DONALD J. TRUMP...Κείμενο επιστολής προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και τον Πρόεδρο της Γερουσίας

President Donald J. Trump 
 
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΑΜΥΝΑ
Που εκδόθηκε στις: 13 Ιανουαρίου 2021
ΜΕΡΙΔΙΟ:
ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
Αγαπητή κυρία Πρόεδρε: (Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε 
 
Σύμφωνα με τον Διεθνή Νόμο για τις Οικονομικές Δυνάμεις Έκτακτης Ανάγκης (50 USC 1701 επ .) (IEEPA), τον Εθνικό Νόμο περί Έκτακτης Ανάγκης (50 USC 1601 et seq.), και το τμήμα 301 του τίτλου 3, Κώδικας Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρω ότι έχω εκδώσει εκτελεστική εντολή, λαμβάνοντας περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση της απειλής που δημιουργεί η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (ΛΔΚ) που αυξάνει την εκμετάλλευση του κεφαλαίου των Ηνωμένων Πολιτειών σε πόρους και να επιτρέψει την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών της, των πληροφοριών και άλλων συσκευών ασφαλείας που συνεχίζουν να επιτρέπουν στη ΛΔΚ να απειλεί άμεσα τις πατρίδες των Ηνωμένων Πολιτειών και τις δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης και ανάπτυξης όπλων μαζικής καταστροφής, προηγμένων συμβατικών όπλων, και κακόβουλες ενέργειες με δυνατότητα κυβερνοχώρου εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και των λαών της.
 
Μέσω της εθνικής στρατηγικής του Military-Civil Fusion, η ΛΔΚ αυξάνει το μέγεθος του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της χώρας, αναγκάζοντας πολιτικές κινεζικές εταιρείες να υποστηρίξουν τις στρατιωτικές δραστηριότητες και τις δραστηριότητες πληροφοριών. Αυτές οι εταιρείες, αν και παραμένουν φαινομενικά ιδιωτικές και πολιτικές, υποστηρίζουν άμεσα τους στρατιωτικούς μηχανισμούς, τις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας της ΛΔΚ και βοηθούν στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό τους. Ταυτόχρονα, συγκεντρώνουν κεφάλαια με την πώληση κινητών αξιών σε επενδυτές των Ηνωμένων Πολιτειών που πραγματοποιούν συναλλαγές σε δημόσια χρηματιστήρια τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό, πιέζοντας τους παρόχους δεικτών των Ηνωμένων Πολιτειών και τα κεφάλαια για να συμπεριλάβουν αυτά τα χρεόγραφα στις προσφορές της αγοράς και συμμετέχοντας σε άλλες πράξεις για να διασφαλιστεί η πρόσβαση στην United Κράτος πρωτεύουσα. Με αυτόν τον τρόπο, η ΛΔΚ εκμεταλλεύεται τους επενδυτές των Ηνωμένων Πολιτειών για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του στρατού της.
 
Για να αντιμετωπίσω αυτήν την απειλή, υπέγραψα την εκτελεστική εντολή 13959 στις 12 Νοεμβρίου 2020. Η εκτελεστική εντολή 13959 απαγορεύει ορισμένες αγορές που περιλαμβάνουν τίτλους που αποτελούν αντικείμενο δημόσιας διαπραγμάτευσης ή οποιουσδήποτε τίτλους που είναι παράγωγοι ή έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν επενδυτική έκθεση σε τέτοιες αξίες, οποιασδήποτε Κομμουνιστικής Κινεζική στρατιωτική εταιρεία. Αυτές οι εταιρείες είναι αυτές που το Υπουργείο Άμυνας έχει απαριθμήσει, ή θα απαριθμήσει, σύμφωνα με το άρθρο 1237 του Δημοσίου Νόμου 105-261, όπως τροποποιήθηκε, ή προσδιορίζονται ως Κομμουνιστές κινεζικές στρατιωτικές εταιρείες ή θυγατρικές τους από τον Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών χρησιμοποιώντας παρόμοια κριτήρια.
Today, I signed an Executive Order amending Executive Order 13959. The amendments prohibit certain sales as well as purchases of publicly traded securities, or any securities that are derivative of, or are designed to provide investment exposure to such securities, of any Communist Chinese military company. They also prohibit possession of such securities by United States persons 1 year after a company is determined to be a Communist Chinese military company. And, finally, they allow the Secretary of Defense publicly to list whether a company is a Communist Chinese military company using the criteria in section 1237(b)(4)(B) of Public Law 105-261, as amended by section 1233 of Public Law 106-398 and section 1222 of Public Law 108‑375, regardless of whether the Secretary must report that determination under section 1237(b)(2).
 
 
Επισυνάπτω ένα αντίγραφο της εκτελεστικής εντολής που έχω εκδώσει.
 
 
 
Με εκτιμιση,
DONALD J. TRUMP
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις