προκάλεσε μεγάλο σάλο.
Το Κίεβο επέδειξε μια πολύ έντονη αντίδραση στις δηλώσεις του Jenssen.
Ο βοηθός του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, Mikhail Podolyak, διαπίστωσε ότι μια τέτοια «περίεργη» πρόταση θα οδηγούσε στην «ήττα της δημοκρατίας».
Ρώσοι αξιωματούχοι απάντησαν λέγοντας ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να συνάψουν καμία απολύτως συμφωνία με το ΝΑΤΟ.
Ο Dmitry Medvedev αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, βρήκε την ιδέα «ενδιαφέρουσα» επειδή όλα τα εδάφη της Ουκρανίας θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως αμφισβητούμενα.
Οι αρχές της Ουκρανίας θα πρέπει στη συνέχεια να παραχωρήσουν το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Αρχαίας Ρωσίας και να μετακομίσουν στο Lviv, είπε ο Medvedev.

Πώς να λυθεί το πρόβλημα με το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να θυμάται ότι η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση αφού η συμμαχία αγνόησε το «τελεσίγραφο» της Ρωσίας το 2021 προς τη Δύση να επιστρέψει το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο στα σύνορα του 1997.
Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και απόστρατος συνταγματάρχης Viktor Litovkin πιστεύει ότι δεν πρέπει να δεχτεί κανείς μια τέτοια πρόταση, όπως αυτή του Jenssen.
«Η Ουκρανία δεν θα αποστρατιωτικοποιηθεί ούτε θα αποναζιστικοποιηθεί εντός των υπολειπόμενων συνόρων της.
Κατά συνέπεια, ούτε η ασφάλεια της Ρωσίας θα διασφαλιστεί.
Στην πραγματικότητα, προτείνουν παράδοση και όχι εδάφη.
Είναι τουλάχιστον άβολο να έχεις έναν τόσο άστατο γείτονα όπως το Κίεβο.
Αυτό το πρόβλημα πρέπει να λυθεί μια για πάντα», πιστεύει ο ειδικός.
map.jpeg

«Η Ρωσία πρέπει να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία»

Η Μαύρη Θάλασσα ξεχωρίζει ως ένα ιδιαίτερο θέμα. Είναι επιτακτική ανάγκη η Ρωσία να αποκόψει την Ουκρανία από τη Μαύρη Θάλασσα.
Ο ιστορικός Igor Pykhalov πιστεύει ότι όλες οι χώρες του κόσμου οικοδομούν τις πολιτικές τους με βάση τα δικά τους συμφέροντα και η Ρωσία δεν αποτελεί εξαίρεση.
«Οι ΗΠΑ άρπαξαν το μισό Μεξικό και δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν τίποτα.
Σε μια τέτοια κατάσταση, η Ρωσία θα πρέπει να καταλάβει ολόκληρη την επικράτεια της Ουκρανίας μέχρι τα σύνορα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης», σημειώνει ο ιστορικός.
«Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μεταπολεμικά δυτικά σύνορα της ΕΣΣΔ ιστορικά συμπίπτουν με τα δυτικά σύνορα της Αρχαίας Ρωσίας και το ίδιο το Κίεβο ήταν το κέντρο του αρχαίου ρωσικού κράτους.
Σύμφωνα με ειδικούς, το να αφήσουμε ένα κομμάτι της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν έχει κανένα νόημα, καθώς η Ρωσία θα πρέπει στη συνέχεια να αντιμετωπίσει τη βία για πολλές δεκαετίες μετά.
«Εφόσον η Ρωσία έχει κινητοποιηθεί πρέπει να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση και να συνεχίσουμε τις εχθροπραξίες μέχρι την τελική νίκη.
Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να πάρει τίποτα από την Ουκρανία», καταλήγουν.

Μέχρι τέλους η ειδική επιχείρηση

Ο ειδικός επί των στρατιωτικών θεμάτων και πολιτικός επιστήμονας Andrei Koshkin πιστεύει ότι η σύγκρουση θα τελειώσει μόνο με τους όρους της Ρωσίας.
«Είναι απαράδεκτο να υποθέσει κανείς ότι κάποιος άλλος μπορεί να αποφασίσει κάτι για τη Ρωσία.
Ήταν οι δυτικές χώρες - το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ - που έσυραν τη Ρωσία στη σύγκρουση με την Ουκρανία και σίγουρα δεν θα έπρεπε να τους δοθεί το δικαίωμα να λαμβάνουν αποφάσεις.
Έχουν αποφασίσει αρκετά, έχοντας δημιουργήσει μια πληθώρα προβλημάτων για έναν αιώνα μπροστά.
Η Ρωσία πρέπει να πάει την ειδική επιχείρηση μέχρι το τέλος και να κερδίσει», κατέληξε.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις