Ο “Όλυμπος” πέφτει…

Donald_Trump1


Η σχέση… οδύνης των Αμερικανών με το Χόλιγουντ και την ηχώ που αφήνει πίσω της μια κινηματογραφική ταινία, τους έχει ωθήσει στο να δώσουν κωδικό όνομα στην πιθανή κατάληψη του Λευκού Οίκου από τον Ντόναλντ Τραμπ, στις
προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ: “Olympus Has Fallen”.
Από την ομότιτλη ταινία δράσης δηλαδή, στην οποία τρομοκράτες καταλαμβάνουν τον Λευκό Οίκο και σχεδόν τον ισοπεδώνουν, προτού ο Πρόεδρος διαφύγει ασφαλής.
“Ο Όλυμπος πέφτει”… λοιπόν, με φόντο την ανείπωτη τραγωδία του μακελειού στο Ορλάντο, και της επιθετικής αξιοποίησής του από τον Ντόναλντ Τραμπ. Όπως αναμενόταν, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την Προεδρία των ΗΠΑ έστειλε ένα μήνυμα μίσους μέσω του Twitter, και η θυελλώδης υποδοχή του στα social media, σε σχέση με τα αντίστοιχα, νηφάλια μηνύματα της Χίλαρι Κλίντον, δείχνει… τι έρχεται τον Νοέμβριο.
Η άλλοτε Πρώτη Κυρία και πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, χρειάστηκε να κάνει 6 αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter. Τα retweets ήταν απογοητευτικά: 12.000, 2.000, 4.000, 2.000, 6.000, 5.000, 3.000.
Ο Ντόναλντ Τραμπ απ’ την άλλη, έκανε μόλις ένα tweet. Στο πνεύμα… “σας τα έλεγα”, για την ισλαμική απειλή. Η απήχησή του; 22.000 retweets, 55.000 likes. Περισσότερα δηλαδή, από όλα τα tweets της Χίλαρι Κλίντον, αθροιστικά.
Όταν μάλιστα αποφάσισε να γράψει κι άλλα, η αποδοχή ήταν αντίστοιχα εντυπωσιακή: 15.000, 35.000, 26.000, 29.000.
Και ακόμη είμαστε στην αφετηρία αυτής της μάχης… αντιπαθητικών, για τη διεκδίκηση του Λευκού Οίκου, στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις