Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ SHALANDA YOUNG

 

Τον Απρίλιο,

η ιστοσελιδα ανέφερε τη σύλληψη της Shalanda Young, μιας συνεργατιδας του Μπάιντεν που επέβλεπε το Γραφείο Προϋπολογισμού και Διαχείρισης και έστειλε μυστικά 17 δισεκατομμύρια δολάρια στην PrivatBank, μια εξέχουσα ουκρανική τράπεζα γνωστή για το ξέπλυμα άφθονων ποσών εγκληματικών μετρητών. Κατηγορούμενη για προδοσία και εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η Γιανγκ επρόκειτο να δικαστεί τον Μάιο, αλλά όπως συμβαίνει μερικές φορές στον Κόλπο του Γκουαντάναμο, πέθανε απο ατυχημα εβδομάδες πριν από την ημέρα της στο δικαστήριο.

Στις 7 Μαΐου, η Γιανγκ γλίστρησε σε μια λακκούβα με νερό έξω από την πόρτα του κελιού της, σπάζοντας το κρανίο της όταν έπεσε προς τα πίσω στο τσιμεντένιο πάτωμα. Το κεφάλι της έσπασε σαν  πεπόνι. Χυθηκε αίμα και εγκεφαλονωτιαίο υγρό στο πάτωμα. Το σώμα της συσπάστηκε βίαια σαν να βρισκόταν στη δίνη μιας μεγάλης κρίσης.

Μεταφέρθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο του Γκουαντάναμο και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Το ιατρικό προσωπικό έκρινε ότι το βάρος της Γιανγκ συνέβαλε στη σοβαρότητα της πτώσης. Προσδιόρισαν την πρόσκρουση στη βάση του κρανίου που κατέστρεψε ανεπανόρθωτα ζωτικά κέντρα στον μεσεγκέφαλο και το εγκεφαλικό στέλεχος και ότι η «εγκεφαλική αιμορραγία και το κάταγμα του πρόσθιου και του μέσου κρανιακού βόθρου» ήταν οι κύριοι παράγοντες του θανάτου της.

Μια πηγή του GITMO είπε ότι ο αντιναύαρχος Darse E. Crandall λυπήθηκε για τον πρόωρο θάνατο της Young επειδή ανυπομονούσε να ασκήσει δίωξη εναντίον της υπόθεσης JAG.

Ένας καθαριστης, πρόσθεσε, είχε σφουγγαρίσει τη σειρά των κελιών πέντε λεπτά πριν η Γιανγκ, η οποία δεν θεωρούνταν βίαιος δράστης ή επικίνδυνη διαφυγής, βγει από το κελί για μια συνάντηση με τον δικηγόρο της, ο οποίος είχε φτάσει στο GITMO μία ώρα νωρίτερα. Ο καθαριστης προφανώς είχε χυσει νερό κοντά στο κελί του Γιανγκ και δεν κατάφερε να στεγνώσει το πάτωμα.

Ο καθαριστης και η συμβεβλημένη εταιρεία υγιεινής ανακρίθηκαν για λίγο. Απαλλάχθηκαν από την εγκληματικότητα, χωρίς να έχουν κανένα κίνητρο να στήσουν την πτώση της Γιανγκ. Ο καθαριστης είπε ότι έκανε ένα αθώο αλλά ασυγχώρητο λάθος. Έτσι, ο θάνατος της Young κρίθηκε ως ατύχημα.

Πιέσαμε την πηγή μας για διευκρίνιση σχετικά με τη φαινομενικά ανέμελη ασφάλεια του GITMO, καθώς ήταν η πρώτη που ακούσαμε για κρατούμενους να εγκαταλείπουν τα κελιά χωρίς χειροπέδες και τουλάχιστον δύο φρουρούς.

«Κοίτα, δεν υπάρχει δικαιολογία. Και δεν είναι κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι. Ο στρατός ζει με σύνταγμα και SOP. Η Young ήταν αυτό που θα λέγατε υπόδειγμα τρόφιμου. Ένας φρουρος βρισκόταν τρία πόδια μακριά από το ατύχημα και αν είχε τρέξει και δεν είχε σπάσει το κεφάλι της, θα είχε χτυπήσει σε μαγνητικά σφραγισμένες πόρτες και στις δύο άκρες του μπλοκ.» 





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις