Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ ΠΠ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ
Η εισβολη του Χίτλερ στην Ρωσία κατά τον Β΄ΠΠ έγινε αρχικά για την εξασφάλιση των πετρελαιοπηγών της Ρουμανίας αλλά και του Καυκάσου.
Η Ρουμανία ως συμμαχική προς τον άξονα χώρα αποτέλεσε καθ όλη την διάρκεια του πολέμου τον κύριο προμηθευτή των Γερμανών σε
πετρέλαιο. Η Ρουμανία αποτελεί το βορειότερο άκρο του τόξου Ρουμανίας-Βουλγαρίας-Έβρου-Αν. Αιγαίου- Κρήτης-Αιγύπτου και Σαουδικής χερσονήσου, τόξο στο οποίο υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων.
Επειδή η Ρουμανία συνόρευε με την τότε ΕΣΣΔ, οι Γερμανοί για να εξασφαλίσουν ότι ο Στάλιν δεν θα έκανε κάποια απρόσμενη κίνηση για να καταλάβει την Ρουμανία, αποφάσισαν να εισβάλουν προληπτικά στην Ρωσία. Ο άξονας της εισβολής τους είχε κατέυθυνση και στόχο τον Κάυκασο , την Γεωργία και το Αζερμπαιτζάν απ΄΄οπου η ΕΣΣΔ κάλυπτε το σύνολο σχεδόν των δικών της αναγκών σε πετρέλαιο. Ετσι οι Γερμανοί εκτος απο την εξασφάλιση των Ρωσικών κοιτασμάτων θα καταλάμβαναν και τα Ρωσικά. Η επίθεση στέφθηκε με επιτυχία πλην όμως οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να ελέγξουν εξ ολοκλήρου τα ρωσικά κοιτάσματα και κατόπιν ο Χίτλερ σε μια αψυχολόγητη κίνηση επικέντρωσε την εκστρατεία εναντίον του Σταλινγραντ, πόλης η οποία βρίσκονταν πολύ βορειότερα και δεν είχε καμία σχέση με τα κοιτάσματα πετρελαίου.
Ενω δηλαδή ο Β’ ΠΠ εξαπλώθηκε λόγω εξασφάλισης των τότε γνωστών και εκμεταλεύσιμων κοιτασμάτων ο Γ’ ΠΠ καθυστερεί για τον ίδο λόγο.
Η Γερμανία και το ΝΑΤΟ δεν μπορούν να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας στο ευρωπαικό μέτωπο απλά γιατί στο συγκεκριμένο έδαφος εξαρτώνται απόλυτα απο ττους ρωσικούς υδρογονάνθρακες.
Η Γερμανία και η Ευρωπη συνεχίζουν να εξαρτώνται απο το ρωσικό αέριο. H Ευρώπη εκτός απο την Ρωσία προμηθευεται με πετρέλαιο και αέριο απο την Νορβηγία σε ποσοστό 10% και 30% αντίστοιχα, ποσοστά που επιβεβαιώνουν την παντελή εξάρτηση απο την Ρωσία.
Η Γερμανία από το 2009 έχει προβεί σε μια σειρά ενεργειών προκειμένου να απεξαρτηθει ενεργειακά από την Ρωσία.
Θα εξετάσουμε περισότερο την απεξάρτηση απο το πετρέλαιο και αυτό κάτω απο το πρίσμα της ανάγκης καυσίμων για την κίνηση οπλικών συστημάτων , αεροσκαφών και αρμάτων σε ενεδεχόμενη πολεμική σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας στην Ευρώπη και όχι τόσο υπο το πρίσμα της απεξάρτησης από αέριο το οποίο χρησιμέυει σε ειρηνικές χρήσεις.
Η Γερμανία όπως έχει γράψει το hellenic sunrise στο ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ήδη προσπαθεί να αντικαταστήσει την χρήση αερίου στην βιομηχανία και νοικοκυριά με ηλεκτρισμό απο ΑΠΕ, σχέδιο το οποίο εκτός του ότι έχει αυξήσει τις τιμές ηλεκτρικού δεν αποδίδει τα αναμενόμενα και έχει καταστεί μαυρη επενδυτική τρύπα.
Σε ότι αφορά το πετρελαιο λοιπόν η Γερμανία δεν έχει καταφέρει να βρει αξιόπιστες εναλλακτικές.
Ακόμα και ο πόλεμος στην Συρία που είναι προιόν της συνεργασίας Κατάρ-Τουρκίας -Γερμανίας για να πεισθεί ο Άσαντ να επιτρέψει την διέλευση αγωγου αερίου απο το Κατάρ προς την Γερμανία, ακόμα και αυτό ο πόλεμος αφορά το αέριο και όχι το πετρέλαιο.
Το πετρέλαιο εκτός απο την χρήση του ως κάυσιμο (ντήζελ-βενζίνη) χρησιμεύει και για την πάραγωγή ελαιολιπαντικών που είναι εξ ίσου απαράιτητα σε συμβατικό πόλεμο με τεθωρακισμένες μεραρχίες και πολεμικά πλοία.
Τα πετρέλαια του Ιράκ και του Ιρακινού Κουρδιστάν αποτελούν αναξιόπιστες πηγές για την τροφοδοσία σε ένα πόλεμο την στιγμή που η περιοχή βρίθει απο Ιρανούς-Ρώσους-Χεζμπολάχ-Ιρακινούς κτλ κτλ
Η Λιβύη είναι χώρα που έχει ικανά αποθέματα πετρελαίου γιαυτό και το 2011 το ΝΑΤΟ τα έβαλε μαζί της.
Η Λιβύη είναι πιο κοντά στην Ευρώπη και με λίγη προσπάθεια θα μπορούσε να αποτελέσει μια πηγή μακριά από την διακεκαυμένη Μ.Ανατολή και τα τερτίπια της
Η Λιβύη του Καντάφι είχε μπει στο μάτι τόσο των Καταριανών όσο και των Γερμανών.
Κατάρ και Γερμανία εχουν συνάψει συμφωνία για την αναβίωση της πάλαι ποτέ Αραβικής Αυτοκρατορία ή Αραβικού Χαλιφάτου το οποίο μεσορανούσε το 600 με 700 ΜΧ και το οποίο καταλαμβανε όλη την Βόρεια Αφρική, την Ισπανία την Μ.Ανατολή , την Περσία και το Αφγανιστάν.
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο άρθρο του hellenic sunrise 80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. -ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΚΑΤΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Στην σημερινή εποχή το Κατάρ έχει ζητήσει τον εμπλουτισμό στην αναβίωση της Αυτοκρατορίας με εδάφη απο την Ελλάδα και Νότια Ιταλία. Η Γερμανία έχει δεχθεί την προσφορά με αντάλλαγμα την παροχή καταριανού αερίου μεσω αγωγού που θα πέρναγε απο την Συρία.
Η Γερμανία βοήθησε το Κατάρ την αναβίωση του χαλιφάτου με νόμους και συνθήκες όπως η Σένγκεν, τα Δουβλίνα κ.α οι οποίες νομιμοποιούν την εισροή και παραμονή πληθυσμών απο τριτοκοσμικές μουσουλμανικές χώρες, κυρίως στον ευρωπαικό νότο.
Η δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους είναι πλέον αποδεδειγμένο έργο του Κατάρ -ΗΠΑ και Γερμανίας. Το Ισλαμικό Κράτος είχε ως στόχο την αναβίωση της Αραβικής Αυτοκρατορίας και μπορεί μεν να άρχισε την δράση του στην Μ.Ανατολή γρήγορα όμως ανέλαβε και την μετά-Καντάφι Λιβύη.
Οι καταριανοί διέταξαν τις ΗΠΑ να χτυπήσουν τον Καντάφι το 2011, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. εκτέλεσαν την εντολή , ο Καντάφι έπεσε, οι τζιχαντιστές του Κατάρ εγκαταστάθηκαν την χώρα, η Γερμανία περίμενε επιτέλους να εκμεταλευτεί τα πετρέλαια της και όλα πήγαινα καλά. Μάλιστα δε , το Κατάρ είχε βάλει στο στόχαστρο του και την Αίγυπτο η οποία απο το 2012 είχε πέσει στα νύχια της Μουσουλμανική;
Αδελφότητας και του Μοχάμεντ Μορσί . Η Μουσουλμανική Αδελφότητα αποτελεί το μακρύ χέρι του Κατάρ στην Μ.Ανατολή.
Το όραμα για την αναβίωση της Αραβικής Αυτοκρατορίας έπαιρνε σάρκα και οστά, Συρία, Β.Α. Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Αίγυπτος , έδειχναν πλεον ώριμα φρούτα έτοιμα . Όσο για την Νότια Ευρώπη είναι γνωστό το τι ακριβώς συμβαίνει με την κριση και το μεταναστευτικό.
Το χάος που επακολούθησε της πτώσης Καντάφι στην Λιβύη μπορεί να μην επέτρεπε την εξαγωγή πετρελαίου προς την Ευρωπη αλλά η Γερμανία δεν ανησυχούσε ιδιαίτερα. Ωστόσο το σχέδιο δεν πήγαινε καλά, η Συρία και ο Άσαντ δεν έπεφταν εφοσον η Ρωσία δεν θα επέτρεπε ποτέ την δημιουργία αγωγού ο οποίος θα ανεξαρτοποιούσε ενεργειακά την Ευρώπη. Ένα άλλο πρόβλημα που προέκυψε ηταν η πτώση Μορσί στην Άιγυπτο και η άνοδος του Αλ Σίσι ενός κοσμικού στρατηγού ο οποίος ασκεί πολυσχιδή εξωτερική πολιτκή αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι εξαρτημένος απο το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία.
Τελικά η Γερμανία δεν καταφερε ποτέ να εξασφαλίσει εναλλακτικές πηγές-προμηθευτές αερίου και πετρελαίου και παρέμεινε εξαρτημένη στην Ρωσία.Ακόμα και ο αγωγος ΤΑΡ που φιλοδοξεί να φέρει αέριο απο την Κασπία θάλασσα, χάνει συνέχεια οπαδούς εφόσον όλο και πιο πολλοί παραδέχονται ότι η δυναμικότητα των κοιτασμάτων είναι πολύ πιο μικρή απο τς ανάγκες που καλείται να καλύψει.
Βλέπουμε τελευταία το ΝΑΤΟ να συγκεντρώνει ετερόκλητα πλήθη στρατιωτκών από ευρωπαικές χώρες στην Πολωνία και Βαλτική οι οποίοι πέρδονται με θράσος και βαράνε βόλτες τις οποίες ονομάζουν ασκήσεις με στόχο να τρομάξουν τον Πούτιν αλλά περισσότερο στοχεύουν στον καθηυσχασμό των τρομοκρτιημένων Πολωνών -Εσθονών-Λετονών.
Κανείς δεν μπορεί ακόμα να εξηγησει πως η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει την Ρωσία σε πόλεμο όταν εξαρτάται απόλυτα από αυτήν σε ενεργειακό επίπεδο.
Ενα ακόμα αρνητικό στοιχείο για την ενεργειακή αυτάρκεια των Γερμανών είναι το στέγνωμα των πετρελαιοπηγών της Σαουδικης Αραβίας η οποία εμέσως πλην σαφώς παραδέχεται το γεγονός και εξαγγέλει προγράμματα με εικοσαετή ορίζοντα για την ενεργειακή της απεξάρτηση απο το πετρέλαιο και την αντικατασταση της απο ρέυμα των ΑΠΕ αλλά και τον προσανατολισμό της οικονομίας της τομείς άλλους απ αυτον της εξαγωγής υδρογνανθράκων.
Τα πετρέλαια της Ελλάδας και Κύπρου δεν είναι εκμεταλεύσιμα ακόμα.
Τελευταία βλέπουμε ότι ΗΠΑ-Γερμανία και ΝΑΤΟ ετοιμάζονται να εισβάλουν στην Λιβύη προκειμένου να βάλουν τάξη στο χάος που έχουν προκαλέσει οι ισλαμιστές εκεί και το οποίο εμποδίζει την εξόρυξη και εξαγωγή πετρελαίου προς την Ευρώπη. Ασφαλώς αυτή η κίνηση είναι προεόρτιο της επιθεσης εναντίον την Ρωσία.΄Όταν τα πετρέλαια της Λιβύης θα εξασφαλιθούν τότε μαζί με αυτά της Νορβηγίας η Ευρώπη θα αισθανθεί έτοιμη να αντιπαρατεθεί με την Ρωσία.
Γιαυτό και η Ρωσία δύσκολα θα επιτρέψει την επιχέιρηση αυτή.
Η Ρωσία με την βοήθεια της Αιγύπτου θα αναμειχθεί ενεργά στην υπόθεση αυτή. Εξάλλου και η Αίγυπτος εποφθαλμιά τον έλεγχο της χώρας, γιαυτό και από καιρό παρέχει υποστήριξη στην έκπτωτη νόμιμη και κοσμική κυβέρνηση της Λιβύης.
ΠΗΓΗ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου