Vasiliy the «Killer» - Ο Ρώσος χούλιγκαν που προκάλεσε τον τρόμο στη Μασσαλία

Vasiliy the «Killer» - Ο Ρώσος χούλιγκαν που προκάλεσε τον τρόμο στη Μασσαλία


Τα επεισόδια στη Μασσαλία για δύο ημέρες, στιγμάτισαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας προκαλώντας μια άνευ προηγουμένου διαμάχη ανάμεσα σε Ρωσία, Αγγλία και UEFA. Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος που ηγήθηκε
των Ρώσων χούλιγκαν;
Πρόκειται για τον 37χρονο Vasiliy και στη Ρωσία είναι γνωστός ως Vasiliy the «Killer». Πρόκειται για τον Νο1 χούλιγκαν αυτή την στιγμή στη χώρα, ο οποίος ηγείται του συνδέσμου «Μονομάχοι 96» της Σπαρτάκ Μόσχας.
Ο συγκεκριμένος σύνδεσμος είναι ο 3ος σε ένταξη μελών στις τάξεις του συλλόγου καθώς είναι και ο νεότερος όμως είναι ο πιο βίαιος, όπως παραδέχονται οι περισσότεροι χούλιγκαν στη χώρα.

Ιδρυτής δεν ήταν ο Vasiliy, όμως λίγο μετά την είσοδό του, κατάφερε να γίνει το πρώτο όνομα, φέρνοντας μια διαφορετική κουλτούρα στους Ρώσους οπαδούς.
«Επρεπε να ξεφύγουμε λίγο από το αγγλικό στιλ. Θέλησα να βάλουμε στοιχεία από Ιταλούς, Βαλκάνιους και Ρώσους» είχε παραδεχθεί σε συνέντευξή του το 2014 αποκαλύπτοντας πως η «μόδα» με τις μονομαχίες στα δάση ήταν μια ιδέα που είχε προκύψει από τους Πολωνούς.

Σε ηλικία 35 ετών έχει πάντα τους δυο γιους του στο πλευρό του όποτε παρακολουθεί αγώνες της Σπαρτάκ και νιώθει υπερήφανος γι'αυτό. Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει σε παλαιότερη συνέντευξή του αν η “φίρμα” του εκφράζεται από τις νεο-ναζιστικές απόψεις όμως στη Ρωσία χαρακτηρίζουν τους «Μονομάχους 96» ως μια παραστρατιωτική οργάνωση που κινείται σιγά-σιγά και εκτός του γηπεδικού χουλιγκανισμού.

Εχει άριστες σχέσεις με τους Σέρβους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα και πολύ συχνά φιλοξενούσε στο παρελθόντο πρωτοπαλίκαρο Ιβάν Μπογκντάνοφ, τον πιο σκληρό χούλιγκαν της Σερβίας.

Ο Vasiliy θεωρείται ως ο άνθρωπος που οργάνωσε τις επιθέσεις στη Μασσαλία με στόχο να κερδίσουν οι Ρώσοι τη Νο1 θέση στην παγκόσμια κατάταξη των χούλιγκαν.
Στις μάχες μπαίνει πάντα με ένα μασελάκι, το οποίο γράφει «Killer» ενώ προπονείται με τις ώρες στην πυγμαχία,χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστός όλα αυτά τα χρόνια, ο τρόπος με τον οποίο συντηρεί την οικογένειά του.

Παρά το γεγονός πάντως πως η «φήμη» του έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη, φέρεται να μην αντιμετώπισε πρόβλημα ταξιδεύοντας έως τη Γαλλία, όπου οργάνωσε τις ομάδες των Ρώσων χούλιγκαν ανά 20άδες, με στόχο να χτυπούν ανελέητα τους Άγγλους οπαδούς και στη συνέχεια να εξαφανίζονται.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις