ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! Αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών στο Σύνταγμα ενάντια στους «Παραιτηθείτε»!



antiexousiastes


Σε μια πρωτοφανή κίνηση αντιεξουσιαστές οργανώνουν αντισυγκέντρωση κατά μιας αντικυβερνητικές διαδήλωσης διαμαρτυρίας.
Συγκεκριμένα υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση ατόμων του αντιεξουσιαστικού
χώρου στην πλατεία Συντάγματος σχεδόν την ίδια ώρα που οργανώνουν τη δική τους συγκέντρωση το κίνημα «Παραιτηθείται».
Όπως μετέδωσε το Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το κάλεσμα των αναρχικών είναι στις 7.00 το απόγευμα ενώ στις 6.30 είναι η συγκέντρωση των «Παραιτηθείται». Χαρακτηριστικό ήταν και το σχόλιο του Γιάννη Πρετεντέρη λέγοντας «τι είδους αντιεξουσιαστές είναι αυτοί. Εκτός αν απ’έξω είναι αναχρικοί και από μέσα «Φίλης»
sygkentrosi_abarxikoi

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει ότι για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, αναρχικοί ανακοινώνουν συγκέντρωση για να υπερασπιστούν την κυβέρνηση.
«Καθιστούμε την κυβέρνηση απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών του κινήματος «Παραιτηθείτε», στην αυριανή τους συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος», σημειώνει η ΝΔ και προσθέτει: «Όσο και αν η κυβέρνηση ενοχλείται από τη διαμαρτυρία της κοινωνίας, είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει πλήρως στην πράξη το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών στη διαδήλωση».
Αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Στο μεταξύ αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, απέστειλε η εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής του «Παραιτηθείτε, Ούτε Χρώματα, Ούτε Κόμματα, Ούτε Συνδικάτα, Πολίτες Μόνο» Ελένη Κριτσιδήμα, για την αυριανή συγκέντρωσή στο Σύνταγμα.
Με την αναφορά – την οποία υπογράφει και ο δικηγόρος της κυρίας Κριτσιδήμα, Αντώνης Βγόντζας – όπως αναφέρει το ΑΠΕ, γνωστοποιεί στην κυρία Κουτζαμάνη ότι το «Παραιτηθείτε» οργανώνει μια «ειρηνική συγκέντρωση με αιτήματα και μηνύματα στο πλαίσιο του Συντάγματος, με πλήρη σεβασμό στους θεσμούς και χωρίς πράξεις βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων».
Παράλληλα, η κυρία Κριτσιδήμα ενημερώνει την ανωτάτη εισαγγελική λειτουργό, ότι έχει αποστείλει σχετική επιστολή για την αυριανή συγκέντρωση, στον Δήμαρχο Αθηναίων, ενώ παράλληλα υπέβαλε σχετική αίτηση χορήγησης άδειας χρήσης της πλατείας Συντάγματος.
Επίσης, αναφέρει ότι υπέβαλε αίτηση στον γενικό αστυνομικό διευθυντή, προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία εκείνα μέτρα για την προστασία της συνάθροισης και των πολιτών που θα συγκεντρωθούν.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις