ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΕΡΕΣ....ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ (ΚΟΜΜΑΤΙ 1)

 

Αυτό είναι από Τετάρτη. Δεν υπήρχε δικαστήριο την Τρίτη για λόγους

που δεν μου αναφερθηκαν.

Στην αρχή των διαδικασιών της Τετάρτης, ο υποναύαρχος Darse E. Crandall παρουσιασε μια δεύτερη κασέτα ήχου που περιείχε μια ακόμη συνομιλία στο Οβάλ Γραφείο που είχε ηχογραφήσει κρυφά ο Donald Rumsfeld. Είπε στο πάνελ των 3 αξιωματικών ότι η κασέτα, με τις φωνές των Ράμσφελντ, Μπους και Τσένι, έγινε περίπου πέντε ημέρες αφότου οι Πύργοι γκρεμιστηκαν. Πάνω σε αυτό, ο κατηγορούμενος ζήτησε από τον Τσέινι έναν κατά προσέγγιση αριθμό θανάτων.

Τσένι: «Φαίνεται ότι είναι λίγα περισσότερα από όσα περιμέναμε».

Μπους: «Πόσα άλλα ;»

Τσένι: «Λοιπόν, δεν γνωρίζουμε ακριβώς, αλλά δεν θα ήταν παράλογο να πούμε κάπου μεταξύ 6.500-7.000 στη Νέα Υόρκη».

Μπους: «Τι διάολο, Ντικ, είπες ότι θα ήταν μερικές χιλιάδες. Είναι σαν δύο, όχι έξι ή επτά. Γαμώ."

Τσένι: «Δεν περιμέναμε ότι πολλοί άνθρωποι θα βρίσκονταν στους πύργους νωρίς το πρωί της Τρίτης, Τζορτζ, και δεν ειναι μια επιχειρηση που θα μπορούσα να τηλεφωνήσω στα αεροπλάνα και να λέω «έι, χρειαζόμαστε να το ακυρώσεις για σήμερα».

Μπους: «Δεν μπορώ να πω στη γαμημένη χώρα ότι 7.000 άνθρωποι πέθαναν στη Νέα Υόρκη. Δεν θα επανεκλεγώ ποτέ».

Τσένι: «Θα αμβλύνουμε το χτύπημα λέγοντας ότι είναι, 2.000-3.000. Το έθνος θα το πιστεψει αυτό».

Μπους: «Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε μερικές εκατοντάδες».

Ράμσφελντ: «Αυτό το νουμερο που λες θα φερει μεγαλη δυσπιστια ».

Μπους: «Αν πούμε 3000, πώς θα "κρυψουμε" άλλους 4000 νεκρους ανθρώπους. Αυτό θα σημαινει οτι 4000 γαμημένες οικογένειες θα ουρλιάζουν στα μέσα ενημέρωσης και ο καθενας θα ακούει ότι οι άνθρωποι τους πέθαναν και δεν αναφέρθηκαν».

Τσένι: «Θα πρέπει να ρίξουμε ένα "κόκαλο"(εννοει χρημα) σε κάποιους».

Μπους: «Αυτό θα πρέπει να είναι ένα πολύ μεγάλο γαμημένο "κόκαλο", Ντικ, και δεν θέλω να κοπεί απο το μερίδιό μου».

Τσένι: «Πιστέψε με. Θα το φροντίσω."

Ράμσφελντ: «Θα είναι καλό για την οικονομία. Χιλιάδες νέοι εκατομμυριούχοι σε μια νύχτα».

Ο υποναύαρχος Κράνταλ σταμάτησε την κασέτα. Υποστήριξε στο πάνελ ότι η τυραννική τριάδα όχι μόνο σχεδίασε την 11η Σεπτεμβρίου, αλλά συνωμότησε επίσης για να κρύψει έναν πολυ μεγαλο αριθμό θανάτων από φόβο μήπως μεγαλωσει το πολιτικό κοστος. Οι επαφές του Τσένι με τη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ, είπε, ωφελήθηκαν μαζικά από τη συμφωνία με το να κατηγορήσει για την τραγωδία πρώτα τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και μετά τον Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμαντ. Ηταν ένα ωραιο πρόσχημα για τη χρήση του στρατού εκείνης της εποχής για να βομβαρδίσουν ανελεητα το Αφγανιστάν και να κατάσχεσουν 200.000 εκταρια πολύτιμων αγρών οπίου.

Ο δικηγόρος του Μπους, Ντέιβιντ Αουφχάουζερ σηκώθηκε ορθιος. "Τι είναι αυτό? Ακούγεσαι σαν να υποστηρίζεις τους Ταλιμπάν, ναύαρχε».

«Κανείς δεν υποστηρίζει τους Ταλιμπάν, κύριε Aufhauser. Και δεν δικάζονται εδώ σήμερα αυτοι, αλλά ο πελάτης σας, ο George W. Bush. Η επιτροπή θα το εκτιμούσε εάν μπορείτε να αποφύγετε περισσότερα ξεσπάσματα», είπε ο υποναύαρχος Crandall.

«Ποτέ στη νομική μου καριέρα δεν έχω δει τέτοια κακόβουλη δίωξη», μουρμούρισε ο Aufhauser. «Δεν θα σιωπήσω. Το να μένω σιωπηλός είναι κακό για τον πελάτη μου. Αυτή η δίκη πρέπει να αναβληθεί και να μεταφερθεί σε διαφορετικό χώρο που δεν διευθύνεται από τον στρατό των ΗΠΑ».

Ο εριστικος μονόλογος του ώθησε τον Αντιναύαρχο Κράνταλ να τον απομακρύνει από την αίθουσα του δικαστηρίου. Το δικαστήριο, δήλωσε, θα ξαναρχίσει μετά από μεσημεριανό διάλειμμα. 



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ   SINOMOSIOLOGOS

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατυρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις