ΗΠΑ: Δήμαρχος υπέρ των ομοφυλοφίλων παραιτείται μετά από 5 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης αγοριών

 


ΗΠΑ: Ο δήμαρχος του Σιάτλ και μεγάλος υπερασπιστής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, Έντ Μάρεϊ, ανακοίνωσε την παραίτησή του ώρες αφού ένας ξάδελφός του, ο πέμπτος στη
σειρά άνδρας που τον κατηγορεί δημόσια, είπε ότι ο Μάρεϊ τον κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν παιδί, μεταδίδει η Seattle Times.
Για πέντε μήνες, ο δήμαρχος του Σιάτλ, Έντ Μάρεϊ, απέρριπτε εκκλήσεις για παραίτησή του εν μέσω κατηγοριών ότι κακοποίησε σεξουαλικά εφήβους δεκαετίες προτού εισέλθει στην πολιτική.
Αλλά ο Μάρεϊ δεν μπορούσε να αντέξει μια καταστροφική νέα κατηγορία μέσα από την ίδια του την οικογένεια που δεν είναι και η μοναδική.
Ανακοίνωσε την παραίτησή του την Τρίτη, λίγες ώρες μετά την είδηση ​​ότι ένας νεαρότερος ξάδελφος του τον κατηγορεί δημοσίως ότι τον κακοποίησε στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1970.
Ο Μάρεϊ, ένας πρώην Δημοκρατικός κρατικός νομοθέτης που εκλέχτηκε δήμαρχος το 2013, δεν εμφανίστηκε δημόσια για να κάνει την ανακοίνωση. Αντ ‘αυτού, εξέδωσε δήλωση λέγοντας ότι η παραίτησή του θα έμπαινε σε εφαρμογή στις 5 μ.μ. την Τετάρτη.
“Ενώ οι ισχυρισμοί εναντίον μου δεν είναι αληθινοί, είναι σημαντικό τα προσωπικά μου ζητήματα να μην επηρεάζουν την ικανότητα της κυβέρνησης της πόλης μας να χειρίζεται τα θέματα του κοινού”, δήλωσε.
Προσέθεσε ότι ήταν περήφανος για τα επιτεύγματά του σε μια μακρά πολιτική καριέρα, συμπεριλαμβανομένων των ομοφυλοφιλικών νόμων για τα πολιτικά δικαιώματα και τη θέσπιση ενός ελάχιστου ωριαίου μισθού ύψους 15 δολαρίων.
Ήταν ένα εκπληκτικό τέλος σε ένα μηνιαίο δράμα κατά το οποίο πέντε άνδρες βγήκαν δημόσια για να κατηγορήσουν τον Μάρεϊ για σεξουαλική κακοποίηση τους πριν από χρόνια, όταν ήταν έφηβοι.
Ο πέμπτος άνδρας που κατηγορεί δημοσίως τον Μάρεϊ για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ο Τζόζεφ Ντάιερ, λέει ότι ήταν 13 ετών όταν ο Μάρεϊ τον ανάγκασε σε σεξ όταν οι δυο τους μοιράζονταν ένα υπνοδωμάτιο στο σπίτι της μητέρας του Ντάιερ στο Μέντφορντ της Νέας Υόρκης στα μέσα της δεκαετίας του 1970.
“Ήμασταν πολύ ευτυχείς να ακούσουμε ότι παραιτήθηκε”, δήλωσε η μητέρα, Maryellen Sottile, την Τρίτη το απόγευμα. ”Ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει τους άλλους με κάποιο τρόπο”.
Δύο άλλα από τα θύματα που κατηγόρησαν τον δήμαρχο του Σηάτλ ονομάζονται Λόυντ Άντερσον και Ντέβον Χέκαρντ, ο οποίος επίσης μήνυσε τον Μάρεϊ για κακοποίηση.
Ο Μάρεϊ, 62 ετών, έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι κακοποίησε σεξουαλικά οποιονδήποτε, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες είναι μέρος μιας πολιτικής εξουδετέρωσης που στοχεύει σε αυτόν για την προοδευτική πολιτική του και το ρεκόρ του ως πρωταθλητή των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Απέδωσε τις τελευταίες κατηγορίες σε έχθρα ανάμεσα σε δύο αποξενωμένα φτερά της οικογένειας.
Όμως τον Ιούλιο, πρόσφατα δημοσιευθέντα έγγραφα έδειξαν ότι ένας ερευνητής του Όρεγκον για την προστασία των παιδιών το 1984, είχε διαπιστώσει ότι κατηγορίες από τον θετό γιο του Μάρεϊ ήταν βάσιμοι. Ο Τζεφ Σίμπσον, υιοθετημένος γιος του Μάρεϊ, ισχυρίζεται ότι άρχισε να τον κακοποιεί σε ηλικία 13 ετών.
Ο Σίμπσον δήλωσε για την παραίτηση: “Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήμουν σαν, ξέρετε κάτι; Ο Θεός είναι καλός. Όταν κάνεις το σωστό και δεν σταματάς πριν από το θαύμα, ο Θεός φροντίζει τα πράγματα. Είναι ακριβώς στην ώρα του.”
“Είναι δικαιοσύνη, είναι το κλείσιμο; Δεν γνωρίζω. Αλλά αυτό σίγουρα – αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.”








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις