ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΕΡΕΣ.....ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ....!!!

 

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου εναρξη δευτερης ημερας της διαδικασιας....



Ο Τζορτζ Μπους ήταν πρόεδρος λιγότερο από ένα χρόνο όταν οι σκέψεις για πλούτο, δύναμη και επιρροή κατέστρεψαν το εύπλαστο μυαλό του και τον έθεσαν σε μονόδρομο προς το κακό. Επηρεασμένος από έναν αντιπρόεδρο του οποίου η ανηθικοτητα και η αυθάδεια επισκίασαν τις δικες του, ο Μπους μετέτρεψε το Οβάλ Γραφείο σε ένα άντρο αχρειων, όπου ο ίδιος και η απαισια του φυλή σχεδίαζαν να "σκοτώσουν τρία πουλιά με μια πέτρα", όπως λέει μια παροιμία. 

Βρείτε έναν τρόπο να νομιμοποιήσετε την κατάσχεση ξένου πετρελαίου ενώ ταυτόχρονα θα συλλάβετε και θα επωφεληθείτε από τα εκτεταμένα κοιτάσματα οπίου που καλύπτουν το απέραντο τοπίο του Αφγανιστάν".

 Επίσης, φυσικά, ήθελε να ολοκληρώσει αυτό που είχε ξεκινήσει ο πατέρας του στο Ιράκ — καθαίρεση ή δολοφονία του Σαντάμ Χουσεΐν. Επιπλέον, ο Μπους ένιωθε ότι οι Αμερικανοί είχαν πάρα πολλές ελευθερίες και προσπαθούσε απεγνωσμένα να περιορίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που αγαπούν οι Αμερικανοί.

Αυτό ήταν το εναρκτήριο μήνυμα του αντιναύαρχου Darse E. Crandall, καθώς το δικαστήριο του George W. Bush συνεχίστηκε το πρωί της Παρασκευής στο Γκουαντάναμο.

Παραδόξως, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Μπους, Ντέιβιντ Αουφχάουζερ, είπε ότι θα παραιτηθεί από την εναρκτήρια δήλωση, αντ' αυτού θα επέλεγε να κάνει παρατηρήσεις αφότου η JAG επανέλαβε την υπόθεσή της.

Το πρώτο στοιχείο που προσέφερε ως αποδεικτικό στοιχείο ο υποναύαρχος Crandall ήταν μια μικροκασέτα με τρεις ξεχωριστές φωνές: τον George W. Bush, τον Dick Cheney και τον Donald Rumsfeld. Τρεις ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες, είπε στην επιτροπή, είχαν συγκρίνει ψηφιακά τις φωνές στην κασέτα με περισσότερες από 150 δημοσίως διαθέσιμες ηχογραφήσεις των τριών ανδρών και διαπίστωσαν με εύλογη βεβαιότητα (97,5%) ότι οι φωνές ανήκαν όντως στους Μπους, Τσένι και Ράμσφελντ.

«Δεν γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία που έγινε αυτή η συνομιλία, αλλά μπορούμε να συμπεράνουμε μέσα από τη συνομιλία ότι ήταν περίπου τρεις μήνες πριν από την 11η Σεπτεμβρίου», είπε ο υποναύαρχος Crandall και πάτησε το κουμπί αναπαραγωγής.

Μπους: «Αν το κάνουμε αυτό, πρέπει να "μπούμε όλοι μέσα", ξέρετε. Και αφού ολοκληρωθεί, θα χρειαστούμε μια καλή δικαιολογία για να πουλήσουμε στο Κογκρέσο και να "καθαρισουμε τα χέρια μας", θα πρέπει να είναι καθαρά».

Τσένι: «Δεν θα είναι συνδεσμοί δικοι μας. Και τα χέρια μας θα λουστούν με χλωρίνη».

Μπους: «Πόσο θα κοστίσει αυτό;»

Cheney: «Ποιος νοιάζεται; Δεν είναι τα χρήματά μας (ο Τσένι γελάει) και γινόμαστε πλουσιότεροι με έξοδα των φορολογουμένων. Μπορώ να ρυθμίσω τα πάντα, αλλά χρειάζομαι την εντάξει σου σε αυτό."

Ράμσφελντ: «Αν το θέλουμε για τον Σεπτέμβριο, δεν έχουμε πολύ χρόνο προετοιμασίας, ίσως 3 μήνες».

Τσένι: «Ντον, η κυβέρνηση λειτουργεί αποτελεσματικά όταν το χρειαζόμαστε. Το κάνουμε αυτό και πολλές πληροφορίες που δεν θέλουμε να δημοσιοποιηθούν εξαφανίζονται για πάντα. Κατηγορούμε τον Μπιν Λάντεν -δεν νομίζω ότι τον χρειαζόμαστε πια- και αφού η σκόνη κατακάθεται στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, βομβαρδίζουμε τα σκατά από την Καμπούλ. Κανείς δεν νοιάζεται αν καταστρέψουμε κάποια αρχαία πέτρινα κτίρια και καλύβες από αχυρα. Και μπορείτε να επιδείξετε τα λαμπερά νέα όπλα."

Μπους: «Και θα το πιστεψει ο κόσμος; Θα πιστέψουν ότι κάποιοι κακοι Τζιχαντιστές κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την πιο εξελιγμένη και θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία και στο αμερικανικό έδαφος; Είμαι υπέρ της δολοφονίας των γαμημένων, Ντικ, αλλά θα το πιστέψουν;»

Τσένι: «Είσαι ο πρόεδρος, Τζορτζ, θα πιστεύουν ό,τι τους πεις να πιστέψουν».

Ο υποναύαρχος Κράνταλ διέκοψε την κασέτα. «Αυτή προφανώς δεν είναι η πρώτη συζήτηση που είχαν για τον σχεδιασμό της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό από μόνο του λέει πολλά και…»

Ο Aufhauser στάθηκε, προβάλλοντας αντίρρηση. «Αυτό φαίνεται πολύ ακατάλληλο. Ξαφνικά έχεις μια μαγική ταινία, ένα όπλο που καπνίζει και περιμένεις να αποδεχτούμε τη νομιμότητά του. Μέχρι τώρα, η υπερασπιση δεν γνώριζε την κασέτα. Δεν θα ήταν σωστό να μας δώσετε ένα αντίγραφο, οπότε θα μπορούσαμε και εμείς να το ελέγξουμε για αυθεντικότητα...?...Θα μπορούσατε να μας πείτε, παρακαλώ, από πού πήρατε αυτήν την κασέτα;»

«Μπορώ: Ο Ράμσφελντ τα κατάφερε. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ανακαλύφθηκε ανάμεσα στα προσωπικά του υπάρχοντα αφού αυτοκτόνησε στο δικαστήριο του», είπε ο υποναύαρχος Κράνταλ.

«Γιατί να είχε κάνει μια ηχογράφηση που θα μπορούσε τελικά να τον ενοχοποιήσει;» ρώτησε ο Aufhauser.

«Πώς πρέπει να ξέρω, και αυτό δεν μας ενδιαφέρει. Ίσως ήθελε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε περίπτωση που το σχέδιο πήγαινε στραβα και ο Τζορτζ και ο Ντικ προσπάθουσαν να του ρίξουν την ευθύνη, αλλά δεν κάνω εικασίες, μόνο γεγονοτα. Και το γεγονός είναι ότι είναι ο Τζορτζ, ο Ντικ και ο Ντον σε αυτήν την κασέτα», είπε σαρδόνια χαμογελωντας ο υποναύαρχος Κράνταλ.

Ο Aufhauser ρώτησε γιατί, αν η κασέτα ήταν αυθεντική, ο Τσένι δεν καθόταν δίπλα στον Μπους ως συγκατηγορούμενος.

«Επειδή έφυγε από τη χώρα το ίδιο βράδυ που συνελήφθη ο Τζορτζ. Μια ενδιαφέρουσα σύμπτωση, δεν νομίζετε;» ρώτησε ο αντιναύαρχος Κράνταλ και έπαιξε την κασέτα.

Μπους: «Τι είδους θύματα υπολογιζουμε;»

Τσένι: «Λοιπόν, μερικές χιλιάδες, ίσως και περισσότερες».

Μπους: «Ω, αυτό δεν είναι τόσο καλό».

Ράμσφελντ: «Κάθε μάχη έχει παράπλευρες ζημιές. Πρέπει να αποδεχτούμε τη δικη μας».

Μπους: «Αρκεί να μην κατηγορούμαστε για αυτό».

Τσένι: «Όπως είπα, αυτό δεν θα συμβεί».

Ενώ έπαιζε η κασέτα, ο Μπους φαινόταν αδιάφορος, κοιτάζοντας απλά τον τοίχο καθώς ο δικηγόρος του αμφισβήτησε την αλήθεια της κασέτας.

«Πριν ακούσουμε περισσότερα, ναύαρχε Κράνταλ, θα μπορούσαμε να διακόψουμε μέχρι τη Δευτέρα, έτσι ώστε η υπερασπιση, με τη συγκατάθεσή σας, να έχει την αυθεντικότητα αυτής της ταινίας το Σαββατοκύριακο. Ζητώ επίσης με σεβασμό αντίγραφα τυχόν πρόσθετων αποδεικτικών στοιχείων που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε και για τα οποία δεν έχουμε ενημερωθεί», είπε ο Aufhauser.

«Όπως σας υπενθύμισαν στο παρελθόν, αυτή δεν είναι μια πολιτική δίκη. Δεν χρειάζεται να ικανοποιησουμε αυτό το αίτημα. Αλλά θα σας δώσω ένα αντίγραφο της κασέτας και το Σαββατοκύριακο», είπε ο υποναύαρχος Crandall.

Έβαλε το δικαστήριο σε διακοπή μέχρι τη Δευτέρα το πρωί.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ   SINOMOSIOLOGOS

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατυρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....


















ΠΗΓΗ











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις