Στη Κίνα θα κλωνοποιήσουν εκατομμύρια ζώα και...ανθρώπους (φωτό)

 


Επικεφαλής του κινεζικού ομίλου Boyalife, ο Xu Xiaochun, 45 ετών, ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη μεγαλύτερη παραγωγή κλωνοποιημένων ζώων στην ιστορία.
Στόχος του είναι να ανταποκριθεί στην απαίτηση 1,3 δις Κινέζων να φάνε βοδινό κρέας. Ο ίδιος δηλώνει ότι επόμενος σταθμός είναι η κλωνοποίηση ανθρώπων. «Η τεχνολογία είναι έτοιμη. Η κοινή γνώμη όχι ακόμη», δηλώνει.
Ο Xu Xiaochun κατασκεύασε ένα τεράστιο εργοστάσιο κλωνοποίησης στην πόλη Tianjin.
 
Ο ίδιος δηλώνει ότι αναγκάστηκε να το κάνει γιατί μέσα σε 10 χρόνια η κατανάλωση βοδινού κρέατος πολλαπλασιάστηκε επί δέκα, στην Κίνα και αναμένεται να διπλασιαστεί.
 
Το 2015 η Κίνα παρήγαγε 6.9 εκατομμύρια τόνους κρέατος, δηλαδή περίπου 10 εκατομμύρια βοδινά σφαγμένα. Αλλά δεν διαθέτει επαρκείς ποσότητες σε ζωικό πληθυσμό για να ανταποκριθεί στις ανάγκες, δια της παραδοσιακής οδού. Η κλωνοποίηση είναι η μόνη μέθοδος που επιτρέπει να λυθεί το πρόβλημα.
Ο επιχειρηματίας εκτιμά ότι οι πολίτες είναι έτοιμοι να φάνε κλωνοποιημένη τροφή. Εδώ και πολλά χρόνια οι Κινέζοι καταναλώνουν κλωνοποιημένα λαχανικά. Η τεχνολογία ανακαλύφθηκε στη δεκαετία του 1960 και από τότε τα κλωνοποιημένα λαχανικά επεκτάθηκαν στην παραγωγή. Η κλωνοποίηση ζώων ξεκίνησε τριάντα χρόνια αργότερα, αλλά αναπτύχθηκε γρήγορα. Η Αμερικανική Εταιρεία Διατροφής (FDA) εκτιμά ότι τα κλωνοποιημένα προϊόντα μπορούν να καταναλωθούν.
 
«Εγώ ο ίδιος δοκίμασα κλωνοποιημένο βοδεινό και είναι από τα καλύτερα που έχω φάει ποτέ! Απλά, απέναντι στην καινοτομία, η πρώτη αντίδραση είναι η αμφιβολία και η απόρριψη» δηλώνει ο επιχειρηματίας.
Αλλά κυρίως η κλωνοποίηση ανθρώπων σπέρνει τρόμο στην κοινή γνώμη, ομολογεί ο ίδιος. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, η κλωνοποίηση παρουσιάζει θετικά στοιχεία για την κοινωνία, μέσω των θεραπευτικών εφαρμογών, οι οποίες είναι χρήσιμες για την ιατρική έρευνα ή για την θεραπεία κάποιων ασθενειών. Στην εταιρεία Boyalife, υπάρχει ήδη έτοιμη η τεχνολογία, αλλά δεν ξεκίνησε ακόμη η κλωνοποίηση ανθρώπων. Η κοινωνική αποδοχή απαιτεί μια μεγαλύτερη προσπάθεια εκπαίδευσης, δηλώνει ο επιχειρηματίας.
 
Στο κινεζικό εργοστάσιο υπάρχουν σήμερα 100.000 έμβρυα βοδεινών. Στόχος του Ομίλου είναι να φθάσουν το 1 εκατομμύριο έμβρυα ώστε να μπορέσουν να παράξουν κρέας «ανώτερης ποιότητας» για να χορτάσουν 1,37 δισεκατομμύρια στομάχια.
Ο Ομιλος Boyalife έχει έτοιμη την τεχνολογία ώστε να κλωνοποιήσει σκύλους και άλογα, προσεχώς. Το εργοστάσιο κόστισε 27 εκατομμύρια ευρώ, επεκτείνεται σε 15 000 τετραγωνικά μέτρα, έχει ερευνητικά εργαστήρια, ένα μουσείο κλωνοποίησης και μια τράπεζα DNA.
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις