«Βρυχάται» ο ήλιος!!! Οι Ρώσοι επιστήμονες προειδοποιούν


Επιστήμονες από το Ρωσικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής κατέγραψαν τρεις μετρήσιμες μέτριες εκλάμψεις στην επιφάνεια του ήλιου την Κυριακή.
Μία από αυτή διήρκεσε 14 λεπτά και προκάλεσε παρεμβολές μετάδοσης ραδιοκυμάτων. Πιο ισχυρές εκρήξεις ενδέχεται να σημειωθούν την Δευτέρα και την Τρίτη.

Όπως μεταδίδεται στην Ρωσία:
Την Κυριακή υπήρξαν τρεις μετρήσιμες εκλάμψεις μεσαίου μεγέθους στον ήλιο, μία από τις οποίες διέκοψε ακόμη και τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις στην Γη. Αυτό ανέφερε το Ρωσικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής, που πήρε το όνομά του από τον ακαδημαϊκό και γεωφυσικό Yevgeny Fyodorov.

Το RIA Novosti παραθέτει μια αναφορά:

“Στις 11:26 ώρα Μόσχας, μια έκρηξη [μεγέθους] M1.1 με διάρκεια 14 λεπτών καταγράφηκε στην ομάδα σημείων 3372 (N21E30). Η έκρηξη συνοδεύτηκε από παρεμβολές σε ραδιόφωνο βραχέων κυμάτων .”

Στις 18:08 και στις 20:46 ώρα Μόσχας σημειώθηκαν δύο ακόμη εκρήξεις μεγέθους M1,8 και M4,0 (4μW/m²) αντίστοιχα..

Όπως μεταδίδεται αυτές τις μέρες είναι πιθανό να συμβούν εκλάμψεις κατηγορίας Χ, συμπεριλαμβανομένων των εκλάμψεων πρωτονίων! Οι εκρήξεις της κατηγορίας Χ είναι οι μεγαλύτερες εκρήξεις στο ηλιακό σύστημα. Αναμένεται επίσης επιδείνωση των συνθηκών διάδοσης των ραδιοκυμάτων στην ατμόσφαιρα της γης.

Οι εκλάμψεις στον Ήλιο μπορούν να προκαλέσουν γεωμαγνητικές καταιγίδες στη Γη, οι οποίες με τη σειρά τους διακόπτουν τα ηλεκτρικά δίκτυα και επηρεάζουν τις μεταναστευτικές διαδρομές για τα πουλιά και άλλα ζώα. Ως αποτέλεσμα, οι ισχυρές ηλιακές καταιγίδες προκαλούν διακοπές στις επικοινωνίες βραχέων κυμάτων και στα συστήματα πλοήγησης και διακυμάνσεις της τάσης ή διακοπές ρεύματος στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις