ΑΜΑΖΟΝ: "O καλύτερος φίλος των τρομοκρατών"

ΑΜΑΖΟΝ: "O καλύτερος φίλος των τρομοκρατών" 

 

Η γνωστή ιστοσελίδα Amazon πήρε τον τίτλο του καλύτερου φίλου του τρομοκράτη,

αφότου έδωσε για πώληση όλα όσα απαιτούνται για την κατασκευή
θανάσιμης βόμβας καρφιών, χωρίς τους απαραίτητους ελέγχους ασφαλείας.
Τα εξαρτήματα με τα οποία θα μπορούσε να κατασκευαστεί κάτι παρόμοιο με αυτό που σκότωσε 22 άτομα στο Manchester Arena αγοράστηκαν από τη  Sun με μια απλή παραγγελία των 128 δολαρίων.
 Θα νόμιζε κανείς ότι όταν κάποιος μπαίνει στο Amazon και παραγγέλλει όλα τα απαραίτητα για να κάνει ένα εκρηκτικό TATP σε μια παραγγελία, θα ενεργοποιηθεί ένα μέτρο ασφάλειας κάποιου είδους. Όπως φαίνεται δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Φαίνεται ότι το Amazon δεν έχει κανένα πρόβλημα να προμηθεύσει πιθανούς τζιχαντιστές με όλα τα εργαλεία που τους είναι απαραίτητα για την τέχνη της τρομοκρατίας τους.
Ο Jeff Bezos όμως ξοδεύει το χρόνο του στην αντιπολίτευση κατά του Τραμπ, και δεν κοιτάζει τα του οίκου του.
 Η Amazon δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει την αγορά ή να προειδοποίησει τις αρχές. Ο βουλευτής, Alec Shelbrooke, δήλωσε: "Φαίνεται για άλλη μια φορά ότι οι επιχειρήσεις στο διαδίκτυο δεν ακολουθούν τους κανόνες. Θα έλεγα στο σημείο αυτό  ότι η Amazon βοηθά και υποκινεί την τρομοκρατία ».
 Η Sun αποφάσισε να μην περιγράψει λεπτομερώς τα στοιχεία που αποτελούν το IED «Μητέρα του Σατανά». Παρόμοιες βόμβες, με εκρηκτικό TATP που προτιμήθηκαν  από το ISIS, χρησιμοποιήθηκαν σε επιθέσεις στο σταθμό Parsons Green του μετρό και στο Manchester Arena.
 Ωστόσο, η Amazon δεν έκανε τίποτε για να ειδοποιήσει τις αρχές ή να σταματήσει την αγορά.
Ο πρώην εμπειρογνώμονας των εκρηκτικών της Military Intelligence, Ταγματάρχης Chris Hunter, δήλωσε: "Το γεγονός ότι η Sun κατάφερε να τα αγοράσει όλα αυτά με μία παραγγελία είναι πραγματικά τρομακτικό. Με χαλαρή ασφάλεια όπως αυτή, το Amazon θα μπορούσε πραγματικά να θεωρηθεί ο καλύτερος φίλος της τρομοκρατίας" και πρόσθεσε:
"Αυτό είναι πραγματικά άσχημο πράγμα. Η Sun  κατόρθωσε να αποκτήσει θανατηφόρες ποσότητες από αυτές τις χημικές ουσίες, οι οποίες, όταν ενωθούν μαζί, θα μπορούσαν να σκοτώσουν δεκάδες και να τραυματήσουν πολύ πολύ περισσότερους."
" Λαμβάνοντας υπόψη το υλικό που αποκτήσατε, εκτιμώ ότι θα μπορούσε να παραχθεί μια συσκευή παρόμοια με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν στις 7/7 οι οποίες ήταν σε θέση να καταστρέψουν ολόκληρα βαγόνια και ένα λεωφορείο."
 "Πώς μια εταιρία πολλών δισεκατομμυρίων λιρών μπορεί να πουλήσει κάτι τέτοιο χωρίς να το αναφέρει στις υπηρεσίες πληροφοριών; Πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να εξασφαλίσουν ότι δεν θα συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. "







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις