ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΕΡΕΣ....ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (ΚΟΜΜΑΤΙ 1)

 

Ο υποναύαρχος Darse E. Crandall ξεκινησε

τις διαδικασίες της Δευτέρας διαβάζοντας ένα χειρόγραφο σημείωμα που είχε δώσει ο Dick Cheney στον George W. Bush τον Ιούνιο του 2001. Οι ειδικοί στην ανάλυση της γραφής, είπε στην επιτροπή, είχαν επαληθεύσει το κείμενο και την υπογραφή του Cheney.

«Κατά την ομιλία μας την Τρίτη, επικοινωνήσαμε με επαφές. Είναι επί ταπητος εάν η τιμή είναι σωστή. Θέλουν πολλά λεφτά. Είναι ασήμαντο σε σύγκριση με αυτό που θέλουμε να κάνουμε μακροπρόθεσμα. Μισό μπροστά, μισό όταν τελειώσετε. Θα πρέπει να βρεθούμε για μεσημεριανό γεύμα σύντομα στη Νέα Υόρκη ή την Ουάσιγκτον», είπε ο υποναύαρχος Κράνταλ.

Εν συνεχεία, ο δικηγόρος του Μπους, Ντέιβιντ Αουφχάουζερ, αμφισβήτησε την αυθεντικότητα της επιστολής, απαιτώντας να μάθει πώς η JAG είχε ως δια μαγείας στην κατοχή της ένα κομμάτι χαρτί ηλικίας άνω των 20 ετών και υποστηρίζοντας ότι το μήνυμα ήταν τόσο ομιχλωδες που κανένα λογικό ή έξυπνο άτομο δεν μπορούσε να κατηγορησει καποιους ως εγκληματίες απο πρόθεση.

Ο Aufhauser ίδρωσε, σκούπιζε τον ιδρώτα από το μέτωπό του και φαινόταν φανερά αγχωμένος. Η μέρα του δεν είχε ξεκινήσει καλά. Πριν από το δικαστήριο, παραδέχτηκε στον υποναύαρχο Crandall ότι ο εμπειρογνωμονας επι των ψηφιακων μεσων  του είχε επικυρώσει τη μικροκασέτα που παρουσιάστηκε σε αποδεικτικά στοιχεία την Παρασκευή και παραδέχθηκε ότι οι φωνές στην κασέτα «πιθανότατα» ήταν του Ράμσφελντ, του Μπους και του Τσένι.

Κοίταξε το σημείωμα και το ονόμασε «απλες υποθεσεις».

«Ο πελάτης σας δεν είναι ικανός στην καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων», είπε ο υποναύαρχος Crandall. «Αυτό βρέθηκε μεταξύ άλλων αποδεικτικών στοιχείων που κατασχέθηκαν στο ράντσο του στο Κρόφορντ. Κοιτάξτε, αυτή η επιτροπή παραδέχεται ελεύθερα ότι ο Τσένι έκανε όλο τον σχεδιασμό για την 11η Σεπτεμβρίου. Ο Μπους σίγουρα δεν έχει το μυαλό να το κάνει. Μέχρι να πιάσουμε τον Τσένι και θα τον πιάσουμε, δεν θα τα ξέρουμε όλα. Αλλά ο Μπους είχε την τελική εξουσία και έκανε κατάχρηση της εξουσίας του για να διεξαγάγει πόλεμο σε αυτή τη χώρα και τον κόσμο. Η επιτροπή, όχι εσείς, κύριε Aufhauser, θα αποφασίσει ποια στοιχεία είναι έγκυρα. Είχατε την ευκαιρία να ακούσετε ολόκληρη την κασέτα. η επιτροπή αξίζει αυτό το προνόμιο».

Συνέχισε την κασέτα:

Τσένι: «Όσο λιγότερα γνωρίζετε αυτή τη στιγμή, τόσο το καλύτερο. Λογική άρνηση. Απλώς πρέπει να εμπιστευτείς ότι ξέρω τι κάνω, Τζορτζ».

Ράμσφελντ: «Πρέπει να είναι λιγο πολυπλοκο αυτο. Δεν θέλω να είμαι αυτός που θα εξηγήσει γιατί λείπουν 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια ή πού πήγαν».

Τσένι: «Κανείς από εμάς δεν θα χρειαστεί να εξηγήσει τίποτα».

Μπους: «Κι αν οι φίλοι σου στο εξωτερικό το γαμήσουν, Ντικ; Σε οποιοδήποτε σχέδιο, ένα εκατομμύριο γαμημένα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά. Δεν θέλουμε να "τσιμπηθούμε στον κώλο" αν αυτό πάει στραβα».

Τσένι: «Πιστέψτε με, θα έχω προγραμματίσει τα παντα για κάθε ενδεχόμενο. Αν συμβεί κάποιο ατύχημα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο πολεμο για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά και να το καλύψουμε. Δεν θα ειναι διαφορετικό από αυτό που έκανε η Κλίντον το ’96».

Αν και ο Cheney δεν επεκτάθηκε στο τι συνέβη το 1996, η ιστοσελιδα πιστεύει ότι αναφερόταν στην κατάρριψη της πτήσης TWA 800 τον Ιούλιο του ίδιου έτους.

Μπους: «Σωστά, Ντικ, κανε το σωστά».

Ο υποναύαρχος Crandall σταμάτησε την κασέτα και έβαλε το δικαστήριο σε παυση μέχρι το μεσημεριανό γεύμα.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ   SINOMOSIOLOGOS

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατυρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....















ΠΗΓΗ

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις